سالاد یونانی
سالاد (به فرانسوی: Salade) غذایی است که قبل از غذا به عنوان پیشغذا، بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی، یا خود به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف میشود. سالاد یونانی یک از معروف ترین سالادهای کشور یونان است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد و در واقع با همان خیار گوجه خودمان تهیه می شود.امروزه سالاد به عنوان یک جزء اصلی در خانواده ها شناخته می شود و اکثرا علاقه دارند که انواع مختلفی از آن را بیاموزند. گروه غذالند سعی کرده است تا با جمع آوری مجموعه ای سالاد در کنار هم این امکان را برای شما عزیزان فراهم کند تا این مجموعه سالم و دوست داشتنی را یکجا ببیند و استفاده کنید.یونان از جمله کشورهایی است که از مواد غذایی گیاهی بسیار استفاده می کنند و در واقع از طرفداران غذاهای گیاهی هستند.به علاوه سبزیجات در یونان ،انواع لبنیات نیز کاربردهای فراوانی دارند. فرهنگ غذایی این کشور به کشورهای ترکیه و ایران بسیار شبیه است و در واقع رژیم غذایی این کشور برگرفته از غذاهای مدیترانه ایست. در آشپزی مدیترانه ای از روغن زیتون ، پنیر فتا و سبزیجات بسیار استفاده می شود.غذاهای یونانی چهارراز دارد: ۱- مواد اولیه تازه با کیفیت خوب۲- استفاده درست از طعم دهنده ها (گیاهان) و ادویه جات، ترشی جات ۳- روغن زیتون معروف یونانی ۴- سادگی .سالاد یونانی یکی از پرطرفدارترین سالادهای منطقه مدیترانه در جهان میباشد. این سالاد در کنار هر غذایی عالی و اشتهاآور است. همچنین در وعده غذایی شام به همراه مقداری نان سیر میتواند کاملاً سیرکننده باشد. روغن زیتون یونانی مستحق توجه ویژه است و تقریبا با تمام غذاهای یونانی همراه است، در اغلب موارد از آن استفاده می شود و از کیفیت عالی برخوردار است و برای سلامتی بسیار مفید است. همچنین سبزیجات به دلیل آب و هوای یونان به روش های طبیعی کشت می شوند و بنابراین عطر و طعم آنها را حفظ می کنند. شما میتوانید از طعم گوجه فرنگی یونانی، کلم، هویج، پیاز، جعفری و سیر لذت ببرید. در عین حال نباید عطر و طعم غنی از میوه های تازه یونانی مانند انگور، زردآلو، هلو، گیلاس، خربزه، هندوانه و غیره را فراموش کنید. از انواع دیگر سالاد می توان به :سالاد روسی ، سالاد فرنچ ، سالاد هفت لایه و سالاد گوجه فرنگی اشاره کرد.
مواد لازم
- پنیر فتا : ۲۵۰ گرم
- خیار : ۲۵۰ گرم
- گوجه فرنگی درشت آبدار : ۲ عدد
- زیتون سیاه : ۲۵۰ گرم
- پیاز قرمز یا (پیازچه) : ۱ عدد (۴ عدد)
- عسل :۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون : ۴ قاشق غذاخوری
- لیموی تازه : نصف یک عدد
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پنیر را به قطعات حبهای ۲ سانتیمتری برش دهید.
- مرحله ۲
خیار را از طول به دو نیم کرده و پس از بیرون آوردن دانههای آن به کمک یک قاشق چایخوری، آن را هم به قطعات ۲ سانتیمتری برش بزنید.
- مرحله ۳
خیار و پنیر را داخل یک کاسه سالادخوری بریزید.
- مرحله ۴
هسته زیتونها را گرفته و با پیاز قرمز ورقه شده یا پیازچه ریز خرد شده به کاسه اضافه کنید.
- مرحله ۵
گوجه فرنگیها را چهار قاچ کرده و دانههای آن را توسط یک قاشق بیرون بیاورید. سپس به قطعات کوچک نگینی برش بزنید و به کاسه اضافه کنید.
- مرحله ۶
با دست مواد خرد شده داخل کاسه را زیر و رو کنید.
- مرحله ۷
عسل را با روغن زیتون مخلوط کنید و روی مواد سالاد بریزید.
- مرحله ۸
کمی آبلیمو و چاشنی نمک و فلفل هم برای طعم بهتر اضافه کنید.
- مرحله ۹
روی سالاد را بپوشانید و در یخچال قرار دهید.
- مرحله ۱۰
سالاد را در بشقاب کشیده، روی آن را با اورگانو تزیین کنید و با نان پیتا سرو نمایید.
دستور تکمیلی این غذا
- اگر پنیر در آب شور قرار دارد آن را آبکش کرده و سپس استفاده کنید.
- می توانید به جای پیاز از پیازچه استفاده کنید.
- پنیر فتا همان پنیر صبحانه است.
- از هر نوع زیتون بدون هسته می توان استفاده کرد ، زیتون های سبز ریز و درشت و یا هر نوع زیتونی که در دسترس دارید .
- برای طعم دهی بیشتر و متعادل کردن طعم پیاز در سالاد به روش زیر عمل کنید
- پیاز را خلال کنید و در ظرفی بریزید ، آب لبمو را به پیاز اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نماییدحدود ده دقیقه ظرف را کنار بگذارید تا پیاز استراحت کند.
- در سالاد یونانی تمام مواد باید حدود ۲ سانتی متر خرد شود.