سالاد کرفس و توفو
سالاد کرفس و توفو یک غذای گیاهی سریع و فوری است. این سالاد یک شام کامل برای افرادی است که قصد رژیم گرفتن یا گیاهخواری دارند. سالاد کرفس و توفو با استفاده از گردو، کنجد، پنیر توفو، ذرت شیرین، کنجد له شده و کرفس خرد شده تهیه می شود.این سالاد را می توان به عنوان یک پیش غذای چینی امتحان کرد.
پنیر توفو چیست و چه خواصی دارد
پنیر توفو از شیر سویای دلمه بسته به وجود می آید. این پنیر یک ماده اصلی در دستور تهیه بسیاری از غذاهای چینی، ژاپنی، کرهای، اندونزی و… است. توفو بو و مزه چندان قوی ای ندارد. آن را می توانید در انواع غذاهای شور یا شیرین استفاده کنید. معمولا برای خوشمزه تر کردن توفو به آن فلفل یا ادویه می زنند. پنیر توفو کالری بسیار پایین و آهن بالایی دارد. چربی آن کم است. توفو جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت در غذاها است. معمولا گیاهخواران برای تامین پروتئین مورد نظرشان از توفو استفاده می کنند.جالب است بدانید که توفو انواع مختلفی دارد.از نوع خیلی سفت تا نوع نرم که همه آنها نیز قابل پخته شدن نیز هستند.توفو ابریشمی بهترین نوع این پنیر است که دارای بافت بسیار نرمی می باشد و برای تهیه انواع نوشیدنی بیشتر کاربرد دارد.اما در این سالاد ما می بایست از توفو خیلی سفت و یا سفت استفاده کنیم که بتوانیم به راحتی آنها را مقداری سرخ کنیم.
از خواص و فواید توفو می توان به جوان سازی پوست صورت، تقویت فولیکول های مو و درمان ریزش مو، تامین پروتئین های ضروری و مورد نیاز بدن، توفو فاقد گلوتن است بنابراین یک غذای مناسب برای مبتلایان به بیماری سلیاک است.
– کرفس دارای مواد معدنی منیزیوم و پتاسیم میباشد که برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی نظیر (Vertigo) مفید میباشند.
– کرفس سرشار از ویتامین A است. ساقه کرفس نیز منبع غنی ویتامین های گروه B و C، پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم و فسفر است.
– با رادیکال های آزاد بدن مقابله می کند.
– افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل وجود ویتامین سی.
– ملین طبیعی برای درمان یبوست.
از انواع دیگر سالاد می توان : سالاد سیب زمینی و اسفناج ، سالاد هویج تایلندی ، سالاد یونانی و سالاد فرنچ اشاره کرد.
مواد لازم
- گردو خرد شده : نصف فنجان
- کشمش پلویی ریز : یک سوم فنجان
- ذرت شیری و دون شده : نصف فنجان
- کرفس نگینی ریز : یک فنجان
- پنیر توفو : نصف فنجان
- سس مایونز : ۲ قاشق غذاخوری
- لیمو تازه : سه عدد
- نمک : به میزان دلخواه
- فلفل : به میزان دلخواه
- کنجد خیس شده و آسیاب شده : سه قاشق غذا خوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
پنیر توفو را نگینی متوسط خرد کنید.
- مرحله ۲
مغز کرفس تازه را نگینی ریز خرد کنید.
- مرحله ۳
کشمش ریز پلویی را شسته و در آبکش بریزید.
- مرحله ۴
گردو را ریز نگینی کنید.
- مرحله ۵
اکنون همه مواد را با ذرت و همراه کنجد له شده داخل ظرفی ریخته و خوب مخلوط کنید.
- مرحله ۶
آب لیموی تازه و نمک و فلفل و سس مایونز آن را به اندازه تمایل اضافه کنید.
- مرحله ۷
ظرف را داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید حداقل دو ساعت بماند تا همه مزه ها با هم یکی شوند.
- مرحله ۸
سپس ظرف را از یخچال خارج کرده و سالاد را تزیین کنید.
- مرحله ۹
دور سالاد را با سبزیجات دلخواه و کنجد و ذرت تزیین کنید. و آن را سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- به جای سس مایونز می تونید از ماست استفاده کنید.
- اگر از پنیر توفو سفت استقاده می کنید می توانید آن را مقداری سرخ کنید تا طعم بهتری بگیرد.
- پنیر توفو را می توانید از هایپرها و سوپر مارکت های بزرگ تهیه کنید.