سس تند

سس تند

سس تند همان طور که از اسمش پیداست تند است.سس تند انواع مختلفی دارد و به صورت های مختلف و با مواد مختلف تهیه میشود.معمولا در بسیاری از کشورها شهرهایی وجود دارند که تبحر خاصی در تهیه این سس دارند.طعم این سس بینظیر است.سس تند انواع مختلفی دارد که از درجه کم تندی آغاز میشود تا آن مدلی که شاید کمتر کسی بتواند از آن استفاده کند و درجه تندی کم و زیاد آن بسته به نوع فلفل و میزانی ست که در آن استفاده می شود.از جمله کشور هایی که به میزان زیاد از فلفل و سس تند استفاده می کنند می توان هندوستان و مکزیک را نام برد که غذاهایشان به تندی معروف است.در ایران مردم خوزستان علاقه زیادی به تندی دارند و فلفل یکی از چاشنی های اصلی غذایشان به حساب می آید. بر خلاف خیلی از مردم که معتقدند سس تند و تندی برای سلامت بدن خطرناک است طبق تحقیقات به عمل آمده مشخص شده است که تندی فواید بسیار زیادی دارد.غذاهای تند می‌توانند برای کم کردن اشتها و کمک به کاهش وزن استفاده شوند که امری منطقی است، زیرا بعد از سوختنِ دهان‌تان به‌دلیلِ تندی غذا، ترجیح می‌دهید از غذا خوردن دست بکشید. هزاران نوع فلفل تند وجود دارد که فواید غذایی مشابهی هم دارند. مثلا فلفل چیلی سبز کالری، قند، چربی و کربوهیدرات پایینی دارد، فاقد کلسترول است و مقدار زیادی ویتامین سی دارد. ویتامین سی با افزایش سوخت‌وساز، توسعه‌ی بافت‌های پیوندی، بیوسنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی، عملکرد ایمنی، التیام زخم‌ها و جذب آهن ارتباط دارد. به‌علاوه این ویتامین یک آنتی اکسیدان است، یعنی رادیکال‌های آزاد را که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند، از بین می‌برد. ویتامین سی برای سلامت پوست، دندان‌ها و استخوان‌ها لازم است و حتی به پیشگیری از بیماری اسکوربوت هم کمک می‌کند. کپسایسین در فلفل تند، سس‌های تند و سالساها وجود دارد. در فلفل تند، کپسایسین در بافتی که دانه‌ها را نگه می‌دارد، متمرکز شده است. دانه‌های فلفل‌ هم ممکن است تند باشد، اما برخلاف باور عامه، این تندی از خود دانه‌ها نیست، تندی آنها به‌دلیل کپسایسینی است که از بافت‌های اطراف‌شان جذب کرده‌اند. از انواع دیگر سس ها می توان به سس گوشت ، سس خردل ، سس بشامل و سس مایونز اشاره کرد.

مواد لازم

  • زرده تخم مرغ سفت شده : ۴ عدد
  • روغن زیتون : نصف فنجان
  • فلفل سیاه یا قرمز : ۲ قاشق چای خوری
  • زعفران : ۱ نوک قاشق چای خوری
  • نمک : به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    -ابتدا تخم مرغ ها را می گذاریم کامل بپزند.

  •  مرحله ۲

    پس از سفت شدن تخم مرغ ها اجازه می دهیم تا آنها سرد شوند ، سپس تخم مرغ ها را از پوست جدا می کنیم.

  •  مرحله ۳

    زرده را از سفیده جدا کرده و در کاسه ای می ریزیم .

  •  مرحله ۴

    زرده ها را خوب له می کنیم.

  •  مرحله ۵

    سپس زعفران را در کمی آبجوش حل می کنیم تا رنگ زعفران باز شود.

  •  مرحله ۶

    سپس روغن زیتون ، فلفل و نمک را کم کم به زرده له شده اضافه می کنیم و هم می زنیم تا تمام مواد مخلوط شود.

  •  مرحله ۷

    در این مرحله سس را از صافی رد می کنیم تا کاملا نرم شود و مواد اضافی در داخل صافی بماند.

  •  مرحله ۸

    در صورت امکان می توانید دو قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو به سس اضافه کنید.

  •  مرحله ۹

    سس شما در این مرحله آماده مصرف است.

  • زمان مهیا کردن:۱۰دقیقه

  • زمان پخت:۱۵دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • برای تهیه این سس اگر می خواهید خیلی تند شود می توانید از فلفل قرمز استفاده کنید.
  • استفاده از نوع فلفل بستگی به ذائقه خودتان دارد.
  • سس تند انواع مختلف دارد این مدل با استفاده از زرده تخم مرغ تهیه می شود.
  • در صورت نیاز می توانید به آن مقداری سرکه و یا آبلیمو اضافه کنید.
  • این سس همراه با تخم مرغ سفت و سبزیجات پخته مصرف می شود.
  • شکل این سس شبیه به سس مایونز است و رنگ آن قرمز است.
  • برای تندی متعادل آن می توانید یک قاشق فلفل سیاه را با یک قاشق فلفل قرمز مخلوط کنید سپس به مواد اضافه کنید.

مطالب مرتبط

سالاد کنگر

سالاد کنگر

آش بلغور

آش بلغور

/
سوپ گیاهی

سوپ گیاهی