سس سوپریم

سس سوپریم

سس سوپریم یکی از سس های اصیل و سنتی فرانسه است. این سس با استفاده از خامه سنگین درست می شود.طعم این سس بینظیر است. از ترکیب کردن سس ولوته، سس بشامل و غربال آن ها می توان سس سوپریم تهیه کرد. مواد اولیه برای تهیه سس سوپریم، آرد، کره، آب گوشت و زرده تخم است. بنابر سلیقه تان می توانید به این سس آب لیمو ترش تازه و قارچ خرد شده نیز بیفزایید. می توانید عصاره مرغ یا آب مرغ را جایگزین آب گوشت کنید. برای تهیه سس سوپریم با عصاره مرغ از دستور زیر استفاده کنید:
ابتدا خامه را به روش بن ماری مقداری گرم کنید اما حواستان باشد خامه نجوشد فقط کمی شل شود. در یک تابه کره را ذوب کرده و به آن آرد سفید بیفزایید و آن ها را آهسته آهسته هم بزنید و حواستان باشد تا آرد گلوله نشود. بعد از اینکه آرد را کمی تفت دادید و رنگ کره هم تغییر کرد عصاره مرغ را به آن بیفزایید و به آن فرصت دهید تا روی شعله کم بجوشد. سس را حسابی هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی حجم آن به یک سوم اولیه رسید به آن ادویه، خامه و کمی آب لیموترش بیفزایید و کاملا مخلوط کنید.
این سس یکی از مشتقات سس ولوته است. ولوته یکی از سنتی ترین و پایه ای ترین سس های فرانسوی است. این سس یکی از ۵ سس اصلی است که در آشپزی فرانسوی به کار می رود. برای تهیه ولوته باید مقداری از عصاره گوشت، مرغ یا ماهی را همراه با کره، آرد و نمک و فلفل مخلوط کنید. سس ولوته را غالبا همراه با غذاهای دریایی سرو می کنند.
از انواع دیگر سس های موجود در غذالند می توان به : سس تارتار ، سس آلفردو ، سس باربیکیو و سس فرانسوی اشاره کرد.

مواد لازم

  • آب گوشت: ۲پیمانه (۴۰۰ میلی لیتر)
  • کره : ۱۰۰گرم
  • آرد گندم: ۲قاشق سوپخوری
  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • خامه : ۱۰۰ گرم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل سفید : به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    کره را آب کرده و همراه با آرد تفت دهید.

  •  مرحله ۲

    آرد را تا جایی تفت دهید که فقط بوی خامی آن گرفته شود و تغییر رنگ ندهد.

  •  مرحله ۳

    حرارت را کم کنید و آرام آرام آب گوشت را بیفزایید .

  •  مرحله ۴

    آب گوشت را کم کم اضافه کنید ، به این صورت که ابتدا مقداری بریزید و مواد را هم بزنید پس از آنکه مقداری مخلوط شد مجدد سری بعد را بریزید.

  •  مرحله ۵

    سپس آنقدر هم بزنید تا سس یکنواخت شود و آرد گلوله گلوله شده در آن دیده نشود.

  •  مرحله ۶

    زرده تخم مرغ را همراه با کمی نمک حسابی هم بزنید تا بافت آن از هم باز شود.-

  •  مرحله ۷

    سپس آن را به تدریج داخل سس بریزید.

  •  مرحله ۸

    هم زدن را ادامه دهید و بعد از اینکه مخلوط ۱ الی ۲ جوش خورد به آن نمک و فلفل سفید را بیفزایید.

  •  مرحله ۹

    غلظت سس را تست کنید اگر به مقدار که می خواستید رسیده بود از روی گاز بردارید.

  •  مرحله ۱۰

    در نهایت سس را کناری بگذارید و خامه را به آن بیفزایید و مجدد مقداری هم بزنید.

  •  مرحله ۱۱

    اجازه دهید که مقداری از حرارت بیفتد سپس سرو کنید.

  • زمان مهیا کردن:۱۰دقیقه

  • زمان پخت:۲۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۳۰دقیقه

  • مناسب برای:۱۰نفر

  • ملل:فرانسه

دستور تکمیلی این غذا

  • از این سس به عنوان چاشنی در انواع غذاهایی که با مرغ، ماهی و بوقلمون پخته می شود استفاده کنید.
  • می توانید به جای عصاره گوشت از عصاره مرغ استفاده کنید.
  • این مقدار برای ۱۰ نفر است اگر شما بخواهید این سس را برای نفرات کمتری یل به میزان کمتری تهیه کنید مواد را نیز باید به تعداد نفرات انتخاب کنبد.که می شود مثلا آب گوشت نفری ۴۰ میلی لیتر و به همین میزان ما بقی مواد لازم نیز کم می شود.
  • مدت زمان نگه داری این سس ۳ روز است.

مطالب مرتبط

سس بشامل

سس بشامل

ادویه مخصوص پلو ایرانی
سس تند

سس تند