مربای انجیر
مربا از پختن میوه با شکر به دست میآید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری میشود
مربا انجیر یکی از خوشمزه ترین مرباهای مخصوص تابستان است.مرباهابه عنوان یکی از خوشمزه ترین مواد صبحانه می باشند به طوری که در سفره ی صبحانه هر ایرانی یک مدل از مرباها موجود است. وعده صبحانه از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که باید به آن اهمیت بدهیم. هر فصلی مربای مخصوص به خود را دارد. ما در اینجا می خواهیم طرز تهیه مربای انجیر را آموزش دهیم. شاید این مربا به اندازه مرباهای دیگری که از میوه هایی مانند به، هویج و آلبالو به دست می آیند فراگیر نباشد اما نمی توان گفت از نظر طعم و رنگ از آن ها چیزی کم دارد. اگر در تهیه این مربا از انجیر سیاه رنگ استفاده کنید، رنگ مربا بیشتر به سمت قهوه ای و قرمز می رود، در غیر این صورت مربا طلایی رنگ خواهد بود. انجیر های سبز یا زرد کوچک بهترین انتخاب ها برای تهیه مربای انجیر هستند و بر انجیر های سیاه برتری دارند. انجیر یکی از میوه های مفید برای بی خوابی و کم خونی است. این میوه همچنین از موادمغذی هم غنی است. این میوه می تواند مشکلات گوارشی را برطرف کند و سلامت قلب را بهبود ببخشد. کسانی که از این میوه مصرف می کنند ریسک کمتری برای ابتلا به سرطان روده دارند. مربای انجیر بسیار مقوی و خوشمزه است و اکثر به عنوان سحر و افطار میل می شود. این مربا گاها به عنوان دسر و گاهی با چای میل می شود. انجیر طبع گرمی دارد و چون دارای قند زیادی است می تواند انرژی بدن را به اندازه کافی تامین کند. یادتان باشد اگر زیاد از مربا ها اسفاده کنید، همین انرژی زیاد مربا ها می تواند باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن در شما شود. پس بهتر است در مصرف مرباها محتاط باشید. همچنین می توانید دستور پخت مرباهای دیگری را نظیر مربای بهارنارنج، مربای شاه توت و مربای تمشک را در غذالند مطالعه نمایید.
مواد لازم
- انجیر :۱ کیلوگرم
- شکر : ۷۰۰ گرم
- آب : ۱ تا ۱/۵ لیوان
- وانیل یا گلاب : به دلخواه و میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
در ابتدا برای آماده کردن مربای انجیر باید انجیرها را به خوبی بشوریم.
- مرحله ۲
برای اینکه مربا خوش رنگ شود می توانید پوست آن را بکنید.
- مرحله ۳
به انجیرها شکر را اضافه کنید و ۳ یا ۴ ساعت بگذارید کمی استراحت کند تا به آب بیفتد با این روش دیگر به اضافه کردن آب اضافی نیاز ندارید.
- مرحله ۴
در مرحله ی بعدی انجیرها را داخل قابلمه می ریزیم و روی شعله می گذاریم تا بپزد.
- مرحله ۵
برای پخت مربای انجیر ۲۵ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم دارد. می توانید برای اینکه مربا خوش رنگ شود ده دقیقه ی اول درب قابلمه را بگذارید.
- مرحله ۶
برای خوش طعم کردن آن در ۵ دقیقه آخر وانیل یا گلاب را اضافه کنید.
- مرحله ۷
اگر از دانه های انجیر داخل مربا خوشتان نمی آید می توانید شهد آن را از صافی بگذرانید تا دانه های آن را جدا کنید.
- مرحله ۸
این مربای خوشمزه را می توانیم به روش دیگری نیز تهیه کنیم.
- مرحله ۹
در این روش دیگر نیازی به پوست کردن انجیر نیست و با پوست استفاده می کنیم تا تمام ویتامین های انجیر را دارا باشد.
- مرحله ۱۰
برعکس روش قبلی ۱ تا ۱.۵ لیوان آب به همراه شکر اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا شربت درست شود.
- مرحله ۱۱
سپس انجیرها را به این شربت اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۲
مواد شربت را بر روی شعله ملایم به مدت ۱۵ تا ۲۵ دقیقه می گذاریم تا قوام بیاید.
- مرحله ۱۳
در این روش دیگر دانه های انجیر را از مربا جدا نمی کنیم. و در آخر به آن بر اساس ذائقه تان وانیل یاگلاب اضافه می کنید.
- مرحله ۱۴
در این روش انجیر شکل ظاهری خود را از دست نمی دهد و همین امر باعث زیبایی مربا می شود.
- مرحله ۱۵
به طور کلی از انجیر سالم در مربا استفاده کنید بسیار زیباتر از کوبیده شده ی آن است.
دستور تکمیلی این غذا
- برای تهیه این مربا بهتر است از انجیرهای متوسط و نه زیاد سفت و نرم استفاده کنید.
- زمانی که مربا را بر روی حرارت می گذارید مراقب سر رفتن آن باشید و شعله را کم کنید.
- برای اینکه انجیر در زمان جوشیدن باز نشود باید دم آن را زیاد کوتاه نکنید.
- اگر می خواهید مربای خوش رنگی داشته باشید می توانید از انجیر سبز به جای انجیر سیاه استفاده کند.