واتروشکا
واتروشکا یا نان پنیری یکی از معروف ترین نان ها و دسرهای کشور روسیه است که از دیر باز وجود داشته و در واقع یکی از دسرهای بسیار قدیمی این کشور محسوب می شود که طرز تهیه آن از قدیم تا به حال دستخوش تغییری نشده و طبق دستورهای مادربزرگ ها در این کشور تهیه می شود.این دسر خوش طعم است.این نان به عنوان یکی از لذیذترین دسرهای اسلاوی به شمار می رود.این شیرینی و یا حتی نان به گونه ایست که از یک خمیر گرد تشکیل شده است که وسط آن پنیر قرار دارد و گاهی از پوره میوه ها و کشمش هم در آن استفاده می شود.این شیرینی در روسیه و اروپای شرقی طرفداران بسیار دارد.در تهیه این نان بهتر است از پنیر محلی استفاده شود البته که می توانید از انواع دیگر پنیر همچون پنیر خامه ای نیز استفاده کنید اما پنیرهای معمولی و محلی طعم بهتری به این نان می دهند.پنیر یکی از گونههای لبنیات است که بطور گستردهای در صدها نوع مختلف از شیر تهیه میشود. پنیر را از دَلَمَهشدن شیر، معمولاً شیر گاو، گاومیش، شتر٬بز و گوسفند تهیه میکنند.انواع پنیر را بر اساس ویژگیهایشان چند نوع دستهبندی مختلف میکنند از جمله نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترشکردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و میزان رطوبت پنیر.پنیر یک مادهٔ غذایی باستانی است که ریشه آن به دوران پیش از تاریخ بر میگردد. هیچکس نمیداند چه کسی و در کجا اولین پنیر درست شده است، اما زمانهای قدیم در مصر، یونان و روم باستان یک غذای محبوب بشمار میرفته است. اما بهترین سناریویی که برای تولید اولین پنیر قبول شدهاست به ۱۰٬۰۰۰ سال پیش در منطقهای از خاورمیانه یا آسیا بر میگردد، جایی که چوپانان از شکم خالی بزها بجای وسیلهای برای حمل شیر تازه استفاده میکردند. در این حین آنزیم موجود در شکم خشک شده بز به همراه گرمای نور آفتاب بر شیر اثر کرده و باعث دلمه شدن آن میشود و آن را تبدیل به شیر بسته شده به همراه مایع پنیر میکند. گله داران این پنیر اولیه را از روی گرسنگی مصرف میکردند. از جمله انواع نان و شیرینی های دیگر می توان به :نان پنیر گردو ، نان یوخا ، نان پیاز از دسته نان ها و شیر برنج ، نان خرمایی و نان شکری از دسته شیرینی ها اشاره کرد.
مواد لازم
- آرد : ۵۰۰ گرم
- مایهخمیر : ۱۰ گرم
- آب ولرم : ۱۲۰ میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
- نمک : یکچهارم قاشق چایخوری
- تخممرغ : ۲ عدد
- شکر : ۷۰ گرم
- تخممرغهمزده برای روی خمیر : ۱ عدد
- مواد لازم میانی:
- پنیر محلی یا تازه : ۵۰۰ گرم
- خامه : ۲۰۰ گرم
- شکر : ۱۰۰ گرم
- تخممرغ : ۱ عدد
- آرد : ۱ قاشق چایخوری
- وانیل : یکچهارم قاشق چایخوری
- کشمش : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا آرد را در کاسه مناسبی بریزید و وسط آن حفرهای ایجاد کنید.
- مرحله ۲
مایهخمیر را در کاسه کوچکی بریزید.
- مرحله ۳
نیمی از آب ولرم را بیفزائید و مخلوط کنید.
- مرحله ۴
رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایهخمیر ور بیاید.
- مرحله ۵
حالا مایهخمیر، نمک، تخممرغها، شکر و باقیمانده آب را در آرد بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
- مرحله ۶
خمیر را ورز دهید تا صاف و یکدست شود. سپس رویش را بپوشانید و بگذارید حجمش دو برابر شود.(حدود ۲ ساعت زمان می برد).
- مرحله ۷
اکنون از خمیر ،توپهای ۶۰ گرمی بسازید و با فاصله در سینی شیرینیپزی بچینید.
- مرحله ۸
رویشان کره بمالید و وسطشان را سوراخ کنید.
- مرحله ۹
در این مرحله مواد میانی که در قسمت مواد لازم گفته شد را با هم مخلوط کنید تا چیزی شبیه کرم به شما بدهد.
- مرحله ۱۰
سپس مواد میانی به دست آمده را در این حفرهها بریزید و صبر کنید تا حجم خمیر بیشتر شود.
- مرحله ۱۱
می توانید پس از ریختن مواد مقداری کشمش روی آنها بریزید.
- مرحله ۱۲
در نهایت روی خمیرها تخممرغ بمالید و به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه یا تا زمانیکه رویشان طلائی رنگ شود، در فر گرم کرده با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد بپزید.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید به جای پنیر محلی از پنیر خامه ای استفاده کنید در این صورت دیگر نیازی به استفاده از خامه نمی باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.