سالاد هویج تایلندی
سالاد هویج تایلندی همان طور که از اسمش پیداست یک سالاد مخصوص کشور تایلند است.در این سالاد مهمترین ماده تشکیل دهنده آن هویج است که بسیار مقوی است. سالاد هویج انواع مختلفی دارد و در هر کشوری به غیر از هویج یک یا دو ماده دیگر نیز به آن اضافه می کنند.
هویج یک سبزی ریشهدار یا غده ای خوراکی است که میتوان آن را خام یا خردشده یا رندهشده در سالاد خورد و بیشتر در پخت سوپها و خورشها کاربرد دارد. بتاکاروتن، دوپاری از ویتامین آ، در هویج به فراوانی یافت میشود و رنگ نارنجی خاصّ این سبزی نیز به همین خاطر است
مثلا در بخش های جنوبی امریکا در این سالاد کشمش می ریزند و استفاده می کنند.مردم تایلند این سالاد را با استفاده از بادام زمینی سرو می کنند. در هندوستان به همراه سس خردل و فلفل سبز پخته می شود.در بلغارستان سالاد هویج به همراه کلم تهیه می شود .در روسیه این سالاد به همراه کباب ترکی سرو می شود و چندین کشور دیگر که هر کدام به روش خود آن را تهیه می کنند.آنچه که باعث شد سالاد هویج تایلندی را برای طرز تهیه به شما معرفی کنیم خاصیت رژیمی و نوع سس به کار رفته در آن بود.هویج مهمترین ماده این غذاست در اینجا به برخی از خواص آن اشاره می کنیم.هویج سرشار از بتاکاروتن می باشد که در کبد به ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین در رتینا یا شبکیه به ردوپسین – رنگدانه ارغوانی رنگ مورد نیاز در دید شب – تبدیل می شود.تحقیقات نشان داده مصرف هویج خطر ابتلا به سرطان ریه، سینه و کولون (روده بزرگ) را کاهش می دهد.مقدار بالای بتاکاروتن موجود در هویج در برابر تخریب سلولی ناشی از متابولیسم طبیعی بدن مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و روند پیری سلول ها را آهسته تر می کند.ویتامین A و آنتی اکسیدان ها از پوست در برابر تخریب ناشی از نور خورشید محافظت می کنند.کمبود ویتامین A باعث خشکی پوست، مو و ناخن می شود. ویتامین A از بروز پیری زودرس، آکنه، خشکی پوست، لکه و از بین رفتن یکنواختی رنگ پوست پیشگیری می کند.گیاه شناسان بر این عقیده هستند که هویج از ایجاد عفونت پیشگیری می کند. از این گیاه می توان به روش های مختلف مانند له شده، جوشانده یا خام بر روی انواع زخم ها استفاده کرد. از انواع دیگر سالاد می توان به : سالاد سبزیجات ، سالاد یونانی ، سالاد شیرازی و سالاد روسی اشاره کرد.
مواد لازم
- هویج : ۵۰۰ گرم
- شکر :۱ قاشق چای خوری
- آب : ۱/۲ فنجان
- سرکه سفید: ۱/۲ فنجان
- سیر خرد شده : ۲ عدد
- سس ماهی تایلندی : ۲ قاشق غذاخوری
- سس تایلندی قرمز (رب) : ۱ و ۱/۲ قاشق چای خوری
- آب لیمو : ۲ قاشق غذا خوری
- فلفل قرمز (اختیاری) : ۱ قاشق غذاخوری
- بادام زمینی خرد شده ریز خرد شده : ۱/۲ فنجان
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا هویج را رنده کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.
- مرحله ۲
شکر، آب و سرکه را در یک کاسه مخلوط کرده و روی گاز قرار دهید تا به جوش آید.
- مرحله ۳
در همین حال شکر باید کامل حل شود و ۵ دقیقه پس از جوش آمدن آن را از روی گاز بردارید.
- مرحله ۴
اجازه دهید گرمای محلول به دست آمده کاهش یابد.
- مرحله ۵
سپس سیر، سس ماهی، و خمیر(همان رب مخصوص تایلندی) را به مواد جوشانده شده اضافه کرده و ۲ تا ۵ دقیقه مخلوط کنید.
- مرحله ۶
مواد به دست آمده را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود.
- مرحله ۷
مخلوط آب لیمو و فلفل قرمز را به مواد قبلی اضافه کنید و بر روی هویج بریزید.
- مرحله ۸
بادام زمینی را به سالاد اضافه کنید و روی سالاد را بپوشانید.
- مرحله ۹
مجدد سالاد را به یخچال منتقل کرده و اجازه دهید حداقل ۳۰ دقیقه در دمای خنک بماند.
- مرحله ۱۰
پس از آن می توانید سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- هویج باید باریک رنده شود.
- ریختن فلفل قرمز اختیاری ست.
- در صورت علاقه می توانید مواد دیگری به سالاد نیز اضافه کنید.
- مهمترین قسمت سالاد سسی است که تهیه می کنید.
- شما از هر سرکه ای که تمایل دارید می توانید استفاده کنید.هر سرکه ای که با ذائقه شما سازگارتر است.