مربا شاه توت
مربا از پختن میوه با شکر به دست میآید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری میشود
مربا شاه توت از آن دسته مرباهاییست که فقط در تابستان می توان تهیه کرد.زیرا این میوه مدت زمان کوتاهی وجود دارد و به همین دلیل تا زمانی که هست باید استفاده لازم را از آن برد .حالا چه خودش را به صورت میوه مصرف کرد و یا اینکه از آن برای تهیه مربا استفاده کنید.این میوه بسیار نرم است پس به راحتی مربای آن درست می شود و زمان زیادی هم نیاز ندارد.شاه توت معمولا به دو رنگ قرمز و سیاه در بازارموجود است که معمولا رنگ قرمز آن کال و ترش است که خوب خیلی از مردم طعم آن را دوست دارند و تهیه می کنند.نوع دیگر که شاه توت سیاه می باشد تقریبا شیرین است که برای تهیه مربا بیشتر از این مورد استفاده می کنند. شاه توت بومی آسیای جنوبی غربی می باشد.میوه شاتوت بزرگتر از توت سفید است و رنگ آن قرمز تیره یا ارغوانی و مزهاش ترش و شیرین و مطبوع است. شاه توت را میتوان به صورت خام، پخته یا مربا مصرف کرد.شاه توت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری، سرطان، بیماری های وابسته به سن و سکته مغزی.این نوع توت حاوی منبع خوبی از ویتامین C و آنتی اکسیدان بالایی است.مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونت زا افزایش داده و التهاب را از بین برده و با رادیکال های آزاد مضر برای بدن مبارزه می کنند.شاتوت ها حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و یتامین E هستند.شاه توت ها منبع خوبی از آهن هستند که بندرت در دیگر انواع توت ها پیدا می شود.این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل می کند.شاه توت دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس از گروه ویتامین ها و نیز ویتامین K است. از انواع دیگر مربا می توان به : مربا توت فرنگی ، مربا تمشک و مربا آلبالو اشاره کرد.
مواد لازم
- شاه توت :۱ کیلوگرم
- شکر : ۱ کیلوگرم .
- آبلیمو :۱ قاشق چایخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
دم شاه توت ها را جدا کنید و داخل قابلمه ای بریزید .
- مرحله ۲
روی شاه توت ها شکر بپاشید و ۱۲ ساعت داخل یخچال استراحت دهید تا آب بیندازد.
- مرحله ۳
پس از این مدت زمان قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود ( تا اندازه ای بپزید که شاه توت ها له نشوند ، در طول پخت کف روی مربا را با قاشق بردارید ).
- مرحله ۴
پس از پخت آبلیمو را به مربا اضافه کنید .
- مرحله ۵
قابلمه را کناری قرار دهید تا مربا خنک شود سپس داخل شیشه های تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید .
- مرحله ۶
برای تهیه شربت مربا را از صافی عبور دهید و نصف آب مربا را برای شربت کنار بگذارید.
- مرحله ۷
مارمالاد شاه توت :
- مرحله ۸
برای تهیه مارمالاد شاه توت میتوانید از همین روش استفاده کنید با این تفاوت که توت ها را پس از شستن له کنید.
- مرحله ۹
سپس شکر روی آن بپاشید .
- مرحله ۱۰
در اواسط پخت ۲ قاشق چایخوری پودر ژلاتین که در آب جوش حل کرده اید و کمی اسانس وانیل به آن اضافه کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- مقدار ترشی و سیرینی مربا بستگی به خودتان دارد.اگر شاه توت ها شیرین هستند می توانید مقدار شکر را مقداری کم کنید.
- مراقب باشید شیرینی مربا خیلی کم نشود زیرا در آن صورت مربا کپک می زند.
- آبلیمو را ۵ دقیقه قبل از آنکه گاز را خاموش کنید در مربا بریزید.