سس تارتار

سس تارتار

سس تارتار اصالتا یک سس فرانسوی است. اما امروزه در همه جای دنیا همراه با غذاهای مختلفی سرو می شود. می‌توان گفت که هر آشپز با توجه به ذائقه مشتریان و کسانی که غذا را برای آن ها تهیه می کند مواد اولیه این سس را تغییر می دهد. اما به طور کلی مواد اولیه تارتار، سس مایونز، خیارشور، سس گوجه، جعفری، فلفل و نمک و آبلیمو است. می توانید سس مایونز را خودتان در خانه با استفاده از دستور تهیه سس مایونز مخصوص غذالند تهیه کنید یا آن را به صورت آماده از سوپرمارکت بخرید.در واقع پایه اصلی این سسف سس مایونز است.این سس طعمی بینظیر دارد.

تارتار یک نوع سس غلیظ و سفیذ است که در آن سبزیجاتی همچون جعفری، خیارشور و پیاز پیدا می شود. این سس را می توانید همراه با انواع خوراک های دریایی و سیب زمنی و ساندویچ سرو کنید.

سس تارتار بوی زهم ماهی، میگو و مرغ را می‌گیرد. فیش اند چیپس یکی از غذای سنتی و محبوب انگلیسی است که همراه با این سس سرو می شود.نام این سس که نخستین بار در قرن نوزدهم وارد کتاب‌های آشپزی دنیا شد از سس فرانسوی به همین نام؛(sauce tartare) گرفته شده است.

برای تهیه یک سس تارتار معرکه باید تمام مواد را در یک ظرف متوسط کاملا با یکدیگر مخلوط کرده و یکدست هم بزنید. در افزودن نمک دقت کنید. چون این چاشنی حاوی خیارشور است و به اندازه کافی شور می باشد. بعد از اینکه سس را تهیه کردید آن را در یک شیشه در دار بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

توصیه می کنیم حتما این سس را تهیه کنید و از خوردن غذاهای دریایی همراه با آن لذت ببرید.

از انواع دیگر سس ها می توان به : سس پرتقال ، سس رژیمی ، سس آلفردو و سس گوشت اشاره کرد.

مواد لازم

  • سس مایونز : ۱ لیوان
  • خیار شور خرد شده : ۱ لیوان(دایس شده ریز)
  • سس گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده : ۱ قاشق غذاخوری(چاپ شده یا همان ساطوری ریز)
  • آبلیمو : ۱ قاشق چایخوری
  • شکر : ۱ قاشق چایخوری
  • پیاز خرد شده : ۲ قاشق غذاخوری(بهتر است چاپ شده باشد)
  • فلفل سیاه : ۱/۴ قاشق چایخوری
  • نمک : به مقدار لازم

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    سس مایونز را داخل کاسه ای بریزید.

  •  مرحله ۲

    آبلیمو، جعفری خرد شده، شکر، پیاز خرد شده، سس گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب بزنید و مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند.

  •  مرحله ۳

    خیارشورهای خرد شده را به مواد اضافه و مخلوط کنید.

  •  مرحله ۴

    سس را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود. سپس به همراه غذا سرو کنید.

  • زمان مهیا کردن:۵دقیقه

  • زمان پخت:۵دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱۰دقیقه

  • مناسب برای:۵نفر

  • ملل:فرانسه

دستور تکمیلی این غذا

  • بیس اصلی سس تارتار سس مایونز است.
  • این سس را همراه با میگو پفکی، سوخاری و انواع ماهی، جوجه چینی، ناگت و قارچ سوخاری سرو می کنند.
  • این سس از قرن نوزدهم میلادی تهیه می شود و در فرانسوی به آن (sauce tartare) گفته می شود.
  • سس تارتار را میتوانید در ظرف در بسته تا چند روز داخل یخچال نگهداری کنید.
  • حتما قبل از یختن نمک سس را تست کنید ودر آخر آن را اضافه کنید.
  • بهتر است این سس را تازه و در موقع نیاز تهیه کنید.
  • می وتانید مواد خرد شدنی داخل آن را درشت و یا ریز ریز خرد کنید این بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد.

مطالب مرتبط

سس تند

سس تند

سس کچاپ

سس کچاپ

سس تند

سس مایونز