همبرگر مخصوص
همبرگر مخصوص نوعی خاص از همبرگر است.همبرگرها جزو بهترین غذاهای موجود در فست فود ها به حساب می آیند. به دلیل عدم اطمینان از روش های سرخ کردن بهتر است این غذاهای خوشمزه در منزل مورد طبخ قرار گیرند. در منزل با استفاده از گریل های غذایی و استفاده بسیار اندک از روغن می توانید نوع سالم تری از این غذای محبوب را داشته باشید. شما می توانید برای کمی چرب کردن گوشت همبرگر و شکل گرفتن بهتر آن از کمی روغن استفاده کنید. که در این حالت هم ، کمی چرب کردن دست کافی است. برای این که فرزندانتان کاملا از همبرگرهای شما لذت کافی را ببرند از کاهو، خیار شور، گوجه فرنگی و سس استفاده کنید. همبرگر تقریباً در تمام کشورها با همین نام نامیده میشود، بجز در انگلستان که به آن بیفبرگر یا برگر میگویند.
گوشت همبرگر بهتر است از قسمت های پر چرب انتخاب شود. چون در هنگام پخت به استثنای کمی چرب کردن دست برای نرم کردن گوشت، دیگر از روغن استفاده نخواهد شد. هم چنین برای نرم ماندن گوشت همبرگر بهتر است پودر نان را الک کنید تا باعث گلوله ای شدن در گوشت نشوند. به گوشت همبرگری بعد از مهیا شدن باید ۱۵ دقیقه در یخچال زمان بدهید تا خودش را کاملا بگیرد. در کامل گرفتن آب پیاز دقت کنید چون آب پیاز باعث شل شدن گوشت می شوند. با استفاده از گریل می تواند در عرض ۲ الی ۲.۵ دقیقه هر طرف گوشت را سرخ کنید ولی احتمالا این زمان با روش های دیگر کمی بیشتر گردد. برای این که گوشت همبرگر به سطح گریل مورد نظرتان نچسبند کمی با اسفنج یا اسپری یا لیسک آن را چرب نمایید. ادویه هایی که غالبا در همبرگر مخصوص مورد استفاده قرار می گیرند کمی بیشتر از همبرگرهای معمولی است که این باعث خوشمزه تر شدن بیشتر آن می گردد. با این که در این دستور مقدار سس آورده شده است ولی شما در صورتی که بخواهید می توانید از اضافه کردن آن صرف نظر کنید.
از انواع دیگر ساندویچ می توان به : مینی برگر مرغ ، برگر بوقلمون با آویشن ، قارچ برگر و چیزبرگر اشاره کرد.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
- روغن مایع : ۱/۴ پیمانه
- پیاز : ۲ عدد
- دارچین : ۱/۳ قاشق چایخوری
- نمک : ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه : ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سفید : ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز : ۱/۳ قاشق چایخوری
- جوز هندی : ۱قاشق چایخوری
- پودر سیر : ۲ قاشق غذا خوری
- پودر پیاز : ۲ قاشق غذا خوری
- آویشن : ۱ قاشق چایخوری
- زنجبیل : ۱قاشق چایخوری
- زردچوبه : ۲ قاشق چایخوری
- پودر خردل : ۱/۲ قاشق چایخوری
- خیارشور : ۴ عدد
- گوجه فرنگی : ۲ عدد
- کاهو : ۴ برگ
- سس مایونز : ۴ قاشق غذا خوری
- سس تند : ۴ قاشق غذا خوری
- پودر نان : ۲۰۰ گرم
- نان برگر : ۴ عدد
- زرده تخم مرغ : ۱عدد
- پنیر چدار : به مقدار لازم(در صورت دلخواه)
مراحل پخت
- مرحله ۱
در ابتدا پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید.
- مرحله ۲
پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.
- مرحله ۳
در ظرفی دیگر پودر نان و تمامی ادویه ها را با هم ترکیب کنید.
- مرحله ۴
ترکیب پودر نان و ادویه ها را با گوشت پیاز مخلوط نموده و کاملا گوشت را ورز دهید.
- مرحله ۵
بعد از ورز کامل زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید.
- مرحله ۶
مقداری از گوشت را برداشته و به اندازه یک توپ درآورده و بر روی میز با پوشش نایلونی قرار دهید.
- مرحله ۷
سپس گوشت را صاف کنید. (به حالت گرد در بیاورید).
- مرحله ۸
این همبرگرهای سرخ نشده را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خودشان را بگیرند.
- مرحله ۹
بعد از خارج کردن از یخچال می توانید آن را بر روی گریل سرخ کنید.
- مرحله ۱۰
البته روشهای دیگری هم برای سرخ کردن وجود دارد اما در این روش از روغن کمتری استفاده می شود.
دستور تکمیلی این غذا
- ورز دادن بیشتر گوشت باعث پخته شدن بهتر همبرگر خواهد شد.
- میتوانید از مرحله ی سرخ کردن برگرها در ماهیتابه صرف نظر کرده و آن ها را با چربی خودشان بپزید. برای این کار میتوانید برگرها را در آلومینیوم فویل قرار داده و سپس آن ها را در فر بگذارید.
- برای سرو به جای پنیر چدار میتوانید از هر پنیر دلخواه مانند موزارلا نیز استفاده کنید.
- میتوان پنیر چدار را وقتی برگر در فر قرار دارد به مدت یک دقیقه روی برگر بگذارید تا ذوب شود.
- برای قالب زدن همبرگرها میتوانید از درب ظروف شیشه ای هم استفاده کنید. اگر از درب ظروف استفاده می کنید بهتر است کیسه ی پلاستیکی کف آن قرار دهید تا گوشت به درب نچسبد و شکل آن خراب نشود.
- میتوانید از مقداری سبزی معطر هم داخل همبرگر استفاده کنید.
- میتوانید همبرگرها را بصورتی که گفته شد درون فریز منجمد نموده و در موقع لزوم از آنها استفاده کنید.