مربا زردآلو
مربا از پختن میوه با شکر به دست میآید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری میشود
مربا زردآلو از قدیمی ترین مرباهایی است که افراد به پخت آن اقدام می کرده اند. زردآلو میوه ای شیرین است و مربای تهیه شده از آن نیز کاملا شیرین و خوشمزه است. این مربا را افراد زیادی دوست دارند و کودکان نیز به مصرف آن علاقه نشان می دهند. این مربا را به دو شیوه با هسته و بدون هسته می توان در منزل تهیه نمود. در دستور پخت مربا می توان از زردآلو بدون هسته استفاده کرد و در صورت تمایل افراد می توانند مقداری مغز هسته زردآلو نیز به آن اضافه کنند. افزودن مغز هسته زردآلو به مربا، طعم مربا را بهتر می کند. باید توجه داشته باشید که هسته های زردآلو کاملا سفت هستند؛ پس برای بهتر پختن آنها خوب است تا حد امکان آنها را خرد کنید و یا آن را به صورت پودر شده به مربا اضافه کنید. این مربا برای وعده صبحانه کاملا مناسب است. در تهیه مربا باید از زردآلو های رسیده و نسبتا سفت استفاده کنید. زردآلوهایی با این ویژگی، به مقدار کافی شیرین شده اند و زمان پخت کمتری نیز می برند. یکی از نکات قابل توجه در پخت مربا شکل ظاهری این نوع مربا می باشد. بهتر است توجه داشته باشید که مرباها بیش از حد نرم و پخته نشوند و به همان حالت برش داده شده آماده شوند. میوه زردآلو را می توان به صورت نپخته نیز نوش جان کرد. از دیگر موارد استفاده زردآلو می توان به تهیه ژله ها، مارمالاد، خورش ها و قیسی اشاره داشت. زردآلو فواید بسیاری از جمله برطرف کردن یبوست، رفع تب و سر درد، کاهش دردهای عضلانی و درمان کم خونی دارد. این خواص به دلیل وجود مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، ویتامین و مس می باشند.
از انواع مرباهای مشابه می توان به مارمالاد هلو، مربا انجیر، مربا گلابی و مربا آلبالو اشاره کرد.
مواد لازم
- زردآلو: ۱ کیلو
- شکر: ۶۰۰ گرم
- آبلیمو: یک قاشق مربا خوری
- زعفران آب شده : ۱ قاشق سوپ خوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
در ابتدا باید زردآلو ها را بشویید و هسته آن را در بیاورید.
- مرحله ۲
اگر زردآلوها سفت باشد خیلی بهتر است.
- مرحله ۳
شکر را در آب می ریزیم و میگذاریم بجوشد اما قوام نیاید.
- مرحله ۴
زردآلوها را که از وسط نصف کردهایم درون شربت می ریزیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه می جوشانیم .
- مرحله ۵
اگر زردآلوها نرم تر بود مدت خیلی کمتری می جوشانیم.
- مرحله ۶
سپس زیر حرارت را خاموش می کنیم و آبلیمو و زعفران را اضافه می کنیم .
- مرحله ۷
پس از سرد شدن درون شیشه ریخته و در جای خنک قرار می دهیم.
دستور تکمیلی این غذا
- این مربا از مرباهایی است که کمترین ماندگاری را دارد؛ در نتیجه باید آن را زود به زود میل کنید و یا در هر بار پخت مقدار کمی مربا تهیه کنید.
- به دلیل ماندگاری کم بهتر است مربا را در ظرف مخصوص ریخته در فریزر بگذارید.
- بهتر است هنگام پخت درب قابلمه را بسته نگه ندارید تا مربا تیره تر نشود.