سوپ پیاز فرانسوی
سوپ (به انگلیسی: Soup)، مایعی خوراکی بسیار غنی و گرم میباشد، که مصرف آن در برنامهٔ غذایی نقشی بسیار اساسی دارد. سوپ پیاز فرانسوی یکی از سوپ های خاص با طعم به یادماندنی می باشد که اگر یک بار این سوپ را تست کنید ،حتما خواهان آن خواهید بود که مجدد تهیه کنید و میل کنید.همانطور که از اسم این سوپ مشخص است این سوپ فرانسوی می باشد و برای تهیه آن از مواد خاصی همچون پنیر استفاده می شود که همین امر باعث جذابیت این سوپ شده است.برای تهیه این سوپ دستور تهیه های متفاوتی ارائه شده است اما اصل موادی که در این غذا تهیه می شود عبارتند از آب گوشت یا آب مرغ ، پنیر گریور ، پیاز و نان تست .شما میتوانید با این چهار ماده اصلی یک غذای خوشمزه و کامل تهیه کنید و نوش جان نمایید.اما خوب هر کسی بنا به ذائقه خود می تواند مواد دیگری همچون انوع سبزیجات و یا ترشیجات را به آن اضافه کنند.عده ای تاریخچه این سوپ را به رومیان نسبت می دهند و معتقدند که این سوپ یک نوع غذای فقیرانه در آن زمان به حساب می آمده است.نسخه مدرنیته شده سوپ پیازی فرانسوی از اوایل قرن هجدهم رایج شد و از اوایل دهه ۶۰ میلادی در بسیاری از کشورهای دیگر و بخصوص آمریکا به عنوان یک سوپ محبوب در منوی غذایی رستوانها جای گرفت. اگر چه در برخی دستور تهیهها از زرده تخم مرغ یا شیر در تهیه این سوپ استفاده شده است، اما نکته حائز اهمیت در تهیه این سوپ، خوب کاراملی شدن پیاز است. سوپ پیاز فرانسوی به علت مواد اولیه کم دستور تهیه آسان و البته بسیار زمانبری دارد که بیشترین وقت در تهیه این سوپ برای کاراملیزه شدن پیاز میگذرد.نکته جالب توجه برای تهیه این سوپ این است که این غذا را هم می توانید روی گاز تهیه کنید و هم در فر بگذارید و این یکی دیگر از نکاتی ست که باعث تمایز این غذا می شود.از جمله انواع دیگر سوپ می توان به سوپ شیر ، سوپ جو قرمز و سوپ رشته اشاره کرد.
مواد لازم
- پیاز خلال شده : ۶۵۰ گرم
- کره : ۵۰گرم
- عصاره گوشت یا مرغ : ۱.۵ لیتر
- آرد : ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک : ۱/۲ قاشق چایخوری
- نان های مربع شکل مخصوص سوپ : ۲۵۰ گرم
- پنیر گرویر رنده شده( اگر به پنیر گرویر دسترسی ندارید،می توانید از ۵۰۰ گرم پنیر چدار استفاده کنید)
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز ها را به خلال های نازک خرد کنید.
- مرحله ۲
کره را در یک قابلمه آب کرده، پیاز ها را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با شعله متوسط تفت داده شود تا زمانی که پیازها کمی تغییر رنگ دهند.
- مرحله ۳
آرد را به پیاز اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.
- مرحله ۴
آب گوشت یا مرغ را اضافه کرده و اجازه دهید تا به جوش بیاید.
- مرحله ۵
سپس شعله آن را کم کرده و اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آرامی جا بیفتد.
- مرحله ۶
نان را در فر به مدت ۱۰ دقیقه گریل کنید.
- مرحله ۷
سپس سوپ را در ظرف مورد نظر کشیده و نان ها و پنیر رنده شده را روی آن بریزید.
- مرحله ۸
هم چنین می توانید به مدت ۵ دقیقه ظرف را در فر گذاشته تا پنیر روی آن نیز طلایی شود.
دستور تکمیلی این غذا
- در تهیه پیاز کاراملی حتما دقت کنید و در هنگام پخت کاملا صبور باشید.
- اگر استاک مرغ نداشتید از همان مقدار آب و یک بسته عصاره مرغ استفاده کنید.
- بجای پنیر گریور از پنیر موزارلا نیز میتوان استفاده کرد.