قلیه ماهی

قلیه ماهی

این غذا برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی بسیار مناسب می باشد. زیرا در طبخ آن از سیر (حاوی آنتی اکسیدان آلیسین) و ماهی (حاوی چند اسید چرب غیر اشباع مانند امگا ۳ ) استفاده شده است.این غذا بینظیر و خوش طعم است.

مواد لازم

  • فیله ماهی : نیم کیلوگرم
  • سبزی ماهی(گشنیز و شنبلیله ) : نیم کیلو گرم
  • سیر : یک بوته
  • پیازز متوسط : ۱ عدد
  • تمر هندی : ½ پیمانه (آب کرده)
  • آرد : ۱ قاشق غذا خوری سرخالی
  • ادویه : ۱-۲ قاشق مربا خوری
  • فلفل : ۱ قاشق چای خوری (یا بیشتر به دلخواه )
  • آب : ۲ لیوان
  • زردچوبه : ۱ قاشق مربا خوری
  • نمک : به مقدار لازم
  • روغن مایع : یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری(در صورت تمایل)

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد کرده با روغن مایع تفت می دهیم.

  •  مرحله ۲

    سپس سیر کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم وقتی کمی تفت داده شد سبزی خرد شده را اضافه می کنیم تا خوب سرخ شود.

  •  مرحله ۳

    سپس ادویه ، فلفل و زردچوبه را به مخلوط سبزی اضافه می کنیم و هم می زنیم.

  •  مرحله ۴

    حال تمر هندی آب کرده را اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۵

    پس از آن آرد را به مخلوط اضافه کرده ، در آن آب می ریزیم و می گذاریم بجوشد.

  •  مرحله ۶پس از جوش آمدن ، فیله ماهی را در آن قرار داده می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت:۱ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱ساعت ۵۰دقیقه

  • مناسب برای:۳نفر

  • ملل:بوشهر

دستور تکمیلی این غذا

  • قلیه میگو نیز مانند قلیه ماهی پخته می شود و مراحل پخت آن مثل قلیه ماهی است و تنها به جای ماهی از میگو استفاده می شود.
  • بهتر است غذا را با حرارت کم و تا جای ممکن با روغن کم طبخ کنید.
  • سبزی را نیز تا جای ممکن کمتر سرخ کنید.
  • در صورت تمایل برای اینکه غذایتان کمی روغن بیاندازد ، بدون آنکه روغنی اضافه کنید ۱-۲ تکه یخ در انتهای پخت در غذا بیندازید تا روغن درون غذا روی آن بایستد.

مطالب مرتبط

خورش بامیه و گوشت

خورش بامیه و گوشت

خورش خلال

خورش خلال

مرغ ناردونی

مرغ ناردونی