پاکورا
پاکورا یکی از غذاهای هندی محسوب می شود و مانند سایر غذاهای هندی طعم تندی دارد.طعم این غذا بینظیر است. از مواد موجود در این غذا آرد سفید و آرد نخود ،فلفل سبز تند، سبزیجاتی مانند گشنیز ،شوید ،تره فرنگی و ادویه هایی مانند زردچوبه و نمک است. در این پیش غذا از بکینگ پودر هم استفاده می شود. همان طور که می دانید استفاده از بکینگ پودر باعث پف کردن خمیر و زیاد شدن حجم آن می شود. همانطور که گفتیم یکی از سبزیجاتی که در پاکورا استفاده میشود شوید است. شوید خواص متعددی دارد از جمله اینکه در درمان سرفه و بهبود تنگی نفس موثر است. علاوه بر آن ضعف معده و کبد و طحال را از بین میبرد. استفاده از شوید برای برطرف شدن درد مفاصل بسیار مفید است. درد شکم را تسکین داده ،انسداد روده را از بین می برد و یک هضم کننده قوی است. در پاکورا از زردچوبه به عنوان ادویه استفاده می شود. زردچوبه اصولا در غذاهای ایرانی یک پایه ثابت به شمار میرود. البته در آشپزی سایر ملل هم این قضیه تا حدود زیادی صدق می کند. زردچوبه خواص مفیدی برای بدن دارد و به سلامت مغز و بدن کمک میکند. زردچوبه یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان به حساب می آید اما جذب آن توسط جریان خون چندان زیاد نیست و برای اینکه جذب آن توسط بدن آسانتر باشد بهتر است که این ادویه همراه با فلفل سیاه مصرف شود. مصرف فلفل سیاه در کنار زردچوبه باعث افزایش جذب زردچوبه توسط بدن می شود. همچنین زردچوبه در کاهش دادن خطر بروز بیماریهای قلبی هم موثر است و خاصیت ضد سرطانی دارد و حتما باید اشاره کرد که برای التهاب مفاصل خاصیت درمان کنندگی دارد ضد افسردگی است و به پیشگیری و درمان آلزایمر کمک می کند و روند پیری و بروز بیماری های مرتبط با افزایش سن را کند می کند. از انواع دیگر پیش غذا می توان به : قارچ سوخاری ، بورک گوشت ، میگو پفکی ، سمبوسه و فلافل اشاره کرد
مواد لازم
- آرد سفید: ۱/۴ لیوان
- آرد نخود: ۳/۴لیوان
- گشنیز: ۱/۴لیوان
- شوید: ۱/۴لیوان
- تره فرنگی: به مقدار لازم
- بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- آب: ۱/۳ لیوان
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
در ابتدا باید آرد نخود ،آرد سفید، بکینگ پودر و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.
- مرحله ۲
سپس مقداری آب اضافه کنید.
- مرحله ۳
مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- مرحله ۴
پیاز و فلفل سبز تند را ریز کرده و به مواد اضافه نمایید.
- مرحله ۵
سبزیجات را ریز کرده و به مواد اضافه نمایید
- مرحله ۶
مجمدد تمامی مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایع یک دستی به دست آید.
- مرحله ۷
سپس هر بار یک قاشق غذاخوری از مایه آماده شده را داخل روغن بریزید و سرخ کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- پاکورا غالبا بصورت گرم مصرف میشود و میتوانید با سس گوجه فرنگی یا سس فلفل سرو کنید.
- زمان آماده سازی این غذا ۳۰ دقیقه بوده و زمان پخت آن هم ۳۰ دقیقه است.
- این غذا مناسب برای پیش غذا و میان وعده است.
- مواد لازم ذکر شده مناسب برای ۴ نفر است.