سوپ عدس
سوپ عدس یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین غذاها است که می توانید آن را در خانه تهیه کنید.این غذا خیلی مقوی است. زادگاه این غذا ایران است و یکی از غذاهای سنتی ایران به شمار می آید. ایرانیان از زمان قدیم تا حال از عدس در انواع غذاهای خود استفاده می کردند. این غذا دارای طعمی دلپذیر و عالی می باشد و یکی از سوپ های پایه و اصلی در ایران به شمار می رود. از این سوپ می توانید در مهمانی های خود به عنوان پیش غذا استفاده کنید. حتی می توانید در پذیرایی مهمانان در زمان افطار در ماه مبارک رمضان نیز استفاده کنید. سوپ عدس به دلیل زود هضم و همچنین مقوی بودن مورد استقبال مردم در ماه رمضان قرار می گیرد. مواد اولیه این سوپ از عدس، سیب زمینی، آب مرغ ییا گوشت و چند نوع ادویه و سبزی تشکیل شده است. همانطور که مشاهده کردید مواد اولیه آن ساده و به راحتی قابل تهیه می باشد. عدس که ماده اصلی این سوپ است دارای خواص فراوانی می باشد. این حبوبات دارای فیبر، آهن، آنتی اکسیدان و مواد معدنی فراوانی می باشد. برای جلوگیری از بیماری های عفونتی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا می توان از سوپ عدس استفاد کرد. به همین دلیل زمانی که فردی دچار سرماخوردگی می شود به آن سوپ می دهند تا هم قوای جسمانی آن برگردد و هم عفونت های داخی از بین برود. شما می توانید با رعایت تمام نکات و اجرای دستور پخت با دقت و مرحله به مرحله این سوپ خوشمزه و پرخاصیت را در خانه تهیه کنید. سوپ رشته، سوپ جو با شیر، سوپ نخود مدیترانه ای و سوپ سبزیجات و لوبیا از انواع سوپ هایی هستند که مانند سوپ عدس درست می شوند.
مواد لازم
- عدس :۱ لیوان
- سیب زمینی : ۱ عدد
- روغن مایع :۲ قاشق غذاخوری
- آب مرغ یا گوشت : ۲ لیتر
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- لیمو ترش : ۱ عدد
- جعفری تازه یا نعناع خشک : مقداری برای تزئین
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز داغ را آماده کنید.
- مرحله ۲
سپس سیب زمینی هایی که از قبل خرد کردید را اضافه کنید .
- مرحله ۳
فلفل و هر ادویه ای که مد نظرتان هست را اضافه کنید.
- مرحله ۴
حال آب گوشت را اضافه کنید و بگذارید تا به جوش آید.
- مرحله ۵
سپس عدس را که از قبل خیس کرده اید را اضافه کنید و زمان بدهید تا سوپ به خوبی جا بیفتد.
- مرحله ۶
پس از آنکه عدس نیم پز شد رب گوجه فرنگی و آب لیمو ترش را به سوپ اضاف کنید و بگذارید تا به خورد مواد برود.
- مرحله ۷
پس از پخت کامل مواد نمک را به غذا اضافه کنید.
- مرحله ۸
در نهایت بعد از اینکه سوپ جا افتاد می توانید با جعفری و یا نعناع خشک آن را تزئین کنید و سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- زمانی که سوپ به خوبی جا افتاد می توانید بنابر ذائقه شخصی خودتان آب لیمو اضافه کنید.
- حتما عدس را یک دو ساعت قبل خیس کنید.
- می توانید به جای آب گوشت یا مرغ اگر در دسترستان نبود از قرص آنها استفاده کنید.
- می توانید به جای لیمو ترش از آبلیمو نیز استفاده کنید.