شیر برنج
شیر برنج یکی دیگر از دسرهای مخصوص ایران است که معمولا در مناسبت های مختلف می توان از آن استفاده کرد.البته طرز تهیه این دسر به حدی آسان است که حتی می توانید برای یک عصرانه خوشمزه از آن نیز استفاده کنید.این دسر مقوی در زمان های مختلف صبحانه ، عصرانه و هنگام افطار می تواند وعده مناسبی باشد و برای کودکان بسیار مفید است..برای تهیه شیر برنج حتما از برنج ایرانی استفاده کنید و سعی شود که از برنج نیم دانه برای تهیه این دسر استفاده کنید و اگر این نوع برنج در دسترستان نبود می توانید برنج کامل را خیس کرده و مدت زمان بیشتری در آب بگذارید تا زمانی که بین دو انگشتتان لهش کردید به راحتی به دو نیم تقسیم شود.یکی از مهمترین موادی که در این دسر به کار می رود شیر است.شیر ماده ای ست که دارای کلسیم فراوان است و به استحکام استخوان ها و دندان ها بسیار کمک می کند.نوشیدن شیر در بهبود علایم قاعدگی که با نام سندرم پیش از قاعدگی معروف است، نقش به سزایی دارد. بسیاری از خانم ها قبل از دوران قاعدگی دچار نشانههایی از جمله افسردگی، اختلالات خلقی، کمردرد و سردرد می شوند. این افراد باید بدانند که مصرف شیر می تواند این نشانهها را تسکین دهد.شیر برای داشتن ناخنها، دندانها و موهایی سالم تر لازم است. این نوشیدنی چون کلسیم فراوان دارد، مصرفش به همراه ویتامین D باعث استحکام استخوانها و دندان ها و تقویت رشد موها و پیشگیری از ریزش آن ها می شود. وجود کلسیم به همراه ویتامین A ، ویتامین های گروه B و پتاسیم مانع از نرم و نازک شدن موها می شود و به درخشان شدن آن ها کمک فراوان می کند.شیر دشمن دیابت نوع دوم است. محققان به این نتیجه دست یافته اند که مصرف منظم لبنیات و شیر کم چرب می تواند خطر بروز دیابت نوع دوم را در بزرگسالان پایین آورد.از جمله انواع دیگر دسرهای مخصوص رمضان : شله زرد ، شیر برنج ، حلوا خرما و شعریه را می توان نام برد.
مواد لازم
- هل : نصف قاشق مرباخوری
- شکر (اختیاری) : ۲ پیمانه
- خلال پسته : ۲ قاشق غذاخوری
- خلال بادام : ۱ قاشق غذاخوری
- برنج معطر : ۱ پیمانه
- شیر : ۴.۵ لیتر
- گلاب : به میزان لازم
- نمک : ۱/۴ قاشق چایخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا برنج را بشویید و با یک چهارم قاشق چایخوری نمک، یکی دو ساعت آن را خیس کنید.
- مرحله ۲
سپس، آب برنج را خالی کرده و به آن شیر اضافه کنید.
- مرحله ۳
مخلوط برنج و شیر را روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری گلاب به آنها اضافه کنید.
- مرحله ۴
بعد از اینکه برنج کاملاً پخت و له شد، خلال بادام، هل آسیابشده و شکر را به آنها اضافه کنید و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
- مرحله ۵
بعد از اینکه شیر برنج شما جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرو بکشید.
- مرحله ۶
روی شیر برنج را با خلال پسته تزیین کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- برای خوشمزهتر شدن شیر برنج میتوانید خلال بادام و پسته را از یک شب قبل، با شکر و گلاب خیس کنید.
- اگر میخواهید شیر برنج را به عنوان دسر مصرف کنید، آن را غلیظتر از همیشه درست کنید و اجازه دهید آب آن کاملا بخار شود،سپس داخل قالب ریخته با پشت قاشق فشار دهید و چند ساعتی داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود و بتوانید آن را به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
- حتما برای تهیه شیر برنج، از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
- برخی افراد شیر برنج را با شکر و برخی دیگر با عسل سرو میکنند، این به سلیقه خودتان بستگی دارد.
- استفاده از خلال پسته و بادام دلبخواه است اگر علاقه ای ندارید می توانید استفاده نکید.