سس فرانسوی

سس فرانسوی

سس فرانسوی همان طور که از اسمش معلوم است مربوط به کشور فرانسه است.و طعمی بینظیر دارد.سس ها انواع گوناگون دارند و برخی سس ها به دلیل طعم خاصی که دارند بیشتر معروف شده اند و طرفدران زیادی دارند سس فرانسوی از آن جمله سس هایی ست که معمولا سر هر سفره ای دیده می شود.این سس به دلیل طعم ملایم و خوشایندی که دارد معمولا در بیشتر سالادها و حتی غذاها کاربرد دارد.طرز تهیه این سس نیز بسیار راحت است و با کمترین مواد در خانه می توانید آن را تهیه کنید.یکی از موادی که در تهیه این سس مورد نیاز است سس خردل می باشد که قبلا در سایت طرز تهیه آن گفته شده است.سس ها به دلیل طعم خوبی که دارند زیاد استفاده می شوند اما توصیه می شود تا آنجا که امکان دارد کمتر از سس استفاده شود زیرا مصرف بیش از حد آن برای سلامتی ضرر دارد، پس چه بهتر که سعی کنیم این سس ها را خودمان در خانه تهیه کنیم تا از سلامت آن مطمئن باشیم تا اگر اعضای خانواده هم خواستند استفاده کنند نگران نباشیم. در هر ۱۰۰ گرم از سُس فرانسوی حدود ۴۵۰ کیلوکالری انرژی دارد. به علاوه، سدیم یا همان نمک این سس نسبت به سایر سُس‌ ها کمی بیشتر است و به همین دلیل مصرف آن به کسانی که مشکلات کلیوی به خصوص سنگ کلیه دارند و همچنین به فشارخونی‌ ها توصیه نمی ‌شود. یکی از موادی که در این سس استفاده می شود روغن زیتون است. روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی- عروقی می ‌شود.کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند. از انواع دیگر سس ها می توان به سس تند ، سس گوشت ، سس بشامل و سس مایونز اشاره کرد.

مواد لازم

  • سرکه (سرکه بالزامیک یا سرکه سیب ساده) : ۱/۲ پیمانه
  • پودر عصاره مرغ خرد شده به جای پودر آرومات : ۱ عدد
  • سس خردل فرانسوی : ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر : ۱ قاشق چایخوری
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • روغن زیتون : ۱ پیمانه

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا سرکه را به مخلوط کن اضافه کنید.

  •  مرحله ۲

    سپس سس خردل را بریزید و مخلوط کن را روشن کنید تا مخلوط ترکیب شود.

  •  مرحله ۳

    پس از مخلوط شدن سرکه و سس خردل، پودر عصاره مرغ را بیافزایید.

  •  مرحله ۴

    در ادامه روغن زیتون را آرام آرام در حین اینکه مخلوط کن روشن است از بالا داخل ظرف مخلوط کن بریزید.

  •  مرحله ۵

    در مرحله آخر نمک و فلفل و شکر را در صورت تمایل اضافه می‌کنیم .

  •  مرحله ۶

    پس از آنکه مواد خوب با هم مخلوط شد آنها را داخل شیشه ای ریخته درب آن را محکم ببندید و به مدا ۱۰ دقیقه داخل آب جوش قرار دهید.

  •  مرحله ۷

    در نهایت پس از سرد شدن می توانید استفاده کنید.

  • زمان مهیا کردن:۵دقیقه

  • زمان پخت:۱۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:فرانسه

دستور تکمیلی این غذا

  • مهم همگن بودن سس است که بریده نشود و روغن از سس جدا نباشد . این کار با استفاده از مخلوط کند و آرام آرام ریختن روغن زیتون حل می‌شود(درست شبیه حالتی که مایونز تهیه می‌کنید) .
  • سس فرانسوی به عنوان چاشنی برای انواع سالاد، استیک، مرغ و انواع غذاهای گوشتی استفاده می‌گردد.
  • هر ۱ قاشق سوپ خوری سس فرانسوی هفتاد و پنج گرم کالری انرژی دارد.
  • در صورت تمایل به سس سویا، ۱ یا چند قاشق غذاخوری سس سویا به همراه یک قاسق آب پرتقال اضافه مخلوط کنید ولی بدانید که سس سویا هر چند مزه خوبی به سس فرانسوی می‌دهد ولی رنگ سس را تیره می‌کند.
  • اگر سس سویا اضافه می‌کنید از نمک صرف نظر کنید زیرا پودر مرغ و سویا خود نمک دارند.
  • به جای خردل می‌توانید از عصاره قره قوروت یا عصاره تمرهندی استفاده کنید ولی رنگ طلایی زیبای خردل را نخواهد داشت .
  • در سس فرانسوی از پودر آرومات استفاده می‌شود که وارداتی است و شاید در دسترس نباشد. سس خردل مانع از بریدن سس و باعث ترکیب آب و سرکه با روغن زیتون می‌شود .در حالت عادی روغن با مایعات ترکیب نمی‌شود و آب زیر و روغن روی ترکیب می‌ایستد. سس خردل نقش کاتالیزور این سس را ایفا می‌کند.

مطالب مرتبط

سس ایتالیایی

سس ایتالیایی

سس آلفردو

سس آلفردو

سس گوشت

سس گوشت