موهیتو
موهیتو یک نوشیدنی بسیار خوشمزه مربوط به کشور کوبا است که طرفداران زیادی دارد.این نوشیدنی مخصوص فصل گرماست .نوشیدنی هایی که در فصل تابستان استفاده میشود بهتر است از سردی ها باشد تا دمای بدن را نیز تنظیم کند یکی از نوشیدنی های فوق العاده خوشمزه و سالم که طرفداران زیادی هم دارد موهیتو است .این نوشیدنی بسیار ساده و در عین حال مجلسی و خوشمزه است که با مخلوط کردن آب گازدار، برگ نعناع، شکر، رام سفید و آبلیمو تهیه میشود.
در مورد زمان و چگونگی به وجود آمدن موهیتو، اطلاعات دقیقی در دست نیست. بعضی آن را به بردگان آفریقایی که در مزارع نیشکر کوبا کار میکردهاند نسبت میدهند و بعضی دیگر به کاوشگران انگلیسی که در مسیر خود در این جزیره پهلو گرفتهاند. هرچه که باشد، وجود مزارع وسیع نیشکر و فراوانی گیاه نعنا در کوبا عامل اصلی به وجود آمدن این کوکتل بوده است. ترکیب شیرینی، طراوت لیمو ترش همراه با عطر و طعم دلچسب نعنا، این کوکتل را به یکی از محبوبترین و معروفترین کوکتلهای تابستانی در جهان تبدیل کرده است.
در اینجا به برخی از خواص نعناع اشاره می کنیم.نعنا گیاهی است با ریشه هوایی و ساقههای مستقیم و چهارگوش، و برگهای آن به طول ۳ تا ۵ سانتیمتر، متقابل، نیزهای یا دوکی است، حاشیهٔ آن دارای بریدگیهای عمیقی است، بریدگیهای کناره آن نوک تیز است. کرک برگهای نعنا کم است. نعنا سبز معمولاً در سرتاسر جهان کشت میشود،این گیاه حاصل تبدیل و ماندگاری بوته گیاه ریحان چند ساله میباشد. این گیاه در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به حالت وحشی و پرورشی میروید.برگ نعناع، درمان مناسبی برای رفع سردرد، تب، حالت تهوع، اختلالات گوارشی و … محسوب می شود.
سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.برگ این گیاه، خاصیت ادرارآور، نشاط آور و ضد انقباض عضلانی و ضدتهوع دارد.روغن طبیعی نعناع نیز خاصیت ضدعفونت، ضدالتهابی و ضدویروسی دارد.
مواد لازم
- آب :۳ پیمانه
- شکر سفید :۱ و ۱/۲ پیمانه
- برگ نعناع تازه :۲ پیمانه
- شربت لیمو :۲ پیمانه
- آبلیمو :۱ پیمانه
- سودا یا آب گازدار : ۸ پیمانه
- لیمو ترش چند برش برای تزیین
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا ۲ پیمانه از ۳ پیمانه آب را با شکر ترکیب کرده و داخل ظرف مناسبی می ریزیم.
- مرحله ۲
آن را به مدت ۵ دقیقه داخل ماکروفر قرار می دهیم.
- مرحله ۳
نعناع را به آب اضافه کرده و خوب هم زده و اجازه می دهیم به مدت ۵ دقیقه در همین حالت باقی بماند.
- مرحله ۴
پس از ۵ دقیقه، برگهای نعناع را از داخل ظرف بیرون آورده و خوب فشار داده و کنار می گذاریم.
- مرحله ۵
شربت لیمو، آب لیمو و ۱ فنجان از آب باقی مانده را داخل پارچ بزرگی ریخته و خوب ترکیب می کنیم.
- مرحله ۶
حالا شربت نعناعی که در ابتدا تهیه کردیم را به ترکیب بالا اضافه می کنیم.
- مرحله ۷
در نهایت آب گازدار را به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
- مرحله ۸
موهیتو نعناع را با یخ فراوان و برشهای نازک لیمو سرو می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- این یکی از روش های تهیه موهیتو است در ادامه مدل های دیگر طرز تهیه این نوشیدنی تابستانی را آموزش خواهیم داد.
- این روش مقداری وقت گیر است اما به نتیجه اش می ارزد.
- در ادمه با مدل های دیگر تهیه موهیتو با ما همراه باشید.