مچبوس(ته انداز)
مچبوس(ته انداز) غذایی جنوبی است و به خصوص مردم خوزستان و بندرعباس بیشتر این غذا را تهیه می کنند. این غذا را می توان با ماهی ، مرغ و میگو تهیه کرد.
مچبوس یا مکبوس یک غذای عربی می باشد که مخلوطی از پلو با ادویه های مختلف به همراه مرغ می باشد.در کشورهای عربی این غذا را به همراه مرغ تهیه می کنند.
تهیه این غذا به این صورت است برنج مورد استفاده در آن همان سبزی پلو معروف است و با این تفاوت که ماهی را به صورت جداگانه سرخ می کنند و مقداری از آن را لابه لای برنج گذاشته تا دم بکشد ومقداری از آن را نیز ته قابلمه به عنوان ته دیگ استفاده می کنند . توصیه می شود کسانی که نسبت به تیغ ماهی حساسیت دارند از فیله ماهی برای این غذا استفاده کنند مانند ماهی شیر که هم طعم خوبی به غذا می دهد و هم نیازی به پاک کردن ندارد.
اما اگر از آن دسته از افرادی هستید که با تیغ ماهی مشکل ندارید هر نوع ماهی که تمایل دارید می توانید استفاده کنید.
مواد لازم
- ماهی بدون استخوان : ۴۰۰ گرم
- برنج : ⅖ پیمانه
- کشمش : نصف پیمانه
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- سبزی ماهی : ۱۰۰ گرم
- سیر : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- ادویه جنوب : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز را با یک قاشق غذاخوری روغن سرخ می کنیم.
- مرحله ۲
سپس سبزی ماهی ریز شده را به آن اضافه می کنیم تا بپزد.
- مرحله ۳
سیر و کشمش را اضافه می کنیم و این محتویات را لای ماهی می گذاریم و ماهی را سرخ می کنیم.
- مرحله ۴
در نهایت ماهی را ته قابلمه می گذاریم و روی آن برنج آبکش شده می ریزیم و صبر می کنیم تا برنج دم بکشد.