ماهی سالمون با عدس و تره فرنگی
ماهی سالمون با عدس و تره فرنگی بشقابی است پر از پروتئین و فیبر که روش کلاسیک و فرانسوی آن بسیار خوشمزه می باشد.
مادران در دوران بارداری باید مکمل هایی حاوی اسید فولیک، امگا۳، آهن، مولتی ویتامین و… مصرف کنند. ماهی سالمون با عدس و تره فرنگی بشقابی حاوی تمامی این مکمل ها می باشد.
ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و پزشکان مصرف آن را در دوران بارداری بسیار توصیه می کنند. برخی سالمون را با ماهی قزل آلا اشتباه می گیرند که باید در این مورد گفت این دو ماهی از یک خانواده هستند اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی است همچنین با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و E محسوب میشود نسبت به ماهیان دیگر امگا ۳ و پروتئین بیشتری دارد.
امگا۳ برای تکامل سیستم نورولوژیکی و بینایی جنین ضروری است. همچنین بعد از زایمان نیز برای تولید شیر مادر ضروری است. کمبود امگا۳ باعث افزایش ریسک افسردگی پس از زایمان میشود. بنابراین برای مادران مصرف امگا ۳ حین بارداری و پس از وضع حمل بسیار لازم است. به باور متخصصان بدن مادران به ویژه پس از زایمان نیاز به اصلاح و بهبود دارد. از همین رو بدن نیازمند مواد لازم است. علاوهبر این، این مواد نقش بسیار مهمی در رشد کودک متولد شده ایفا میکنند. امگا ۳ به ساخت مغز کودک، تشکیل شبکیه چشم و رشد دستگاه عصبی جنین کمک میکند. علاوه بر این امگا ۳ بر رشد دستگاه قلبی و تنفسی نیز اثرگذار است.
همچنین فولیک اسید موجود در عدس از نقص در هنگام تولد جلوگیری می کند. عدس همچنین سرشار از پروتئین است. پروتئین به رشد ماهیچه های جنین کمک می کند. فیبر موجود در عدس از بیماری های مجاری گوارشی جلوگیری می کند. این فیبر چاقی را کنترل کرده و مانع از بالا رفتن کلسترول می شود.
از انواع دیگر خوراک می توان به : سس سالسا و ماهی کاد ، ماهی تیلاپیا و گوجه فرنگی کبابی ، تاکو ماهی و خوراک فیله ماهی اشاره کرد.
مواد لازم
- عدس: ۲/۳ پیمانه
- روغن زیتون: به میزان لازم
- پیازچه خرد شده: ۱/۵ پیمانه
- سیر له شده: ۱ حبه
- آب مرغ: ۲/۵ پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده: ۲ عدد
- هویج درشت خرد شده: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق سوپخوری
- شاخه آویشن تازه: ۳ عدد
- جعفری تازه خرد شده: به مقدار لازم
- برگ بو خشک شده: ۱/۲
- فیله ماهی سالمون: ۴ عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- تره خرد شده: ۲ قاشق سوپخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا عدس ها را در یک قابلمه آب جوش ریخته و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بجوشند.
- مرحله ۲
در حالیکه عدس ها در حال پخته شدن هستند دو قاشق روغن زیتون را در ماهیتابه ای بزرگ با شعله متوسط گرم کنید
- مرحله ۳
پیازچه های خرد شده را درون روغن به مدت ده دقیقه سرخ کنید تا زمانی که طلایی شوند و سپس سیر را اضافه کنید و دو دقیقه زمان دهید تا سیر نیز سرخ شود
- مرحله ۴
آب مرغ، عدس های آب کش شده، کرفس، هویج، رب گوجه، شاخه های آویشن، جعفری و برگ بو را اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی باهم مخلوط شوند.
- مرحله ۵
در ماهیتابه را بگذارید و شعله را کم کنید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا آب مرغ بجوشد و قل بزند و عدس ها در آن بپزند.
- مرحله ۶
در حالیکه مواد درحال پخته شدن هستند، فر را در دمای ۲۳۰ درجه سانتیگراد (۴۵۰ درجه فارنهایت) روشن کنید تا گرم شود
- مرحله ۷
دو طرف ماهی سالمون را روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه بزنید و در ماهیتابه ای با روغن کم و حرارت زیاد تفت دهید. سه دقیقه زمان دهید تا یک طرف آن به رنگ قهوه ای درآید و سپس به آرامی فیله را برگردانید و دو دقیقه زمان دهید تا طرف دیگر نیز به رنگ قهوا ای درآید.
- مرحله ۸
حال ماهیتابه حاوی سالمون را درون فر بگذارید و بگذارید تا ماهی حدود ۶ الی ۸ دقیقه مغزپخت شود
- مرحله ۹
وقتی که عدس ها در آب مرغ به خوبی پخته شدند برگ بو و شاخه های آویشن را خارج کنید و کمی نمک و فلفل سیاه و جعفری خرد شده را به موادتان اضافه کنید.
- مرحله ۱۰
سپس چند قاشق از مواد را در بشقاب بریزید و سالمون را روی آن قرار دهید. جعفری و تره را روی آن بپاشید و گرم سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
حواستان باشد حین پخت ظاهر بافت ماهی بهم نخورد و له نشود.