مربا هویج
مربا از پختن میوه با شکر به دست میآید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته نگهداری میشود
هویج به عنوان میوه ای پرطرف دار در بین مردم ایران و جهان شناخته شده است. این میوه خوشمزه دارای خواص فراوانی می باشد به طوری که مردم به جز مصرف این میوه به صورت خام از مربای آن نیز استفاده می کنند. مربا هویج نیز توانسته بیشتر خواص هویج را نگهداری کند. مربای هویج همانند مرباهای دیگر دارای جایگاه ویژه ای در بین مردم است. همانطور که بیشتر مردم طرفدار مربای آلبالو هستند طرفدار مربای هویج نیز هستند شاید می تواند گفت تعداد افرادی که به مربای هویج علاقه دارند با تعداد نفرات علاقمند به مربای آلبالو برابر است. طرز تهیه این مربا بسیار آسان است و وقت کمی را می توان برای تهیه آن گذاشت. به طور کل زمان آماده سازی و زمان پخت آن باهم شاید به ۲ ساعت و نیم برسد.
شاید درست کردن این مربا و بیشتر مرباها آسان باشد ولی باید نکات پخت آن را رعایت کنید تا مربایی خوشمزه و عالی داشته باشید. یکی از مهم ترین نکاتی که باید در پخت مربای هویج رعایت کرد این است که حتما باید دوساعت با شعله ملایم بگذاریم تا مربا جا بیفتد. با اینکار می توانید از شکرک زدن مربا جلوگیری کنید. باید دقت کنید بیشتر از دو ساعت نباید مربا بجوشد زیرا اینکار هم باعث سفت شدن مربا می شود که حالت جالبی ندارد. یک عامل دیگری که باعث می شود شما به پخته شدن مربا هویج دقت کنید کپک زدن آن است زیرا اگر مربا به اندازه ی کافی نپزد باعث کپک زدن مربا می شود. در نتیجه متوجه شدید مهم ترین نکته در زمان پخت مربا شعله گاز و وقت مورد نیاز برای تهیه مربا است. تمام این نکات به شما در درست کردن مربای خوشمزه و عالی کمک می کند. اگر برای بار اول مربای شما عالی نشد نگران نباشید این می تواند برای شما تجربه شود تا بار دیگر مربای عالی درست کنید.از انواع دیگر مربا می توان به : مربا انجیر ، مربا بهار نارنج ، مربا شاه توت و مربا تمشک اشاره کرد.
مواد لازم
- هویج : ۵۰۰ گرم
- شکر : ۵۰۰ گرم
- آب : ۲ لیوان
- گلاب : ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو :۱ قاشق غذاخوری
- خلال پسته : در صورت تمایل مقداری
- هل : به مقدار لازم (دلخواه)
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا باید پوست هویج را بگیرید زیرا باعث می شود مربای شما رنگ زیبایی داشته باشد.
- مرحله ۲
سپس آنها را رنده می کنیم و درون قابلمه مدنظر می ریزیم.
- مرحله ۳
در مرحله بعدی به آن شکر، هل، آبلیمو و آب را به هویج ها اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
سپس شعله را در حد متوسط قرار می دهیم.
- مرحله ۵
پس از اینکه هویج ها کمی نرم شد شعله را کم می کنیم و می گذاریم مربا تا دو ساعت با شعله ملایم خوب جا بیفتد.
- مرحله ۶
در مرحله آخر می توانیم خلال بادام را به مربا اضافه کنیم.
- مرحله ۷
توجه داشته باشد که خلال بادام را زمانی به مربا اضافه کنید که روی شعله قرار ندارد.
- مرحله ۸
حال می توانید مربا را در ظرف شیشه ای مورد نظر خالی کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- اگر می خواهید مربا شما زیباتر باشد بهتر است از رنده درست استفاده کنید.
- پس از اینکه مربا خنک شد آن را در شیشه بریزید.
- استفاده کردن از ابلیمو طعم مربا شما را تغییر نمی دهد بلکه از کپک زدن مربا جلوگیری می کند.