مربا انگور
مربا انگور دستور پخت راحتی دارد و افراد علاقه مند به تهیه این مربا می توانند در فصل پاییز که فصل رسیدن این میوه شیرین است، به پخت این مربا اقدام کنند. این مربا خاصیت و انرژی بخشی فوق العاده ای دارد و یکی از محبوب ترین مرباها در بین کودکان می باشد. انگور گونه های بسیار زیادی دارد و به دو نوع انگور دانه دار و انگور بدون دانه تقسیم می شوند و میوه ای همه پسند محسوب است. این میوه سرشار از پتاسیم و فسفر بوده و کاملا شیرین است. شیرینی طبیعی انگور باعث شده تا اکثرا این میوه که ملکه میوه ها نیز لقب گرفته است را در تهیه مارمالاد، مربا و خوراکی جات دیگر، بدون نیاز به شکر فراوان به کار ببرند.این صبحانه بسیار مقوی است.
علاوه بر این از انگور در تهیه خورش ها و ترشی ها نیز استفاده می شود. کشمش به انگور خشک شده گفته می شود که به اندازه انگور شیرین است و اکثرا همراه با آجیل ها و یا همراه با پلوهای شیرین به کار می رود. انگور با توجه به گونه ای که دارد در رنگ های سبز، زرد و قرمز یافت می شود. تمامی این انگورها را با توجه به میل و سلیقه خود می توانید در پخت مربا به کار بگیرید. البته بهتر است که در پخت این مربا، از انگور بدون دانه استفاده کنید تا مربا به پخت کمتری احتیاج داشته باشد و دیگر نیازی نباشد که دانه های آن را جدا کنید. مربا انگور باید قوام و غلظت کافی داشته باشد. زمانی که مربا شروع به خنک شدن می کند غلظتش افزایش پیدا می کند؛ پس مناسب این است که قبل از خنک شدن مربا آن را کمی رقیق تر از روی حرارت بردارید. از انواع مرباهای مشابه می توان به مربا زردآلو، مربا توت فرنگی ، مربا لیمو شیرین و مربا گلابی اشاره کرد.
مواد لازم
- انگور:۵۰۰ گرم
- شکر: ۵۰۰ گرم
- وانیل: یک قاشق چای خوری
- آبلیمو: یک قاشق سوپ خوری
- آب: سه پیمانه
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا باید شربت مربا را تهیه کنید.
- مرحله ۲
برای این کار لازم است آب و شکر را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا حدود ده دقیقه به جوش بیایند.
- مرحله ۳
زمانی که شربت به جوش آمد، حرارت را کم کرده و قابلمه را در دمای محیط بگذارید تا کمی خنک تر شود؛
- مرحله ۴
سپس صافی فلزی آماده کنید و شربت را از صافی رد کنید.
- مرحله ۵
شربتی که از صافی رد کرده اید را مجددا روی حرارت قرار دهید و این بار بگذارید مقداری غلظت پیدا کند.
- مرحله ۶
تا زمانی که شربت قوام پیدا می کند انگورها را آماده کنید و بعد آن را به شربت اضافه کنید.
- مرحله ۷
اجازه دهید به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیق انگورها همراه با شربت حرارت ببینند و نرم شوند.
- مرحله ۸
قبل از خاموش کردن گاز و زمانی که مربا پخته شد، وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- مرحله ۹
اجازه دهید مربا خنک شود سپس آن را درون ظرف های شیشه ای در یخچال نگهداری کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- نباید مربا را بیشتر از مقدار لازم روی حرارت بجوشانید.
- جوشاندن بیش از اندازه باعث له شدن دانه های انگور و فرم نامنظم آنها می شود.
- برای اینکه مربا خوش رنگ شود می توانید از انگور سیاه یا قرمز برای تهیه مربا استفاده کنید و یا چند قطره رنگ خوراکی هنگام پخت مربا به آن اضافه کنید.
- حتما مربا را از خوشه بچینید و بشویید سپس مربا تهیه کنید.