لازانیا زیتی

لازانیا زیتی

لازانیا زیتی یک لازانیا سنگین و خوشمزه است که با سه مدل پنیر تهیه می شود. برای درست کردن این غذا به پاستای زیتی، پنیر خامه ای ریکوتا، پنیر پارمزان و پنیر موتزارلا نیاز دارید. زیتی نوعی پاستای لوله ای شکل، ریز و توخالی است که همراه با گوشت و سوسیس و پنیر به صورت لایه لایه در فر پخته می شود.طعم این غذا بینظیر است.
فوت آشپزی برای پخت یک لازانیای زیتی خوشمزه استفاده از ادویه ایتالیایی است. اگر این ادویه را در دسترس ندارید اصلا نگران نباشید با نصف قاشق چای خوری آویشن و ۱ قاشق چای خوری ریحان خشک می توانید غوغا به پا کنید.
پنیر ریکوتا
این پنیر از شیر گاو درست می شود و غنی از کلسیم، پروتئین، فسفر و انواع ویتامین‌هاست. پنیر ریکوتایی که در لازانیای زیتی استفاده می شود دارای بافتی نرم، خامه ای ، لطیف و بویی مطبوع است. مزه این پنیر شیرین است. از این پنیر برای تهیه انواع دسرها همچون تارت، پن کیک و چیزکیک استفاده می شود. ریکوتا چندان چرب نیست. یک بسته پنیر حدود ۵۱۷ میلی گرم کلسیم و ۵۲ گرم پروتئین دارد. استفاده از ریکوتا در سس باعث افزایش غلظت آن ها می شود. این پنیر را می توانید بر روی انواع اسپاگتی امتحان کنید.

نکات طلایی پخت لازانیای زیتی

  • یکی از رمز و رازهای پخت لازانیا زیتی این است که به کف ظرف و دیواره های ظرف فر مقداری روغن یا کره بزنید تا لازانیا به راحتی از آن جدا شود.
  • فر را نیم ساعت قبل از شروع پخت روشن کنید تا گرم شود.
  • لازانیا را در طبقه وسط فر قرار دهید. بهترین دما برای پخت لازانیا ۱۸۰ درجه سانتی گراد است. با توجه به محتویات لازانیا می توانید دمای فر را کم و زیاد کنید.
  •  می توانید روی ظرف لازانیا را با فویل بپوشانید سپس ۱۰ دقیقه پیش از آماده شدن فویل را بردارید و آن وقت دوباره لازانیا را در فر قرار دهید. این کار به طلایی شدن پنیر آن بسیار کمک می کند.

از انواع دیگر پاستا می توان به : پاستا پنه با سس آرابیاتا ، پاستا لیمویی با اسفناج ، ماکارونی و ماکارونی و خامه اشاره کرد.

مواد لازم

  • پاستا زیتی (لوله ای) : ۴۵۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده یا تکه های بزرگ سوسیس : ۴۵۰ گرم
  • سس گوجه فرنگی : ۹۰۰ گرم
  • پنیر موتزارلا رنده شده : ۲۲۰ گرم
  • پنیر ریکوتا یا خامه ای : ۱ پیمانه
  • پنیر پارمزان : ۱ پیمانه
  • پیاز بزرگ خرد شده : ۱ عدد
  • سیر خرد شده : ۲ تا ۳ حبه
  • ادویه ایتالیایی : ۱ قاشق سوپخور
  • فلفل قرمز خشک و خرد شده : ½ قاشق سوپخوری
  • روغن زیتون : به میزان لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ظرفی پر از آب را در حالت جوش قرار دهید و یک قاشق سوپ خوری نمک در ازای هر دو لیتر آب اضافه کنید.

  •  مرحله ۲

    بعد پاستا را اضافه کنید و تا جایی که قابل جویدن باشد بجوشانید اما اجازه دهید هنوز کمی دارای سفتی باشد.

  •  مرحله ۳

    حالا پاستا را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

  •  مرحله ۴

    سپس کمی روغن زیتون بر روی آن بریزید تا در حین اینکه سرگرم تهیه سس می باشید پاستا به هم نچسبد.

  •  مرحله ۵

    یک قاشق سوپخوری روغن زیتون را بر روی یک تابه بزرگ بریزید و شعله اجاق را زیاد کنید.

  •  مرحله ۶

    سوسیس و یا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید اگر از سوسیس استفاده می کنید هر کدام از تکه های بزرگ را همین که در حال سرخ شدن به رنگ قهوه ای بر می گردد جدا کنید.

  •  مرحله ۷

    از تفت دادن زیاد سوسیس یا گوشت چرخ کرده بپرهیزید.

  •  مرحله ۸

    زمانی که گوشت تقریبا قهوه ای رنگ شد، پیاز را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا مواد با هم ترکیب شوند.

  •  مرحله ۹

    در حدود ۴ یا ۵ دقیقه ادامه دهید تا وقتی که رنگ پیاز طلایی شده و بعد مایل به قهوه ای شود.

  •  مرحله ۱۰

    سپس سیر، رزماری، ریحان، ادویه ایتالیایی و فلفل قرمز خشک و خردشده را اضافه کنید و تفت دهید تا با هم ترکیب شوند.

  •  مرحله ۱۱

    یک دقیقه دیگر حرارت دهید و سس گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

  •  مرحله ۱۲

    شعله را کم کرده و صبر کنید تا آرام مواد بپزد.

  •  مرحله ۱۳

    فر را با دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس گرم کنید.

  •  مرحله ۱۴

    بر روی سینی فر، یک لایه نازک از سس را پخش کنید.

  •  مرحله ۱۵

    سپس نیمی از پنیر ریکوتا یا پنیر خامه ای را بر روی سطح ظرف بصورت نقطه نقطه پخش کنید.

  •  مرحله ۱۶

    با ملاقه مقداری از سس را بر روی پاستا ریخته به خوبی مخلوط کنید و بعد روی سینی فر روی مواد قبلی بریزید.

  •  مرحله ۱۷

    باقیمانده سس را بر روی لایه پاستا بریزید، مانند قبل پنیر ریکوتا یا خامه ای را بصورت نقطه نقطه، پنیر موتزارلا و پنیر پارمزان را نیز به سرتاسر پاستا اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۸

    صبر کنید تا حدودا ۲۰ دقیقه بپزد و سطح غذا طلایی رنگ شود.

  •  مرحله ۱۹

    پس از پخت از داخل فر در آورده و نوش جان کنید.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت:۴۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱ساعت

  • مناسب برای:۸نفر

  • ملل:ایتالیا

دستور تکمیلی این غذا

    • برای تهیه این غذا از سه نوع پنیر استفاده شده است.
    • با توجه به پرچرب بودن این غذا بهتر است مقدار کمی از آن را در هر وعده میل کنید.
    • این غذا برای شام کمی سنگین است.
    • پاستا را پس از اینکه آل دنته شد از آب جوش دربیاورید و آبکش کنید. (آل دنته یعنی اطراف پاستا نرم و وسط آن کمی سفت باشد)

مطالب مرتبط

لازانیا

لازانیا

گراتن پاستا

گراتن پاستا

جامبو با مرغ

جامبو با مرغ