سوپ زرشک
سوپ (به انگلیسی: Soup)، مایعی خوراکی بسیار غنی و گرم میباشد، که مصرف آن در برنامهٔ غذایی نقشی بسیار اساسی دارد. سوپ زرشک یک از سوپ های خوشمزه است. این سوپ از آن دسته سوپ هاییست که در ایام ماه رمضان و به عنوان پیش غذا یک وعده مناسب می باشد. این سوپ شباهت زیادی به سوپ های دیگر دارد. با این تفاوت که در مواد آن زرشک موجود است. همان طور که از اسم این غذا پیداست می توان گفت که ماده اصلی این غذا زرشک است. زرشک درختچه ای تیغ دار است و چوب آن قرمز، زرد یا قهوه ای می باشد. میوه این درخت قرمز بیضی شکل و ترش مزه است. به ریشه درخت زرشک آئرخیس گفته می شود. انتهای بهار و ابتدا فصل تابستان زمان شکوفه دادن بوته زرشک است. زرشک بومی مناطق معتدل و نیمه استوایی اروپا، آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی می باشد. ایران در حال حاضر بزرگترین کشور دنیا در زمینه تولید زرشک است و در این میان استان خراسان و شهر قائنات بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است. زرشک دارای طبعی سرد و خشک است. برگهای گیاه زرشک سرشار از ویتامین C است و خاصیت داروی ملین را دارد، میوههای آن ادرارآور و خلطآور است و برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده میشود. پوسته، ریشه و ساقه آن تقویتکننده، ضدعفونیکننده، صفراآور، مدر و ملین است. زرشک خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن به ویژه پوست دارد. استفاده از زرشک حتی در مدن زمان کوتاه باعث از بین رفتن جوشهای پوست شده و پوست را شاداب و شفاف خواهد کرد. برای آرام کردن التهاب و عفونت دستگاه گوارشی و تنفسی از زرشک می توان استفاده کرد. به علاوه از این گیاه برای بهبود عفونت های قارچی پوست نیز استفاده می شود. زرشک به درمان انواع اسهال مانند اسهال های ناشی از مسمومیت یا مسافرت کمک خواهد کرد. خاصیت قابض زرشک که مطالعات آن را نشان می دهند این است که علائم را از آنتی بیوتیک ها آرام میکند. اما با این حال امکان قدرتمند تر بودن آنتی بیوتیک ها در حذف باکتری های روده از زرشک بیشتر است. از جمله انواع دیگر سوپ میتوان به سوپ جو قرمز ، سوپ رشته و آب عدسی اشاره کرد.
مواد لازم
- تخم مرغ : ۲ عدد بزرگ
- نمک : نوک انگشت
- فلفل سیاه : نوک انگشت
- روغن زیتون : ۱/۲ قاشق غذاخوری
- پنیر چدار : ۱۰ گرم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز را نگینی خورد کرده و با روغن سرخ می کنیم.
- مرحله ۲
مرغ را ابتدا آب پز می کنیم.
- مرحله ۳
پس از آب پز کردن ،مرغ را ریز ریز کرده و داخل پیاز ریخته و تفت می دهیم.
- مرحله ۴
آرد را به تنهایی با مقداری مواد سرخ کرده سپس داخل آن آب مرغ می ریزیم.
- مرحله ۵
سپس هویج و سیب زمینی را نگینی خرد کرده و داخل آن ریخته و با حرارت ملایم به مدت ۲ ساعت می پزیم.
- مرحله ۶
قارچ، نیمی از زرشک، نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی را داخل سوپ میریزیم.
- مرحله ۷
در آخر آبلیمو و جعفری خرد شده را اضافه می کنیم و با بقیه ی زرشک سوپ را تزیین می کنیم.