سمنو
سمنو خوشمزه و شیرین است بدون آنکه به آن هیچ نوع ماده شیرینکنندهای اضافه شود. علت شیرینى سمنو نیز ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرینی به آن مىدهد. مواد و ویتامینهاى موجود در گندم و جوانه آن ارزش غذایى فراوانى دارداین دسر یک غذای کامل است.
مواد لازم
- آرد جوانه گندم : ۱ پیمانه
- آرد گندم : ۲ پیمانه
- شیره انگور : ۱ لیوان
مراحل پخت
- مرحله ۱
برای درست کردن آرد جوانه گندم ابتدا گندم را به مدت ۳ شبانه روز در آب خیس کرده تا جوانه بزند.البته در این ۳ روز چندین بار آب آن را عوض می کنیم.
- مرحله ۲
سپس گندم ها را وسط پارچه ای داخل سبد می گذاریم تا خوب جوانه ها رشد کنند.
- مرحله ۳
وقتی جوانه ها رشد کرد آن را در جای گرم می گذاریم تا خشک شود ، پس از ان که خشک شد آنها را آسیاب می کنیم.
- مرحله ۴
برای درست کردن سمنو ابتدا آرد گندم را با آب سرد حل می کنیم و روی شعله قرار می دهیم.
- مرحله ۵
سپس کم کم آرد سمنو را به آن اضافه می کنیم به مدت ۱ ساعت می گذاریم تا جوش بخورد ، البته در این مدت مدام باید همزده شودتا گلوله نشود.
- مرحله ۶
وقتی که مدتی جوش خورد شعله را کم می کنیم و شیره انگور را به آن اضافه می کنیم و هر چند وقت یک بار هم می زنیم تا زمانی که قوامش به حد دلخواه برسد(۴-۵ ساعت ).
- مرحله ۷
پس از کشیدن سمنو در ظرف مورد نظر می توانید آن را با کنجد و یا مغز بادام تزئین کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- معمولا در روزهای نزدیک به عید نوروز به عنوان جزئی از سفره هفت سین تهیه می شود.
- تغییراتی که در یک دانه درزمان جوانه زدن رخ می دهد، بسیار جالب است و این مساله باعث می شود که ارزش تغذیه ای آن را افزایش می دهد. انرژی و کربوهیدرات آن کاهش می یابد و در عوض پروتئین، کلسیم، پتاسیم، سدیم، آهن و فسفر آن بسیار بالا می رود و ویتامینA،B2، B3وC آن هم بسیار بالا می رود. مصرف آن خصوصاً برای مردان بسیار پرفایده است.جوانه گندم منبع غنی ویتامین های گروهB و نیز ویتامینE است. ویتامین های گروهB برای بهبود وضعیت پوست ، تقویت موی سر و جلوگیری از ریزش آن مفید هستند. ویتامینE نیز در تولید مثل نقش مؤثری دارد. همچنین به علت دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی باعث پیشگیری از سرطان می شود.