نان زیره و سیاه دانه
نان زیره و سیاه دانه به دلیل داشتن دو چاشنی مفید زیره و سیاه دانه علاوه بر طعم متفاوت، این نان بسیار مقوی است.دارای ارزش غذایی و درمانی نیزمی باشد. زیره و سیاه دانه از ادویه هایی هستند که در خاورمیانه در انواع غذاها استفاده شده و به شدت نیز طرفدار دارند. نان زیره و سیاه دانه را به راحتی میتوان آماده کرد و به همراه غذاها یا به تنهایی بعنوان وعده کامل میل کرد.اگر قصد تهیه این نان خوشمزه را دارید به شما پیشنهاد می شود که دستور پخت آن را با دقت مطالعه کنید. زیره موجود در این نان خواص بسیاری دارد و از چاشنی های پر خاصیت محسوب می شود. زیره طبع گرمی دارد، در انواع خورش ها و پلوها استفاده شده و در تقویت قوای بدن موثر است. مصرف زیره به دلیل آهن فراوانی که دارد در غذاها برای بانوان بسیار مناسب بوده و توصیه شده است.زیره بسیار زود هضم است و اگر همراه دیگر غذاها میل شود باعث تسریع روند هضم غذا می شود. این ادویه به دلیل فیبر فراوانی که دارد باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود.سیاه دانه که دیگر ادویه استفاده شده در پخت این نان است ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف آن برای تمامی افراد در تمامی سنین توصیه شده است.به دلیل خواص فراوان زیره و سیاه دانه مصرف این دو ادویه در برنامه غذایی گوشزد شده است.سیاه دانه بیماری ها ی کبد را درمان می کند،در درمان دیابت مفید است، باعث بهبود زخم های عفونی معده می شود،کاهش دهنده کلسترول خون است و به تقویت حافظه نیز کمک می کند.از نمونه نان های مشابه این نان خوش عطر می توان به نان فطایر پنیری، نان گیسو، نان اچما و نان یوخا اشاره کرد.
مواد لازم
- آرد گندم سبوسدار : ۱۲۰ گرم
- سبزیهای معطر خشک : نصف قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
- روغن آفتابگردان یا هسته انگور : دو قاشق غذاخوری
- ماست دو و نیم درصد چربی : ۱۰۰ گرم
- زیره و سیاه دانه: یک قاشق غذاخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
آرد را با بیکینگپودر و سبزیهای معطر مخلوط کنید .
- مرحله ۲
سپس روغن آفتابگردان یا هسته انگور و ماست را به آرد اضافه کنید.
- مرحله ۳
آنها را با هم همبزنید تا صاف و یک دست شوند.
- مرحله ۴
خمیر را به ۱۵ قسمت مساوی تقسیم کنید .
- مرحله ۵
هر قسمت را به صورت نانهای کوچک ۱۰ سانتیمتری و مربع شکل باز کنید.
- مرحله ۶
زیره و سیاه دانه را روی سطح صافی مانند سینی بریزید و نان ها را در داخل آنها غلت دهید .
- مرحله ۷
سپس خمیرها را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
- مرحله ۸
بعد از گذشت یک ساعت کف سینی را چرب کنید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد نان ها را درون فر قرار دهید .
- مرحله ۹
به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند.
- مرحله ۱۰
بعد از پخت ، نان ها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا خنک شوند.
- مرحله ۱۱
بعد از خنک شدن می توانید آن ها را سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- در تهیه این نان می توانید به دلخواه خود از سبزی هایی مانند شوید، جعفری، ریحان و… استفاده کنید.
- این نان، نان رژیمی پر خاصیتی محسوب می شود که بهتر است در در وعده غذایی صبحانه آن را میل کنید.
- طبع زیره سیاه خیلی گرم و خشک است.
- در این نان ، از خمیر مایه استفاده نمی شود پس نیازی به استراحت ندارد.