سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
سوفله یک واژه فرانسوی به معنای پف کردن است. سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده یک شام یا ناهار سبک و بسیار خوشمزه است. ماده ای که باعث پف کردن سوفله می شود سفیده تخم مرغ است. مواد اولیه برای تهیه سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده، گوشت، سیب زمینی، شیر و آرد گندم است.
تخممرغ سلول نطفهٔ مادهٔ (تخمک) مرغ و معمولاً بهشکل بیضی است که از نظر زیستشناختی برای تولید مثل گذارده میشود و برای انسانها منبع غذایی محسوب میگردد. روند ایجاد یک تخم مرغ ۲۵ ساعت به طول میانجامد و به همین دلیل یک مرغ میتواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد.
فوت و فن پخت سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
اندازه و میزان مواد اولیه سوفله بسیار مهم است. باید حتما مواد اولیه سوفله را به میزان لازم استفاده کنید.
تمام مواد اولیه را پیش از استفاده در دمای محیط قرار بدهید. دقت کنید که هرگز از تخم مرغ سرد استفاده نکنید.
سفیده و زرده تخم مرغ را کاملا از یکدیگر جدا کنید. باقی ماندن زرده همراه با سفیده باعث می شود تا سفیده کاملا هم زده نشود. سفیده تخم مرغ را بیش از حد هم نزنید چون باعث سفت شدن مواد و مخلوط نشدن آن ها با یکدیگر می شود.
وسایلی که از آن ها در تهیه سوفله استفاده می کنید باید از هر گونه چربی و روغن پاک شده باشند. زیرا برخورد قاشق چرب با سفیده باعث خوابیدن پف سوفله می شود. هنگام تهیه سوفله، باید فر را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کرد، زیرا مایه سوفله پس از آماده شدن، فوراً باید در فر قرار بگیرد. در حین پخت سوفله، در فر نباید تا پایان زمان پخت باز شود، زیرا مانع از پف کردن سوفله میشود.
اگر می خواهید بفهمید سوفله تان خوب پخته شده یا نه در وسط آن یک چاقو فرو کنید اگر خمیر به آن نچسبید سوفله شما آماده است. برای لذیذتر کردن سوفله داخل قالب را پنیر پارمزان یا آرد سوخاری بپاشید. در صورت تمایل مقداری جوش شیرین یا بیکینگ پودر به مواد اضافه کنید تا بهتر پف کنند. از آن جا که درجه حرارت فرها با یکدیگر متفاوت است سوفله ها را مرتب چک کنید که برشته شده باشند و یک وقت نسوزند.
از انواع دیگر پیش غذا می توان به : مافین پنیری ، پیراشکی سیب زمینی ، تست کاپ و بورک گوشت اشاره کرد.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده : ۱۵۰ گرم
- سیب زمینی متوسط : ۳ عدد
- شیر : ۱ پیمانه
- آرد گندم : ۱ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای : نصف یک عدد
- پنیر پارمزان : ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- سیر رنده شده : ۱ قاشق مربا خوری
- پیاز : ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ : ۲ عدد
- کره : ۲۰ گرم
- پنیر پیتزا :به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زرچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سیب زمینی را بگذارید بپزد.
- مرحله ۲
پیازها را خرد یا رنده کرده و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- مرحله ۳
نمک، فلفل ، زردچوبه و فلفل دلمه ای های خرد شده را به پیاز بیفزایید و کمی تفت دهید.
- مرحله ۴
مقداری رب گوجه اضافه کرده و با مواد تفت دهید.
- مرحله ۵
اجازه بدهید رب سرخ شود و از خامی در بیاد.
- مرحله ۶
گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و با یکدیگر تفت دهید.
- مرحله ۷
گوشت باید خوب پخته شود و مزه مواد را بگیرد.
- مرحله ۸
تهیه سس سفید با طعم سیر:
- مرحله ۹
ابتدا سیر رنده شده را با کره فقط کمی تفت بدهید تا کره مزه سیر را بگیرد ولی سیر سرخ نشود.
- مرحله ۱۰
آرد را اضافه کرده و با کره کمی تفت بدهید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند.
- مرحله ۱۱
شیر را کم کم بیفزایید و سریع هم بزنید تا گلوله نشود.
- مرحله ۱۲
اجازه بدهید تا شیر غلیظ شود.
- مرحله ۱۳
سپس پارمزان رنده شده را بیفزایید.
- مرحله ۱۴
مواد را خوب هم بزنید تا سس حسابی غلیظ شود.
- مرحله ۱۵
آخر کار نوبت زدن زرده و سفیده است پس زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده و زرده را جداگانه بزنید.
- مرحله ۱۶
سپس سفیده را با هم زن کاملا بزنید تا فرم گرفته و پف کند.
- مرحله ۱۷
سفیده را حسابی هم بزنید چون پف سفیده باعث پف کردن سوفله می شود.
- مرحله ۱۸
در این مرحله سیب زمینی های پخته شده را نگینی و یا حلقه ای خرد کنید.
- مرحله ۱۹
مایه گوشتی، سس سفید و زرده زده شده را به سیب زمینی ها اضافه کرده و خوب همشون میزینم بعد مایه را تست میکنیم تا در صورتی که نمک یا فلفل کم داشت بهش اضافه کنیم.
- مرحله ۲۰
سفیده را داخل مایه سوفله ریخته و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند. اما مراقب باشید تا پف سفیده نخوابد.
- مرحله ۲۱
کف ظرف را چرب کرده و مایه سوفله را داخلش بریزید.
- مرحله ۲۲
روی سوفله را با پنیر پیتزا بپوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه الی ۴۵ دقیقه داخل فری با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید.
- مرحله ۲۳
۱۰ دقیقه مانده به آخر پخت گریل را نیز روشن کنید تا پنیر روی سوفله ها طلایی شود
دستور تکمیلی این غذا
- حتما در این غذا از سس سفید یا همان بشامل استفاده کنید.
- سیب زمینی را حتما آبپز کنید.
- سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کنید و سپس مورد استفاده قرار دهید.
- نکات بیشتر را در قسمت مقدمه این غذا بخوانید.