شیرینی بامیه
بامیه یکی دیگر از شیرینی های مخصوص ماه مبارک رمضان است .این شیرینی طرفدار فراوانی دارد.معمولا هنگام خرید شیرینی مخصوص ماه رمضان زولبیا و بامیه با هم خریداری می شوند.این شیرینی همانند زولبیا طرفداران زیادی دارد. به دلیل نوع پخت این شیرینی شاید در ظاهر شیرینی سفتی به نظر بیاید اما داخل آن بسیار نرم است و به راحتی در دهان آب می شود.در اینجا می خواهیم به مواردی همچون نگهداری آن در خانه و مزایا و معایب این شیرینی خوشمزه اشاره کنیم.اگر قرار است خودتا ن آن را تهیه کنید که هیچ ولی اگر قرار بر این است که آن را خریداری نمایید ما به شما پیشنهاد می کنیم که حتی الامکان سعی کنید آن را از شیرینی فروش های معتبر که مشتری زیاد دارند خریداری کنید و از خرید آن در سوپرمارکت ها ، نان فانتزی فروشی ها و هر جای غیر معتبر خریداری نکنید.اگر زولبیا و بامیه تیره رنگ هستند خریداری نکنید زیرا در روغن هایی که چندین بار مصرف شده ، سرخ شده اند.بامیه هایی نیز که زیاد از حد زرد هستند هم قابل اطمینان نمی توانند باشند چون ممکن است از رنگ زرد خوراکی به جای زعفران در آن استفاده شده باشد.هر دانه بامیه ۸۰ کالری و هر صد گرم زولبیا ۴۵۰ کالری دارد. بنابراین با مصرف بیش از اندازه آن مقدار زیادی چربی و قند وارد بدن شده و به علت چربی زیاد آن، جذب قند دو تا سه ساعت طول میکشد.هنوز بسیاری از قنادیها برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده میکنند که به خاطر دارا بودن مقدار زیادی اسید چرب اشباع عامل بروز بیماری های قلبی عروقی میباشند.در آخر این شیرینی را در مکانی سرد و خشک، درون جعبه یا ظرف دردار (برای جلوگیری از تابش نور) نگه دارید. حتما بعد از خرید آن را از جعبه مقوایی خارج کنید. آن را پشت شیشه و در معرض نور قرار ندهید. هرگاه مزه و عطر آن عوض شد آن را دور بریزید.از انواع دیگر شیرینی می توان به :شیر برنج ، شعریه و حلوا سیاه اشاره کرد.
مواد لازم
- آرد : ۲۰۰ گرم
- آب :۳۰۰ گرم
- تخم مرغ : ۳عدد
- روغن جامد: یک قاشق سوپخوری
- نمک : به مقدار لازم
- برای شربت:
- شکر : ۲ لیوان
- آب : ۱ لیوان
- گلاب : ۱/۲ لیوان
- زعفران دمکرده : ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو : ۱ قاشق چایخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا آب را جوش آورده و با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید.
- مرحله ۲
روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود ۳-۲ دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید.
- مرحله ۳
بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود.
- مرحله ۴
برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم.
- مرحله ۵
خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.( برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند.)
- مرحله ۶
بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند.
- مرحله ۷
بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند.
- مرحله ۸
طرز تهیه شربت بامیه:
- مرحله ۹
آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود
- مرحله ۱۰
سپس زعفران ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).
دستور تکمیلی این غذا
- بامیه را حدود یک الی دو دقیقه در شربت ولرم قرار می دهیم تا شهد به خوبی به خورد شیرینی برود.
- بهتر شربت تهیه شده ولرم باشد.
- حتما بگذارید خمیر خنک شود در محیط و بعد دونه دونه تخم مرغ را اضافه کنید و با همزن بزنید..مایه نباید شل شود.
- بامیه ها را وقتی که روغن گرم شد و بالا آمد هم بزنید تا یکنواخت سرخ شوند…
- بامیه ها باید کاملا سرخ و خشک شوند نه نرم.