سالاد سزار
سالاد (به فرانسوی: Salade) غذایی است که قبل از غذا به عنوان پیشغذا، بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف میشود. سالاد سزار یکی از سالادهای معروف دنیا می باشد که مورد توجه همگان است.این سالاد یکی از معروف ترین سالادهای کشور ایتالیا به شمار می رود. سالاد سزار، سالاد محبوبی است که اولین بار توسط سرآشپز سزار کاردینی که یکی از مهاجران جنگ جهانی اول به ایالت کالیفرنیا و شهر سندیهگو بود؛ تهیه شد.سزار کاردینی بعد از چند سال کار در سندیهگو، به تجوانای مکزیک مهاجرت و در همان جا رستوران خود را برپا کرد. در سال ۱۹۲۴ میلادی برای جشن ۴ ژوئیه، سزار این سالاد محبوب را درست میکند. جالب این است که این سالاد، به دلیل کمبود مواد اولیه در رستوران سزار به وجود آمد، مخلوطی از مزههای کاملاً سنتی ایتالیایی که از آن روز تا به حال هر کسی آن را خورده به طرفداران این سالاد پیوسته. پنیر پارمزان، کاهو و روغن زیتون بکر به همراه سس ورسترشایر که معمولاً در آمریکا برای سس سالاد استفاده میشود از جمله مواد تشکیل دهنده این سالاد خوشمزه است. سالاد سزار، سالادی است که با پنیر پارمیزان طعم دار میشود، به آن سس مایونز اضافه نمیکنند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن و نانهای تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو میشود.این سالاد خوشمزه در ۲۰ دقیقه تهیه میشود و قدمت این سالاد به ۱۰۰ سال پیش برمیگردد.
مواد لازم
- کاهو تازه: ۱ عدد
- نان تست: ۴-۳ عدد
- روغن زیتون بکر: ۱۵۰ میلی لیتر
- پنیر پارمسان: ۱۰۰ گرم
- سرکه سفید: ۱ قاشق غذاخوی
- تخم مرغ: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- آب لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
- سس ورسترشایر: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا قسمتهای سالم و تازه کاهو را انتخاب کرده. سپس برگها را خوب می شوییم و خشک میکنیم.
- مرحله ۲
دور نانهای تست را به صورت یک قاب برش میزنیم و کنار میگذاریم
- مرحله ۳
قسمتهای سفید و اسفنجی نان را به ابعاد ۱ سانتیمتری برش داده و تست می کنیم.
- مرحله ۴
سپس در یک کاسه سیر را له کرده و روغن زیتون بکر را به ان اضافه می کنیم.
- مرحله ۵
سپس نانهای سرخ شده را ابه این محلول اضافه کرده و نانها را هم می زنیم تا مواد به خورد آن برود و طعم سیر بگیرد.
- مرحله ۶
ابتدا کاهوها را داخل ظرف ریخته و مقدار ازسس گفته شده در پاسسن را به آن اضافه می کنیم و این مواد را با هم مخلطو می کنیم.
- مرحله ۷
سپس مقدار از پنیر پارمسان را روی آن می ریزیم.
- مرحله ۸
پس از آن مرغ های گریا شده و نانهای تست شده را می افزاییم .
- مرحله ۹
مجدد و در انتها ما بقی پنیر پارمسان و سس تهیه کرده را اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۰
تهیه سس سالاد:
- مرحله ۱۱
ابتدا آبلیمو، تخممرغ (تخممرغ را ۱ دقیقه آبپز کنید)، سرکه سفید یا سرکه سیب، سس هزارجزیره، نمک و فلفل را مخلوط کرده با هم زن یا غذا ساز خوب مخلوط میکنیم
- مرحله ۱۲
بعد از حدود ۵ دقیقه، کمکم شروع به اضافه کردن روغن میکنیم تا حالت مایونز به خود بگیرد و کمی غلیظ شود.
دستور تکمیلی این غذا
- دور نانهای تست چون خشک است و سس و مواد را خوب به خود جذب نمی کند، به همین دلیل دور نانها را جدا می کنیم و از بقیه نان استفاده می کنیم.یعنی از قسمتهای اسفنجی نان.
- برای این سالاد بهتر است از سینه مرغ استفاده کنید تتا گوشت بیشترب در سالاد بریزید.
- در این سالاد از سس مایونز استفاده نمی شود.
- توجه داشته باشید که کاهو را خیلی ریز خرد نکنید بلکه باید در قطعات درشت خرد شود.