قیمه بادمجان با عدس و کلم

قیمه بادمجان با عدس و کلم

قیمه بادمجان با عدس و کلم یکی دیگر از غذاهای محلی استان فارس یا همان شیراز خودمان است. در تهیه این نوع قیمه به جای لپه از عدس و نخود و کلم استفاده می شود. همین مواد جدید باعث متمایز شده این نوع قیمه از قیمه های معمول و همیشگی ما می باشد.این غذا با هر مزاجی سازگار نیست.

مواد لازم

  • گوشت : ۲۵۰ گرم
  • بادمجان : ۳-۴ عدد
  • کلم قمری متوسط : ۱ عدد
  • عدس پخته : ۱ پیمانه
  • نخود پخته : ۱ پیمانه
  • گوجه فرنگی : ۴ عدد
  • پیاز متوسط : ۲ عدد
  • رب : به مقدار لازم
  • شنبلیله : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن : به مقدار لازم

مراحل پخت

    •  مرحله ۱

      پیاز را خرد کرده با کمی روغن و زردچوبه تفت می دهیم .

    •  مرحله ۲

      گوشت را به قطعات ریز خرد کرده به پیاز اضافه می کنیم.

    •  مرحله ۳

      رب گوجه فرنگی را هم به همراه گوشت کمی تفت می دهیم.

    •  مرحله ۴

      سپس گوجه فرنگی را به مواد بالا اضافه می کنیم .

    •  مرحله ۵

      عدس و نخود را جداگانه آب پز می کنیم.

    •  مرحله ۶

      بادمجان را که از قبل خرد کرده ایم در آب نمک گذاشته تا تلخی آن گرفته شود ، در روغن با کمی زردچوبه وشنبلیله تفت می دهیم.

    •  مرحله ۷

      در آخر تمامی مواد را با هم مخلوط کرده می گذاریم روی شعله ملایم چند جوش خورده کاملا جا بیفتد.

  • زمان مهیا کردن:۲۵دقیقه

  • زمان پخت:۳ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:فارس

دستور تکمیلی این غذا

  • استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
  • از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
  • حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  • حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.
  • این غذا با نان و یا برنج و سبزی میل می شود.
  • به جای سرخ کردن پیاز آن را با حرارت ملایم تفت دهید.
  • این غذا وعده مناسبی برای نهار می باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای سحر می باشد.
  • بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد ، زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در کسانی که آسم یا برونشیت دارند باعث تحریک این بیماری ها می شود.
  • مخلوطی از پروتئین گیاهی و حیوانی می باشد. لذا جهت گروه سنی کودک و نوجوان در حال رشد و زنان باردار و شیرده مناسب می باشد و همین طور منبع خوبی از آهن و روی می باشد.
  • با توجه به فیبر بالای حبوبات این غذا در پیشگیری از یبوست و سرطان روده بزرگ بسیار مفید است.

مطالب مرتبط

بت ماهی سورین (برنج ماهی شور)
خورش ریواس زنجان

خورش ریواس زنجان

خورش کرفس با گوشت

خورش کرفس با گوشت