قارچ پلو
قارچ پلو به دلیل اینکه قارچ فراوانی در خود دارد سرشار از ارزش غذایی می باشد.این غذا خیلی مقوی است. این غذا را می توان در دو وعده ناهار و یا شام نوش جان کرد. قارچ یکی از انواع مواد پروتئینی است که به اندازه گوشت ها پروتئین زیادی در خود جای داده است. قارچ ها سرشار از فیبر و ویتامین هستند و مناسب ترین ماده غذایی هستند که می تواند نیاز بدن به این دو ماده را تامین کند. قارچ ها به صورت پخته شده و یا سرخ شده در انواع غذاهای سرخ کردنی، خورش ها و پلوها به مصرف می رسند. در تهیه این پلو خوشمزه بهتر است از قارچ هایی که سالم و آسیب ندیده هستند استفاده کنید. قارچ ها جز طعم دهی به غذا می توانند در درمان، رفع بیماری ها و عفونت هایی از جمله سرما خوردگی، حساسیت ها، کم خونی و فشار خون مفید واقع شوند. علاوه بر این موارد در درمان پوست، مو و رفع بیماری هایی در این زمینه قارچ بیشترین نقش را ایفا کرده است. از انواع پلوهای مشابه این پلو رژیمی و ساده اما خوش طعم می توان به پلو مکزیکی ، برنج لیمو ترش، انار پلو و پلو یونانی اشاره کرد. یکی از ویژگی های غذایی خوب این غذا، تسریع روند کاهش وزن می باشد.این پلو به دلیل اینکه فیبر بالایی دارد دیر هضم است و از این جهت باعث می شود تا فرد دیرتر احساس گرسنگی کند و به مرور زمان به وزن مناسبی برسد. این غذا به علاوه دو وعده ناهار و شام به دلیل نداشتن چربی های مضر و وجود مواد غذایی پر خاصیت در وعده سحر در ماه مبارک رمضان نیز بیشترین طرفداران را پیدا کرده است.
در این غذا می توان مواد دیگری همچون انواع گوشت و یا ذرت و فلفل دلمه ای نیز به آن اضافه کرد.
مواد لازم
- برنج: ۲/۵پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- نمک: ۱ قاشق چای خوری
- ادویه پلویی: ۱قاشق چای خوری
- قارچ تازه: ۵۰۰ گرم
- زرشک: نصف پیمانه
- پیاز داغ: ۳ قاشق سوپخوری
- رب گوجه فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری
- آبلیمو:۱ قاشق
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا برنج را به مدت۲۰ الی ۴۰ دقیقه در آب نمک بگذارید
- مرحله ۲
سپس برنج را نیم پز کرده و آبکش کنید و کنار بگذارید.
- مرحله ۳
قارچ ها را با مقداری روغن و آبلیمو در تابه ای ریخته و سرخ کنید.
- مرحله ۴
پیاز را در تابه ای جدا سرخ کرده و به قارچ اضافه کنید.
- مرحله ۵
اجازه دهید اگر قارچ مقداری آب دارد آب آن کامل گرفته شود.
- مرحله ۶
سپس زرشک و رب را به قارچ و پیاز اضافه کنید .
- مرحله ۷
پس از سرخ شدن همه مواد با یکدیگر ادویه های لازم را به همراه کره به آنها اضافه کنید.
- مرحله ۸
مواد و پلو را در قابلمه ای مناسب به صورت لایه لایه( یک لایه مواد قارچی و یک لایه پلو) بریزید و بعد برنج را دم کنید.
- مرحله ۹
روی حرارت ملایم بگذارید تا مواد دم بکشند.
- مرحله ۱۰
بعد از ۴۰ الی ۴۵ دقیقه پلو آماده سرو و میل است.
دستور تکمیلی این غذا
- اگر مایل باشید می توانید مقداری سیب زمینی سرخ شده که در قطعات کوچک خرد شده باشند را در پلو ریخته و یا به عنوان تزئین استفاده کنید.
- در این غذا می توانید از انواع گوشت و مرغ نیز استفاده کنید .می توانید آنها را یا کنار غذا سرو کنید و یا یه همراه مواد پخته و داخل برنج لایه لایه بریزید.
- از مواد دیگری همچون ذرت ، فلفل دلمه ای و نخود فرنگی نیز می توانید در این غذا استفاده کنید.
- این غذا در صورت استفاده نشدن از گوشت در آن به عنوان یک غذای خوشمزه گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد.