نان رول دارچینی
نان رول دارچینی علاوه بر مزه بی نظیرش دارای خواص فراوانی نیز هست که به دارچین موجود در نان بر می گردد. طعم این نان بینظیر است.این نان در گروه شیرینی ها و نان های پر طرفدار با دستور پختی بسیار ساده قرار دارد. افراد به طور معمول در وعده صبحانه همراه با نوشیدنی ها ،انواع کیک ها و شیرینی ها را مورد مصرف قرار می دهند؛ برای جلوگیری از مصرف شیرینی های مضر توصیه می شود که این نان عالی با شیرینی مناسبی که دارد را در وعده عصرانه میل کنید. سرو نان دارچینی و مصرف آن در وعده عصرانه می تواند لحظه ماندگاری را برای افراد خانواده ثبت کند. نان دارچینی دستور پختی ساده دارد و در این پست سعی کرده ایم این نان را با کمترین هزینه و راحت ترین طرز تهیه در اختیارتان قرار دهیم. نان رول دارچینی با عطر و بوی فوق العاده اش در میان تمامی سنین به ویژه کودکان بسیار پر طرفدار است. این نان علاوه بر این طعم عالی ظاهری جذاب و خوشمزه دارد. نان دارچینی را به علاوه می توان در وعده صبحانه نیز استفاده کرد. درماه رمضان همراه با افطاری نیز افراد بسیاری برای جبران انرژی از دست رفته شان در طول روز، به پخت و تهیه این نان اقدام می کنند. دارچین از پرمصرف ترین ادویه های خوش عطر و مطبوعی است که طعمی ویژه و استثنائی دارد. دارچین ادویه ای است که بارها ارزش تغذیه ای و درمانی خود را ثابت کرده . این ادویه پر طرفدار برای جلوگیری از آلزایمر مفید است، قند خون را کاهش می دهد، در هضم سریع غذاها کمک می کند و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی سرما خوردگی را بهبود می بخشد. این نان در کشورهای اروپایی همچون سوئد و امریکا بسار پر طرفدار است.از نمونه های مشابه نان در غذالند می توان به نان کشمشی، نان گاتا ،نان آچما و نان شکلاتی اشاره کرد.
مواد لازم
- آرد : ۲ پیمانه
- تخم مرغ : ۱ عدد
- روغن : ۱/۴ پیمانه
- شکر : ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک : ۱/۲ قاشق چایخوری
- شیر : ۱/۲ پیمانه
- پودر خمیر مایه فوری (۸ گرم) : ۲ قاشق مربا خوری
مواد برای روی نان :
- کره برای رومال سطح نان : به مقدار لازم
- پنیر خامه ای : به مقدار لازم
- کنجد : به مقدار لازم
- جعفری خرد شده : به مقدار لازم(در صورت تمایل)
- پیازچه : به مقدار لازم(در صورت تمایل)
مراحل پخت
- مرحله ۱
شیر را روی شعله می گذاریم تا ولرم شود.
- مرحله ۲
سپس به آن شکر و پودر خمیر مایه فوری را اضافه می کنیم.
- مرحله ۳
این مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا عمل آید.
- مرحله ۴
در ظرف دیگر تخم مرغ را با همزن دستی می زنیم.
- مرحله ۵
بعد روغن رو هم اضافه میکنیم و مجدد باهم هم میزنیم.
- مرحله ۶
بعد از ۱۰ دقیقه خمیر مایه به عمل می آید.
- مرحله ۷
حالا مخلوط خمیر مایه را به تخم مرغ و روغن اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم.
- مرحله ۸
نمک و آرد را که ۲ الی ۳ بار الک شده را به مخلوط اضافه میکنیم.
- مرحله ۹
حالا مواد را به خوبی باهم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۱۰
سپس با دست ورز می دهیم تا خمیر شکل بگیره و نرم و لطیف و منسجم بشود.
- مرحله ۱۱
خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز میدهیم تا یه خمیر نرم و لطیف داشته باشیم.
- مرحله ۱۲
خمیر نباید به دست بچسبد.
- مرحله ۱۳
حالا داخل یه کاسه را با کمی روغن چرب میکنیم و خمیر ورز داده را داخلش میگذاریم و روی سطح ظرف را با یک دستمال میپوشانیم.
- مرحله ۱۴
ظرف را برای مدت ۱ الی ۲ ساعت در جای نسبتا گرم میگذاریم تا حجمش دو برابر شود.
- مرحله ۱۵
سپس خمیر را ورز میدیهم تا پفش بخوابد و بعد به ۶ چونه مساوی تقسیمش میکنیم.
- مرحله ۱۶
سپس هر چونه را با وردنه کمی پهن میکنیم.
- مرحله ۱۷
سپس در وسط خمیر تقریبا یک قاشق مربا خوری پنیر خامه ای میگذاریم.
- مرحله ۱۸
حال دو طرف خمیر را به هم میرسونیم و میچسبونیم.
- مرحله ۱۹
بعد از اینکار به دلخواه خمیر را برمیگردانیم و با چاقو یه علامت بعلاوه روی آنها میکشیم.
- مرحله ۲۰
بعد از آماده شدن همه چونه ها روی آنها را با یک پارچه میپوشانیم و میگذاریم تا نیم ساعت دیگه بماند.
- مرحله ۲۱
بعد از اینکار خمیر ها را برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده میگذاریم تا بپزند.