عدس پلو
عدس پلو یکی از پلو های ایرانی معروف است که در بسیاری از مراسم های مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد. این غذا شاید به تنهایی خیلی مورد استقبال قرار نگیرد. اما زمانی که مخلفات مختلفی همچون گوشت چرخ کرده ، مرغ ، کشمش و خلال بادام به آن اضافه می شود یک غذای بی نظیر و بسیار لذیذ را به ارمغان می آورد.نیازی نیست که همه این مواد را استفاده کنید خیلی از خانم ها تنها با مخلوط کردن پیاز و کشمش به همراه عدس پلو یک غذای بی نظیر را برای خانواده تهیه می کنند. با عدس غذاهای زیادی می توان تهیه کرد همچون عدسی ،آب عدسی ، کوکو عدس ، آش عدس و کتلت عدس و … .عدس بر خلاف حبوبات دیگر خیلی نفاخ نیست .عدس در رنگ های مختلفی همچون نارنجی ، سبز و قهوه ای موجود است.که نوع قهوه ای آن معمولا پر کاربرد تر است.از عدس قرمز برای تهیه شوربای رنگی استفاده میشود.یکی از خواص عدس این است که به خاطر وجود فیبر غیر قابل جذب می تواند از یبوست جلوگیری کند. عدس برای قلب انسان بسیار مفید است. عدس حاوی مقادیر غنی از فیبر ، فولات و منیزیم است. فیبر ، فولات و منیزیم موجود در عدس برای سلامتی قلب انسان بسیار مفید هستند و نقش به سزایی را در سلامت قلب ایفا می کنند. عدس حاوی مقادیر غنی از منیزیم است و هنگامی که این ماده به مقدار کافی در بدن موجود باشد سرخرگها و سیاهرگها به آسانی تنفس می کنند و این عمل باعث جلوگیری از سختی رگ می شود و خون ، اکسیژن و مواد غذایی در کل بدن جریان پیدا می کند.عدس با پر کردن ذخیره آهن بدن باعث افزایش انرژی می شود. خانم هایی که در سنین باروری قرار دارند یا باردار هستند و یا در دوران شیردهی به نوزاد هستند نیازمند آهن هستند و ممکن است در معرض کمبود آهن قرار بگیرند.ایده افزایش ذخیره آهن بدن با مصرف عدس نسبت به مصرف گوشت قرمز خیلی مناسب تر است. زیرا عدس کالری و چربی ندارد. آهن سازنده اصلی هموگلویین است که اکسیژن را از طریق شش ها به تمام سلول های بدن می رساند. یکی ازمضرات عدس این است که دیرهضم است.
مواد لازم
- عدس : ۱ پیمانه
- برنج : ۳ پیمانه
- پیاز : ۱ عدد
- رب : یک قاشق غذاخوری
- سینه مرغ (یا گوشت چرخ کرده ):به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- زعفران : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا عدس را جداگانه می پزیم
- مرحله ۲
برنج را هم به صورت جداگانه یا کته کرده و یا اگر مایل بودید آبکش می کنیم.
- مرحله ۳
سپس مقداری برنج را داخل قابلمه ریخته و مواد را لابه لای آن می ریزیم(در واقع به صورت طبقه طبقه این کارا را انجام می دهیم تا مواد و برنج تمام شود.
- مرحله ۴
به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه اجازه می دهیم با شعله کم پخته شود.
- مرحله ۵
سینه مرغ یا گوشت چرخ کرده را جدا با پیاز و رب مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا بپزد.
- مرحله ۶
در نهایت و پس از پایان پخت ، برنج را کشیده و با مخلفات تهیه شده تزیین می کنیم.