مرغ ناردونی

مرغ ناردونی

مرغ ناردونی یا کرک انار تیم پهلو یک غذای فوق العاده لذیذ شمالی است. این غذا را می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید. مرغ ناردونی یک غذای شیک برای مجالس و مهمانی ها است. این غذا در شمال ایران و به خصوص در مازندران به غذای شب یلدا معروف است. مرغ ناردونی در شمال با استفاده از اردک یا غاز تهیه می شود. در تهران با مرغ سرو میشود.اما مواد اولیه برای درست کردن این خورش طبق دستور پخت غذالند مرغ، سیر، رب انار، دانه انار و پیاز است.

اگر بوی مرغ پخته نشده را دوست ندارید می توانید از روش های زیر برای درست کردن مرغ استفاده کنید:
۱- مرغ را همراه با سبزیجات معطری همچون نعنا، ترخون، برگ بود و رزماری، سیر، پیاز، فلفل دلمه ای، کرفس، هویج و ادویه های مختلف بپزید. اگر همه این اقلام را دم دست ندارید از هر کدام که در دسترستان است استفاده کنید.
۲- ابتدا مقداری پیاز، کرفس و هویج را خرد کنید و درون یک قابلمه بریزید. مرغ را بدون آب داخل قابلمه بگذارید و روی آن نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و اجازه بدهید به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله بسیار کم و با آب خودش بخار پز شود. سپس ۵۰ گرم کره و رب گوجه به آن اضافه کرده و تفت دهید. سپس یک لیوان آب به آن بیفزایید و اجازه بدهید تا خوب جا بیفتد.
۳- برای سوخاری کردن مرغ ابتدا آن را با یک عدد پیاز و مقدار کمی آب بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا نیم پز شود. سپس قطعات مرغ را در یک صافی خالی کنید تا آب اضافی آن ها گرفته شود. سپس زرده تخم مرغ را روی قطعات مرغ مالیده و آن را داخل پودر سوخاری بغلتانید حال می توانید آن ها را در روغن سرخ کنید. همچنین به روغن آن کمی زعفران اضافه کنید تا حسابی خوشرنگ شود.

منوی غذاهای شمالی در سایت غذالند بسیار کامل است. تیم تولید محتوای غذالند تلاش می کند تا دستور تهیه غذاهای سنتی و اصیل ایرانی را برای شما فراهم آورد. در صورتی که قصد تهیه غذایی خاص را دارید که دستور پخت آن در دسترس نیست حتما در قسمت کامنت ها به ما اسم و مشخصات غذا را اطلاع دهید.
دستور تهیه غذاهایی همچون کوی ترشک، سوسه کباب سیکا و کوکو باقلا را از دست ندهید.

مواد لازم

  • ران مرغ ۳ تکه: حدوداً ۶۰۰ گرم (سایر قسمت های مرغ، همچنین مرغ کامل قابل استفاده است)
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر تازه: ۲ حبه
  • آب انار: یک و نیم پیمانه
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • انار دانه شده: نصف پیمانه
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل : به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    مرغ ها را بعد از پاک کردن و شستن با استفاده از ادویه، نمک، فلفل و زردچوبه و یکی دو قاشق روغن زیتون مزه دار کنید. اگر دوست داشتید یک الی دو قاشق پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز نیز اضافه کنید.

  •  مرحله ۲

    مرغ ها را در روغن سرخ کردنی تفت دهید.

  •  مرحله ۳

    پیازهای خرد شده را در تابه ای جداگانه تفت دهید.

  •  مرحله ۴

    سپس به آن ها سیر اضافه کرده و کمی تفت دهید.

  •  مرحله ۵

    پس از اینکه بوی آن بلند شد مقداری رب انار به آن اضافه کنید. دقت کنید که ترش یا شیرین شدن غذا را طعم رب انار شما تعیین می کند.

  •  مرحله ۶

    غذا را هم بزنید و آب انار را اضافه کنید.

  •  مرحله ۷

    در تابه را بگذارید و به آن اجازه قل زدن بدهید.

  •  مرحله ۸

    سپس تکه های مرغ را بیفزایید.

  •  مرحله ۹

    حرارت رو کمتر کنید که مرغ ها کاملا پخته شوند.

  •  مرحله ۱۰

    یک ربع مانده به پایان پخت غذا دانه های انار را اضافه کنید. اما در تابه را نگذارید.

  •  مرحله ۱۱

    به سس اجازه غلیظ شدن بدهید و سپس آن را سرو کنید.

  • زمان مهیا کردن:۱ساعت

  • زمان پخت: ۱ساعت

  • زمان آماده سازی:۲ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:مازندران

دستور تکمیلی این غذا

  • برای مزه دار کردن مرغ از لیموترش، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید مرغ ناردونی تان ترش شود به آن آبغوره یا آب نارنج و رب انار ترش بیفزایید اگر غذای ملس دوست دارید به آن شکر یا آلو بخارا اضافه کنید.
  • اضافه کردن گردو طعم غذای شما را بهتر می کند. می توانید نصف لیوان گردو را همراه با انار به غذا بیفزایید.
  • سس این غذا باید غلیظ باشد.
  • این غذا را با پلو و سالاد سرو کنید.

مطالب مرتبط

خورش خلال

خورش خلال

خورش آلو گشنیز

خورش آلو گشنیز

قلیه ماهی

قلیه ماهی