ماسوا (آش دوغ )
آش یکی از خوراکهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود لبنیات حرارت دیده در این غذا به عنوان منبع پروبیوتیک است.لذا این آش می تواند در درمان اسهال موثر باشد.این غذا غنی از کلسیم است و به همین دلیل برای رشد استخوان در کودکان مناسب است.
مواد لازم
- دوغ محلی : ۴ لیوان
- برنج : ۱ پیمانه
- پونه خشک : ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- نمک : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- روغن حیوانی : ۲ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا برنج را با دوغ می پزیم.
- مرحله ۲
دوغ را به اندازه ای اضافه می کنیم که برنج سفت نشود و حالتی مانند سوپ داشته باشد.
- مرحله ۳
پیاز را خرد کرده در روغن سرخ می کنیم.
- مرحله ۴
زردچوبه ، نمک و پونه خشک را با پیاز مخلوط کرده به غذا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم چند جوش بزند و آش جا بیفتد.
دستور تکمیلی این غذا
- بهتر است به جای روغن حیوانی از روغن نباتی مایع استفاده شود.
- به جای سرخ کردن پیاز ، آن را تفت دهیم.
- از دوغ کم چرب و کم نمک استفاده شود.
- این غذا مناسب برای شام وپیش غذا می باشد.
- در ماه رمضان مناسب برای افطار است.
- لبنیات حرارت دیده در این غذا به عنوان منبع پروبیوتیک است.لذا این آش می تواند در درمان اسهال موثر باشد.این غذا غنی از کلسیم است و به همین دلیل برای رشد استخوان در کودکان مناسب است.