مرغ تندوری
بیایید با غذایی هندی به نام مرغ تندوری که در کشور هند رایج است آشنا شویم. مرغ تندوری یکی از روش های پخت مرغ است و به دلیل طعم و ظاهر خوبی که دارد در سایر نقاط دنیا نیز از این روش برای پخت مرغ استفاده می کنند. در ابتدا باید اشاره کنیم که در رسپی این خوراک مقداری رنگ قرمز برای خوشرنگ شدن مرغ هم آمده است. اما چرا ما ایرانیهای خوش ذوق به جای رنگ مصنوعی از زعفران خوش عطر استفاده نکنیم؟! البته این فقط پیشنهاد آشپزباشی است که از صمیم قلب دوستدار سلامتی شماست. ماده اصلی این غذا ران مرغ است. موادی چون آبلیمو ،سیر، پیاز، زنجبیل رنده شده، تخم گشنیز سابیده شده، زیره سابیده شده و ماست سبب می شوند که مرغ طعم بسیار جالب و خوشایندی پیدا کند. در حقیقت مخلوط این ها سس تندوری را تشکیل می دهد. همانطور که گفته شد در این غذا از سیر هم استفاده می شود. سیر یکی از سبزیجات پر خاصیت است که علاوه بر طعم خوشایندی که به غذا می دهد و باعث برطرف شدن بوی بد مرغ می شود برای سلامتی هم بسیار مفید است. در این جا می خواهیم به برخی از خواص سیر اشاره کنیم. همان طور که اکثر شما شنیده اید سیر برای درمان و کنترل بیماری فشار خون بالا بسیار مفید است. علاوه بر آن دشمن کلسترول است و روند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند می کند. همچنین مصرف سیر باعث تقویت عملکرد ورزشی بدن می شود. و علایم خستگی را زود از بین می برد. و فلزات سنگین و رادیکال های آزاد را از بدن دفع می کند. همچنین مصرف سیر باعث جلوگیری از بروز سرطان نیز می شود.از انواع دیگر خوراک می توان به : خوراک بادمجان با قارچ ، خوراک زبان ، بریان ماهی و فیله مرغ فر پز اشاره کرد.
مواد لازم
- ران مرغ: ۶ عدد
- ماست: ۱ لیوان
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- فلفل سبز تند: ۲ عدد
- زنجبیل رنده شده: ۱ قاشق چایخوری
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- زیره ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری
- تخم گشنیز ساییده شده: ۱ قاشق چایخوری
- زعفران: مقداری
- روغن : به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا روی سطح مرغ های پاک کرده شیارهایی با کمک چاقو ایجاد کنید.
- مرحله ۲
ران مرغ ها را نیم ساعت داخل ظرف آب نمک سرد قرار دهید.
- مرحله ۳
سیر ،ماست ،آبلیمو ، ادویه ها، چند قاشق روغن مایع ،پیاز، نمک و زعفران را داخل مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید.
- مرحله ۴
پس از خارج کردن مرغ ها از آب نمک، آنها را داخل کیسه فریزر بگذارید.
- مرحله ۵
سسی که آماده کرده اید را داخل کیسه فریزر حاوی مرغ ها بریزید.
- مرحله ۶
آنها را خوب تکان داده تا مرغ خوب به سس آغشته شود.
- مرحله ۷
کیسه فریزر را ۸ ساعت در یخچال بگذارید.
- مرحله ۸
دمای فر را روی ۱۸۰ قرار دهید.
- مرحله ۹
مرغ ها را داخل سینی فر چیده و داخل فر بگذارید.
- مرحله ۱۰
پس از کباب شدن مرغ ها میتوانید آنرا از فر خارج کنید.
- مرحله ۱۱
نوش جان.
دستور تکمیلی این غذا
- مرغ را به مدت نیم ساعت در آب نمک سرد قرار دهید سپس آنرا داخل یخچال بگذارید.
- برای اینکه مرغ طعم و رنگ بهتری داشته باشد ۱۵ دقیقه پس از قرار دادن مرغ ها در فر آنرا خارج کرده مجددا به سس آغشته کنید و دوباره در فر قرار دهید.
- این غذا مناسب برای وعده نهار و شام است.
- پس از آماده شدن غذا میتوانید آنرا همراه ماست و سبزی خوردن سرو کنید.
- میتوانید بجای قرار دادن مرغ ها در سینی فر از جوجه گردان فر برای پختن آنها استفاده کنید.