سس لیمو ترش
از سس های معروف کشور فرانسه میتوان سس لیمو ترش اشاره کرد. این سس ملس و خوش طعم را می توان در کنار سالادها و سبزیجات نوش جان کرد. با کمی خلاقیت و در دست داشتن این دستور می توانید این سس خوشمزه را در زمانی کوتاه با موادی قابل دسترس تهیه کنید.
اگر بخواهید طعم متفاوتی به سس بدهید، می توانید از سبزیجات معطر به ویژه نعناع، سیر رنده شده، عصاره موسیر، خردل و .. در تهیه این سس استفاده کنید. مقدار این افزودنی ها به سس، کاملا مطابق با ذائقه شما است و هر زمانی که بخواهید می توانید مقدار آنها را کم یا زیاد کنید. اگر ترجیح می دهید سس را همراه با خردل سرو کنید، باید از خردل های تازه و با کیفیت استفاده کنید تا سس تازگی خود را حفظ کرده و طعمی بی نظیر داشته باشد.
سس لیمو ترش بدلیل طعم لیمو کمی ترش یا ملس بنظر میرسد؛ در صورتی که تمایل داشته باشید سس طعمی شیرین تر داشته باشد می توانید از مقدار کمی شکر استفاده کنید.
لیمو یکی از میوه های اسیدی و پرخاصیت است که دارای ویتامین، آهن و فسفر است که در مناطق گرم رشد می کند. این میوه در اواخر پاییز و فصل زمستان رشد کاملی دارد و یکی از میوه هایی است که بیشترین میزان تولید جهانی را به خود اختصاص داده است.
از میوه لیمو که دارای ارزشی بی نظیر است می توان به شیوه های مختلف همچون استفاده در چاشنی ها و سس های غذایی، شربت ها و…. و نیز به صورت دم کرده در انواع نوشیدنی و چای بهره مند شد. لیمو در واقع یکی از مواردی ست که هضم غذا را راحت می کند و در واقع اشتها آور است.
از انواع سس های مشابه می توان به سس پرتقال،سس ورستر شایر ،سس رژیمی و سس فرانسوی اشاره کرد.
مواد لازم
- لیموترش: ۳ عدد
- شکر: یک و نیم پیمانه
- کره: ۱۲۵ گرم
- تخم مرغ: ۴ عدد
- برگ ریحان خرد شده: نصف پیمانه(چاپ شده)
- آب لیمو ترش: نصف پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
پوست سه عدد لیموترش را رنده کنید.
- مرحله ۲
به مقدار لازم به آن شکر افزوده داخل غذاساز بریزید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله ۳
حال کره را بیفزایید و با مواد مخلوط کنید.
- مرحله ۴
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و با دور تند هم بزنید.
- مرحله ۵
آب لیموترش و نمک را بیفزایید و مخلوط کنید.
- مرحله ۶
همه مواد را در ظرف فلزی بریزید و آن را داخل کاسه آب در حال جوش قرار دهید.(روش بن ماری)
- مرحله ۷
آنقدر مواد را هم بزنید تا مواد با هم خوب مخلوط شوند.
- مرحله ۸
وقتی کاملا مخلوط و غلیظ شدند، ظرف را از روی گاز برداشته و بگذارید سس خنک شود.
- مرحله ۹
بعد از این که خنک شد، ریحان های خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید تا برگ ریحان های خرد شده با سس مخلوط شوند.
- مرحله ۱۰
سس شما آماده سرو است ولی اگر دوست داشتید می توانید آن را به مدت یک ساعت در یخچال خنک کنید و سپس مورد استفاده قرار دهید.
دستور تکمیلی این غذا
- این سس را باید ترجیحا به میزان مصرف روزانه تهیه کنید تا دچار خرابی نشود.
- مدت زمان نگه داری این سس در یخچال نهایتا ۵ روز می باشد.
- به دلیل وجود تخم مرغ این سس سریع خراب می شود.
- می توانید در این سس از انواع طعم دهنده ها شامل پودر خردل ، پدر سیر یا خود سیر و .. استفاده کنید.
- اگر این سس را ترش دوست دارید یا ملس می توانید مقدار شکر استفاده شده در آن را کم کنید.