سس باربیکیو | BBQ Sauce

سس پرتقال

سس پرتقال یکی از سس های خاصی است که هم برای غذا کاربرد دارد و هم برای کیک.این سس طعمی بینظیر دارد.ما امروز تصمیم گرفتیم که سس پرتقال مخصوص غذا را آموزش دهیم .برای طرز تهیه این سس هم می توانید از پرتقال استفاده کنید و هم از نارنج.این دو میوه معمولا در اواخر پاییز و زمستان موجود است به همین دلیل توصیه می شود که اگر می خواهید این سس خوشمزه را تهیه کنید بهتر است در زمانی که این میوه ها در دسترس هستند تهیه شوند. پرتقال میوه ای از خانواده مرکبات است .پرتقال در واقع یک میوه پیوندی ست که از ترکیب دو میوه نارنگی و پومیلو به وجود آمده است. ریشه پرتقال در واقع مربوط به جنوب شرقی آسیا و کشورهای چین و هند می باشد. نوع ایرانی پرتقال که در ابتدا ایتالیایی ها از قرن ۱۱ میلادی در جنوب اروپا شروع به کشت آن کردند تلخ بود و این میوه ها در قرن ۱۵ جای خود را پرتقال هایی دادند که پرتغالی ها از هند وارد کرده و شروع به کشت آن کرده بودند.خواص پرتقال بخصوص در تصفیه خون و بسیاری از بیماری ها مفید است .ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است که پرتقال منبع این ویتامین محسوب می شود.پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است.پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است.برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زرد رنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند.«ویتامین C» به افزایش جذب آهن در رژیم غذایی کمک می کند. خصوصاً در افراد گیاهخوار افزایش مصرف غذاهای غنی از «ویتامین C» از قبیل مرکبات، برای کاهش خطر ابتلا به کمبود آهن که سبب کم خونی می شود، ضروری است. از انواع دیگر سس ها می توان به سس باربیکیو ، سس تند ، سس فرانسوی و سس گوشت اشاره کرد.

مواد لازم

  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
  • آب: ۱/۲ پیمانه
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق چای خوری
  • زنجبیل: ۱/۲ قاشق چای خوری
  • زیره سیاه: ۱/۲ قاشق چای خوری
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق مربا خوری
  • نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    زنجبیل، زیره، تخم گشنیز، آبلیمو، آب و سرکه را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.

  •  مرحله ۲

    سپس فلفل سیاه، فلفل قرمز، روغن، شکر و روغن و رب را با هم تفت بدهید.

  •  مرحله ۳

    اجازه بدهید رب گوجه کمی سرخ رنگ بشود. فلفل زیاد بریزید تا سس حسابی تند شود.

  •  مرحله ۴

    موادی که در مرحله اول با هم مخلوط کرده بودیم را روی حرارت ملایم به رب اضافه کنید.

  •  مرحله ۵

    سس را تا غلیظ شدن هم بزنید. سپس اجازه دهید تا جوش بیاید.

  •  مرحله ۶

    پس از جوش آمدن سس را خاموش کنید.

  •  مرحله ۷

    سس داغ باربیکیوی شما آماده است.

  • زمان مهیا کردن:۵دقیقه

  • زمان پخت:۲۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲۵دقیقه

  • مناسب برای:۶نفر

  • ملل: امریکا

دستور تکمیلی این غذا

  • مدت نگهداری سس باربیکیو خانگی در یخچال حداکثر ۳ ماه است.
  • این سس را در ظرف در دار نگهدارید.
  • اگر این سس را هنگام گریل کردن روی کباب می‌ریزید توجه کنید که حرارت دادن بیش از حد این سس کناره‌های کباب را می‌سوزاند.
  • سس باربیکیو را می‌توانید روی دنده کباب، سوسیس کبابی، استیک و بال مرغ گریل شده بریزید.

مطالب مرتبط

سس آلفردو

سس آلفردو

سس مارینارا

سس مارینارا

سس تند

سس تند