ماکودا (کتلت مراکشی)
ماکودا نوعی کتلت مراکشی تند و خوشمزه است. این غذا با سیب زمینی، فلفل، تخم مرغ و تخم گشنیز تهیه می شود. کتلت مراکشی یک غذای ساده و فوری است که می توانید به عنوان ناهار، شام یا افطار آن را درست کرده و همراه با سالاد و ترشی میل کنید. ماکودا ظاهری شبیه به کیک سیب زمینی دارد.
فوت و فن درست کردن یک کتلت خوشمزه
۱- برای اینکه ماکودا بدبو نشود حتما آب سیب زمینی خام را بگیرید.
۲- اگر می خواهید از سیب زمینی پخته استفاده کنید حتما باید آن را رنده کنید. اما اگر سیب زمینی های شما خام هستند آن ها را با چرخ گوشت چرخ کرده و آبشان را بگیرید.
۳- کتلت مراکشی گوشت ندارد. اما اگر می خواهید به دستور پخت گوشت اضافه کنید حتما از آرد نخودچی استفاده کنید.
۴- از آرد سوخاری و گندم استفاده نکنید چون باعث خمیر شدن کتلت می شوند.
۵- خوب است که بدانید کتلتی که با سیب زمینی خام پخته می شود روغن کمتری مصرف می کند و سالم تر است.
۶- برای سرخ کردن کتلت با سیب زمینی پخته به روغن بیشتری احتیاج دارید بنابراین حتما پس از سرخ شدن کتلت ها آن ها را روی کاغذ روغنگیر یا دستمال قرار داده تا چربی مازاد آن ها گرفته شود.
۷- از ترخون و مرزه به عنوان چاشنی کتلت استفاده کنید. کتلت شما را خوش عطر و لذیذ می کنند.
۸- اگر می خواهید نهایت لذت را از خوردن کتلت ببرید حتما همراه با آن نان سنگک، پیاز و جعفری، سس گوجه تند و خیارشور نوش جان کنید.
۹- استفاده از گوشت بدون چربی باعث خشک شدن کتلت ها می شود. بهتر است از گوشت نیم چرب استفاده کنید.
۱۰- زیره طعم متفاوتی به کتلت شما می دهد. استفاده از زیره آسیاب شده در کتلت طبع سرد گوشت و سیب زمینی را خنثی می کند.
از انواع دیگر کتلت می توان به : کتلت بادمجان ، کتلت مرغ ، کتلت لوبیا سفید و کتلت برنج با سویا اشاره کرد.
مواد لازم
- مغز باقالی: ۴۰۰ گرم
- شوید تازه خرد شده: ۱ پیمانه
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذا خوری
- کره: ۵۰ گرم
- پودر سیر: به میزان لازم
- زرد چوبه: نصف قاشق چایخوری
- تخم مرغ: ۴ عدد
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
سیب زمینی ها را در آب بپزید تا نرم شوند.
- مرحله ۲
سپس پوست آنها را کنده و رنده کنید و نمک، فلفل سیاه و زیره بزنید.
- مرحله ۳
تخم مرغ، سیر و برگ گشنیز خرد شده اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- مرحله ۴
گلوله هایی از مخلوط به دست آمده جدا کرده و کف دست خود پهن کنید و در آرد بغلطانید.
- مرحله ۵
روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و کتلت ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی
شوند. - مرحله ۶
کتلت ها را روی دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود، سپس سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- کتلت های مراکشی را به مدت ۲ الی ۳ روز می توانید در یخچال نگهداری کنید.
- استفاده از سیب زمینی خام یا پخته شده دلبخواه است.
- این غذا چون مراکشیست تند است پس حواستان باشد که از ادویه ها به چه صورت استفاده می کنید.