مربا بهارنارنج
مربا از پختن میوه با شکر به دست میآید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری میشود
مربا بهارنارنج از آن دسته مرباهاییست که معمولا در تابستان تهیه می شود این مربا از گل های درخت نارنج به دست می آید.این گلها قبل از آنکه میوه نارنج به دست بیاید معمولا کنده میشوند و آز آنها برای مربا و جوشنده و یا دم کردن همراه با چای استفاده می شوند. علاوه بر این موارد از بهارنارنج برای تهیه عطر و به عنوان اسناس نیز استفاده می شود. همچنین در تهیه انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد. گیاه بهارنارنج در مازندران و شیراز به وفور یافت می شود .این گیاه در این دو استان در اردیبهشت ماه، با رایحه سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست می کند به نحوی که این دو شهر را شهر بهارنارنج می نامند. از بهارنارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است .مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهار نارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای میگرنی را کاهش می دهد. بهارنارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می برد. برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه می کنند. اگر مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را بنوشید. درمان دردهای متواتر شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبی و ناراحتی های مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف اسانس بهار نارنج هستند. در روزهای گرم تابستان که دمای هوا بالا میرود و میزان تعریق بدن زیاد میشود، خلق و خوی بسیاری از آدمها تحت تاثیر قرار میگیرد و تند میشود. برای پیشگیری از این حالت، هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب و ۲ قطعه یخ مخلوط و آن را با یک قاشق سکنجبین شیرین و مصرف شود. از انواع دیگر مربا می توان به : مربا شاه توت، مربا تمشک ، مربا توت فرنگی و مربا آلبالو اشاره کرد.
مواد لازم
- بهار نارنج : ۲ پیمانه
- شکر : ۴ پیمانه
- آبلیمو : ۱ قاشق غذاخوری
- آب : ۲ پیمانه
- پودر ژلاتین : ۱ قاشق غذاخوری
- آب گرم : نصف پیمانه
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا بهارنارنجها را دو بار در آب بجوشانید تا تلخی آنها گرفته شود.
- مرحله ۲
شکر و دو پیمانه آب را بجوشانید تا قوام بیاید.
- مرحله ۳
سپس بهار نارنجها را به این شربت اضافه کنید و پس از پنج دقیقه حرارت را خاموش کرده و آبلیمو را اضافه کنید.
- مرحله ۴
پودر ژلاتین را با نصف پیمانه آب گرم به روش بنماری حل کرده و به مربای بهار نارنج اضافه کنید تا مربای سفتتری داشته باشید.
- مرحله ۵
مربای بهارنارنج خوشمزه و خوش عطر شما آماده است. بهتر است مربا در ظرف لعابی تهیه شود و بعد از ۲۴ ساعت به ظرف مورد نظر منتقل گردد.
دستور تکمیلی این غذا
برای تهیه این مربا باید فقط از گلبرگ تازه استفاده کنید چون گرده، کاسبرگ و مادگی گلها از شفافیت و زیبایی مربا کم میکند.