سوپ شیر
سوپ (به انگلیسی: Soup)، مایعی خوراکی بسیار غنی و گرم میباشد، که مصرف آن در برنامهٔ غذایی نقشی بسیار اساسی دارد. سوپ شیر یا همان سوپ سفید یکی از خوشمزه ترین سوپ هایست که معمولا برای مهمانی ها و ایام ماه مبارک رمضان تهیه می شود.مواد اصلی تشکیل دهنده این سوپ :جو ، شیر و قارچ است.سوپ در واقع غذاییست که از مایعات تشکیل شده و با اضافه کردن غلات ، سبزیجات و انواع گوشت به خواص آن اضافه می شود و یک غذای مقوی و در عین حال سالم را برای اعضای خانواده فراهم می کند.یکی از مهمترین موادی که در تهیه این سوپ از آن استفاده می شود جو است.جو در واقع به دو صورت جو معمولی و جو پرک در دسترس مردم قرار دارد.جو به دو نوع تقسیم می شود جو بهاره و جو پاییزه.جو بهاره همان طور که مشخص است قبل از سرمای پاییز می رسد و برداشت می شود و نیازی به سرما ندارد اما جو پاییزه در پاییز کشت می شود و نیازمند سرمای زمستان است.جو سرشار از فیبر است و میتواند بدن شما را از سموم پاکسازی کند. این ماده منبع غنی از فیبر است و میتواند به عنوان منبع سوختی برای باکتریهای خوب موجود در روده عمل کند. این باکتریها به تخمیر شدن محتوای فیبر در بدن کمک میکند. در نتیجه اسید بوتیریک تشکیل میشود که سوخت اصلی و اولیه برای سلولهای روده است. جو همچنین برای سالم نگه داشتن سلامت کلی روده بسیار موثر است. با وجود سلامت کلی روده، جو به کاهش زمان اجابت مزاج کمک خواهد کرد و همین امر شکم شما را تمیز میکند. این ماده میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و بواسیر را کاهش دهد.فسفر و مس موجود در جو میتواند سلامت کلی استخوانها را تضمین نماید. محتوای فسفر در جو در درمان و نگهداری از استخوان و دندان ها موثر خواهد بود. اگر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستید، این ماده میتواند به عنوان یک درمان طبیعی محسوب شود. آب جو نیز ۱۱ برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد. کلسیم یکی از عناصر ضروری برای محافظت از استخوانهاست.از انواع دیگر سوپ می توان به سوپ جو قرمز ، سوپ زرشک و آش بلغور شیر اشاره کرد.
مواد لازم
- شیر : ۱ لیتر
- جو پرک : نصف بسته
- قارچ : ۳۰۰ گرم
- هویج : ۲-۳ عدد
- پیاز : ۱ عدد
- سینه مرغ : نصف ۱ عدد
- کنسرو ذرت : ۱ عدد
- نمک : به میزان لازم
- فلفل سفید : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- مغز کرفس (اختیاری) : ۱ عدد
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سینه مرغ را با کمی نمک، زردچوبه و یک پیاز کوچک جداگانه بپزید.
- مرحله ۲
سپس جو پرک را داخل خردکن یا آسیاب بریزید تا کمی خردتر شود. (حدود ۱/۴ اندازه اصلی)
- مرحله ۳
حالا جو پرک آسیابشده را داخل قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید.
- مرحله ۴
در قابلمه را کاملا باز بگذارید تا جو کاملا باز شده و لعاب بنیدازد.
- مرحله ۵
بین ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا جو کاملا پخته و له شود و آب آن تا حد امکان کم شود.
- مرحله ۶
حالا شیر را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ۷
پس از آن هویج رندهشده، قارچ ورقهشده و در صورت تمایل مغز کرفس خردشده را به سوپ اضافه کنید.
- مرحله ۸
حدود یک ساعت صبر کنید تا سوپ جا بیفتد.
- مرحله ۹
در آخر، سینه مرغ ریشریش شده و کنسرو ذرت را به سوپ اضافه کنید.
- مرحله ۱۰
۵ دقیقه قبل از سرو سوپ، نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید و آن را سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- در تهیه پیاز کاراملی حتما دقت کنید و در هنگام پخت کاملا صبور باشید.
- اگر استاک مرغ نداشتید از همان مقدار آب و یک بسته عصاره مرغ استفاده کنید.
- بجای پنیر گریور از پنیر موزارلا نیز میتوان استفاده کرد.