فلافل
فَلآفِلْٛ (یآ فِلآفِلْٛ)، یک خوراک عمده خاورمیانهای—و غذای خیابانی محبوبی در نقاط مختلف دنیا میباشد فلافل یک غذای تند و خوشمزه است. به علت استفادهی زیاد ادیویهجات به خصوص فلفل، به همین دلیل نام این غذا را فلافل گذاشته اند که از کلمهی فلفل گرفته شده است. فلافل غذایی است که نسبت به غذاهای دیگری که از بیرون تهیه میکنیم مفیدتر و سالمتر است و قیمت آن نیز ارزانتر می باشد. معمولا فلافلهایی که در بیرون از منزل میخوریم بسیار خوشمزه تر و لذیذتر از فلافلهای خانگی است , علت این مسئله استفاده از ادویه های خاصی است که بو و مزه خوبی به این غذا میدهد. فلافل یک توپ سرخ شده از نخود و ادویه است. این غذا در کشورهای عربی بسیار مورد استفاده است. فلافل را با ترشی سرو میکنند و در ساندویچ آن ترشی میریزند.البته سابقه اصلی این غذا مربوط به کشور لبنان می باشد و این غذا برگرفته از کشورهای عربی می باشد.
مواد لازم
- نخود : نصف پیمانه
- پیاز کوچک : ۱ عدد
- ادویه فلافل (فلفل سیاه ، زیره سبز ، تخم گشنیز): هر کدام یک قاشق چای خوری
- روغن : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل خیس کرده و سپس آن را چرخ می کنیم.
- مرحله ۲
پیاز را یا رنده کرده و یا چرخ می کنیم.
- مرحله ۳
سپس ادویه ها را به این مواد اضافه کرده و خمیر به دست آمده را به شکل دایره کوچک در می آوریم و در روغن سرخ می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- در صورت تمایل می توانید از تخم مرغ برای چسبندگی بیشتر مواد نیز استفاده کنید.
- در این غذا نیز می توانید از آرد نخود چی هم استفاده کنید به مقدار لازم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
- ادویه هایی که در مواد لازم فلافل گفته شد، ادویه های اصلی برای طرز تهیه فلافل هستند و پیشنهاد این است که حتما از همه ادویه ها برای تهیه آن استفاده کنید.
- می توانید به مایه فلافل کمی هم نعناع خشک اضافه کنید به این ترتیب این غذا عطر بهتری پیدا خواهد کرد.
- هنگام تهیه فلافل دقت کنید که نخودها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند زیرا در این صورت مایه وا می رود. البته بهتر است خیلی هم نخودها درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر است اندازه نخود های چرخ شده کمی از دانه های شکر درشتتر باشد.
- بعضی ها تخم مرغ را به فلافل اضافه نمی کنند و به تهیه فلافل تا همین مرحله بسنده می کنند ولی به نظر می رسد تخم مرغ حکم چسب را برای مواد دارد و باعث شکیل شدن فلافل می شود و به آن زیبایی می دهد. همچنین از خشک شدن آن جلوگیری می کند. درباره بیکینگپودر نیز باید بگوییم که فقط مقدار کمی از آن را به مایه اضافه کنید تا باعث پف کردن آن ها شود.
- برای سرخ کردن فلافل، آن ها را در ظرفی نچسب و کوچک که عمق زیاد دارد، قرار دهید تا فلافلها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف برخورد کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب فلافل خوشمزه و ترد خواهید داشت.
- برای سرخ کردن فلافلها از قالب های مخصوص استفاده کنید و بگذارید تا روغن کاملاً داغ شود، فلافل را باید در روغن زیاد سرخ کرد تا هم زیباتر شود و هم یکدست پخته شود.
- چاشنی مناسب این غذا ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه. البته شما می توانید فلافل را با کلم شور یا ترشی معمولی نیز میل کنید.
- این غذا وعده مناسبی برای پیش غذا و شام می باشد.
- در ۱۰۰ گرم فلافل حدود ۳۵۰ کالری نهفته است و به ازای مصرف هر کف دست نان با آن ۸۰ کالری دیگر نیز به انرژی آن افزوده خواهد شد.
- نخود منبع خوبی از پروتئین و اسید فولیک می باشد.اسید فولیک یکی از اشکال ویتامین های گروه B است که در خون سازی ، بهبود عملکرد قلبی و پیشگیری از سرطان ها مفید است.
- استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
- از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
- حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.