سوپ رشته(سوپ ارشته)
سوپ (به انگلیسی: Soup)، مایعی خوراکی بسیار غنی و گرم میباشد، که مصرف آن در برنامهٔ غذایی نقشی بسیار اساسی دارد سوپ رشته(سوپ ارشته) یکی از انواع سوپ سرماخوردگی است به این معنی که بیشتر در فصل پاییز و زمستان که بازار سرماخوردگی و آنفولانزا داغ است تهیه و مصرف میشود. برای تهیه سوپ رشته به رشته فرنگی یا ورمیشل نیاز دارید که نوعی رشته تهیه شده از خمیری از آرد گندم، نشاسته یا آرد برنج است و در سایزهای متنوع تهیه میشود. معمولا این سوپ را با سبزیجات متنوع، آب مرغ و سینه مرغ تهیه کرده و ادویهجات کمی در آن میریزند تا برای فرد سرماخورده ایجاد سرفه و ناراحتی نکند. البته در شهر زنجان این غذا را با رشته محلی تهیه می کنند اگر به این رشته دسترسی داشتید از این نوع استفاده کنید و در غیر این صورت می توانید از ورمیشل و یا رشته فرنگی نیز استفاده کنید.در ضمن این سوپ وعده مناسبی برای شام و یا پیش غذا می باشد زیرا یک سوپ بسیار سبک و خوش طعم است.
مواد لازم
- ماهیچه گوسفند چرخ کرده :۲۰۰ گرم
- رشته محلی : ۲ فنجان
- عدس : نصف پیمانه
- هویج رنده شده : ۱ فنجان
- جعفری خرد شده : ۱ فنجان
- گشنیز خرد شده : ۱ فنجان
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- کره : ۵۰ گرم یا دو قاشق غذاخوری روغن
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا ماهیچه را چرخ می کنیم.
- مرحله ۲
سپس ماهیچه و پیاز و سبزی خرد شده را خیلی کم در روغن روی شعله تفت می دهیم.
- مرحله ۳
سپس مواد تفت داده شده را با ۵ لیوان آب به قابلمه محتوی عدس خیس خورده اضافه می کنیم و روی شعله می گذاریم تا خوب بپزد.
- مرحله ۴
پس از پخت کامل مواد ، رشته محلی و مقدار کمی ادویه همراه با هویج خرد شده را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم روی شعله ملایم چند جوش بخورد تا سوپ جا بیفتد.
دستور تکمیلی این غذا
- قبل از چرخ کردن گوشت چربی های قابل روئیت گوشت را از آن جدا کنید.
- بهتر است به جای کره از روغن مایع استفاده کنیم.
- سبزیجات را به قطعات درشت خرد کنید.
- در صورت تمایل می توانید به این سوپ مقداری رب گوجه هم اضافه کنید تا رنگ بهتری غذا بگیرد.
- می توانید برای این سوپ از آبغوره هم استفاده کنید چون طعمش رو خومشزه تر میکنه.
- این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می باشد.
- در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می باشد.
- این غذا بیش از ۳۳% کالری مورد نیاز یک فرد بزرگسال را تامین می کند؛ لذا برای افراد چاق یا افرادی که رژیم کاهش وزن دارند توصیه نمی شود.
- این غذا حدود ۴۰% پروتئین مورد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال را تامین می کند و هم پروتئین گیاهی و هم پروتئین حیوانی نیز دارد. همچنین به دلیل محتوای انرژی بالای آن برای کودکانی که سوء تغذیه پروتئین- انرژی دارند غذای مفیدی است.
- این غذا به دلیل داشتن هویج و سبزیجات مانند جعفری و گشنیز ویتامین A,C بالایی دارد.
- به علا کلسترول بالا برای افراد مبتلا به بیماری قلبی و عروقی و چربی خون بالا توصیه نمی شود.
- هویج حاوی مقادیر بالایی ویتامین A است و این ویتامین در عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن ، بینایی و رشد و تکثیر طبیعی سلول ها نقش موثری دارد.