سالاد شیرازی
سالاد شیرازی یک سالاد ساده و آسان است، که جایگزین خوبی یرای پیش غذا به حساب میآید.سالاد شیرازی یکی از سالاد های سنتی و قدیمی مردم ایران و مخصوصاً شیرازی های عزیز است . سالاد شیرازی معمولا در کنار تمامی غذاهای سنتی ایران یافت می شود و به دلیل ترکیب ساده و زیبای آن طرفداران بسیاری دارد. این سالاد از ابتدایی ترین مواد در دسترس یعنی گوجه و خیار تهیه می شود و به همین دلیل معمولا اولین گزینه در تهیه سالاد می باشد . اما این پیش غذا به همان نسبت که خوشمزه است می تواند برای کسانی که در هضم غذا دچار مشکل هستند مشکلات بیشتری را ایجاد کند همان طور که از محتویات این سالاد مشخص است طبع این غذا سرد است به همین دلیل برای کسانی که سریع نفخ میکنند گزینه مناسبی نیست مگر آنکه از موادی که طبع گرم دارند همچون نعنا و یا شوید خشک شده در تهیه آن استفاده کنند که در این صورت تا حدود زیادی مشکل آنها را حل خواهد کرد. خیار یکی از موادیست که چه در این سالاد و چه در غذاهای دیگر نیز کاربرد فراوان دارد.خیار سرشار از آب و فیبر است؛ آب و فیبر مهمترین عناصر برای برخورداری از فرآیند هضم سالم مواد غذایی هستند. میزان بالای آب و فیبرهای غذایی موجود در خیار باعث میشود که بدنتان از شر سموم موجود در سیستم گوارشی خلاص شود و هضم غذا هم با راحتی بیشتری صورت بگیرد. اگر دچار یبوست هستید توصیه میکنیم که هر روز خیار میل کنید زیرا مصرف منظم خیار یک درمان طبیعی برای یبوست محسوب میشود.خیار حاوی نوعی فلاونول ضد التهاب به نام فیستین است که به نظر می رسد نقش مهمی در سلامت مغز ایفا می کند.گوشت خیار حاوی استرول است که برای کاهش کلسترول بد خون بسیار مفید خواهد بود. خیار در پیشگیری و درمان سرطان نقش دارد. این صیفی نیز مانند دیگر میوه ها و سبزیجات حاوی مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه است که برای تغذیه سالم لازم بوده و می تواند از بدن در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت کند. از انواع دیگر سالاد می توان به : سالاد یونانی ، سالاد انار ، سالاد سزار و سالاد کلم اشاره کرد.
مواد لازم
- خیار درشت : ۳ عدد
- گوجه متوسط : ۲ عدد
- پیاز :۱ عدد
- لیمو ترش تازه : ۲-۳ عدد
- جعفری ساتوری شده :۱ قاشق غذاخوری
- پودر نعنا خشک : یک قاشق مرباخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل سیاه :به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا خیارها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- مرحله ۲
گوجه و پیاز را نیز به صورت نگینی ریز خرد کنید.
- مرحله ۳
مقداری نعنا خشک و جعفری ساتوری شده به خیار، گوجه و پیاز اضافه کنید.
- مرحله ۴
در انتها آبلیموی تازه یا هر نوع چاشنی دلخواه دیگری را افزوده و مواد را با هم مخلوط کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- چاشنی اصلی این سالاد آبلیموی تازه است ولی بسته به ذائقه خود میتوانید از انواع چاشنی های ترش مانند آبغوره، سرکه، و آب نارنج استفاده کنید.
- چاشنی دیگری که میتوانید به این سالاد اضافه کنید مخلوط سس فرانسوی، سس مایونز، روغن زیتون، سرکه و کمی نمک و شکر است که از ترکیب آن با سالاد طعم متفاوتی ایجاد میگردد.
- نسبت سبزیجات مورد استفاده برای تهیه سالاد شیرازی مهم است و بیشترین سهم را به ترتیب خیار، گوجه و پیاز دارد.
- سبزیجات مورد استفاده در تهیه سالاد باید ریز خرد شوند تا در کنار هم طعم خوبی ایجاد کنند.
- خیار را می توان با پوست یا بدون پوست در سالاد استفاده کرد.
- افزودن نعنا و جعفری به سالاد اختیاری است.
- افزودن فلفل سیاه، باعث ایجاد عطر و طعم دلپذیری در سالاد میشود ولی بسته به ذائقه خود میتوانید از فلفل سبز یا فلفل دلمهای در آن استفاده کنید.
- چاشنی سالاد باید قبل از سرو به آن اضافه شود و بهتر است چاشنی را زودتر اضافه نکنید.