منسف

منسف

مَنسَف (Mansaf) یکی از انواع غذاهای عربی می باشد. در واقع منسف غذای محلی اردن است، اما در سایر شهرهای عربی چون فلسطین، سوریه، عربستان و… نیز معروف است و طبخ می شود. این غذا با گوشت قرمز تهیه شده و جزو غذاهای محبوب مردم اردن است.

منسف یکی از غذاهای اصیل مردم عرب است که جزو سنت‌ های کهن عربی و خاص اعیاد بزرگ چون عید فطر طبخ و سرو می ‌شود. در واقع دلیل این نام گذاری غذا نیز به روش سرو ‌آن برمی ‌گردد که در ابتدا در سینی های بزرگ که به آن منسف می‌ گفتند، غذا ریخته می ‌شد و بین مهمانان برای افطار و یا روزهای اعیاد تقسیم میشد.این غذا خیلی مقوی است.

این غذای لذیذ اردنی را می توانید به همراه پلو خوشمزه و زعفرانی سرو نمایید. البته مواد اصلی برای طبخ این غذای عربی، گوشت بره است که با استفاده از سایر مواد، مزه دار شده و ترکیب می‌ شود. اندازه مواد گفته شده در این دستور تهیه برای ۴ نفر می باشد. اما اگر شما قصد آماده و طبخ این غذای عربی را برای مهمانی و دورهمی های خاص خود دارید تا تنوعی نیز بدهید، به میزان تعداد مهمانان خود، می توانید مواد اولیه را تغییر و افزایش دهید.

از دیگر انواع غذاهای عربی معروف و خوشمزه می توان به بابا گانوش، حمص، کباب لبنانی، خورش مرغ و زیتون لبنانی، سوپ نخود مدیترانه ای، مفطح و… اشاره کرد.

مواد لازم

  • گوشت قرمز: ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • ماست: ۱۰۰ گرم
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    ابتدا گوشت ها را خرد کرده و در قابلمه به همراه کمی کره آب شده، کاملا سرخ کنید.

  •  مرحله ۲

    سپس ادویه ها را اضافه و کمی آب در قابلمه بریزید و بگذارید تا گوشت ها با حرارت متوسط کاملا بپزند.

  •  مرحله ۳

    پیاز را نگینی خرد کنید و به ظرف اضافه کنید.

  •  مرحله ۴

    در یک ظرف دیگر ماست را ریخته و بر روی حرارت متوسط بگذارید.

  •  مرحله ۵

    بعد از چند دقیقه نمک و تخم مرغ را به ماست اضافه و مخلوط کنید.

  •  مرحله ۶

    حالا شعله را خاموش و مخلوط ماست را به ظرف گوشت اضافه کنید.

  •  مرحله ۷

    بعد از یک ربع دیگر، اجاق گاز را خاموش کنید.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت: ۱ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل: اردن

دستور تکمیلی این غذا

  • می توانید بعد از خرد کردن و شستن گوشت ها، آنها را از شب قبل در آب قرار دهید و در یخچال بگذارید.
  • برای تزیین منسف می توانید از خلال بادام نیز استفاده کنید.

مطالب مرتبط

خورش کنگر

خورش کنگر

خورش گولاش

خورش گولاش

خورش تخم مرغ

خورش تخم مرغ