پیازوی زردآلو
دوپیازه یکی از خوشمزه ترین و راحت ترین غذاهای ایرانی ست.دو پیاز انواع مختلفی دارد که در دستورهای قبلی به آنها اشاره کردیم از جمله دو پیاز میگو ، دو پیاز سیب زمینی و … دوپیازه یا دو پیازا از غذاهای رایج در بخشهایی از ایران و همچنین در افغانستان، پاکستان و هند است.
اصل این غذا به شیراز برمیگرده که شیرازیها سیب زمینی رو مکعبی خرد میکنن اما ما با سیب زمینی پخته و له کرده درست میکنیم که خیلی هم خوشمزه اس.
یکی دیگر از این مدل غذاها دو پیازه زردآلو یا همان آلوست که زنجانی ها به آن پیازوی زردآلو می گویند ودر واقع تفاوتی که با ما بقی دوپیازه ها دارد این است که در آن از حبوبات هم استفاده می شود.
مواد لازم
- نخود : ⅓ پیمانه
- عدس : ⅓ پیمانه
- لوبیا : ۲ پیمانه
- برگه زردآلو : نصف پیمانه
- پیاز متوسط : ۱ عد
- روغن : یه مقدار لازم
- آرد گندم : ۳ قاشق غذاخوری
- آب : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیاز را به همراه آرد و روغن تفت می دهیم .
- مرحله ۲
سپس برگه زردآلو ، نخود ، لوبیا و عدس را که از قبل خیس کرده ایم به آرد و پیاز اضافه می کنیم و مقدار آبی را که برای آن در نظر گرفته ایم به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا مواد با هم خوب بپزد.
- مرحله ۳
وقتی مواد خوب با هم پخت ادویه ها و نمک را به آن اضافه می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- برگه های زردآلو را به مدت یک ساعت از قبل خیس می کنیم و بعد آنها را همراه با آب خود برگه ها داخل غذا می ریزیم.
- در این غذا می توانید از مقداری رب هم استفاده کنید. البته این موضوع سلیقه ای می باشد.
- این غذا وعده خوبی به عنوان پیش غذا و شام می باشد.
- این غذا حدود ۲۵% کالری روزانه یک مرد جوان و ۳۳% کالری روزانه یک خانم جوان را تامین می کند، بنابراین افراد چاق و مبتلا به اضافه وزن نمی توانند از آن استفاده کنند.
- این غذا حدود ۵۰ % تا ۷۰% پروتئین روزانه یک فرد بزرگسال را تامین می کند و برای کدوکانی که مبتلا به سوء تغذیه پروتئین _ انرژی هستند غذایی مناسب است.
- این غذا حدود ۴۳% روی مورد نیاز روزانه یک خانم جوان و حدود ۳۳% روی مورد نیاز یک نوجوان را تامین میکند.
- پیازوی زردآلو از نظر آهن و اسید فولیک غنی می باشد ولذا برای افرادی که کم خونی فقر آهن دارند غذای مناسبی است.ویتامین C موجود در برگه زردآلو جذب آهن را بالا می برد.
- به علت وجود برگه زردآلو و حبوبات فیبر بالایی در این غذا وجود دارد و برای افرادی که مشکل یبوست دارند غذای مناسبی است.
- استفاده از انواع جوانه زده حبوبات علاوه بر پیشگیری از نفخ و ناراحتی های گوارشی میزان دسترسی به مواد مغذی را چندین برابر می کند.
- از آن جا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخ ای حبوبات را کاهش می دهد ، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ می کنند ، می توانند از انواع جوانه زده آن استفاده کنند.
- حبوبات را حداقل ۶ تا ۸ ساعت قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- حبوبات را قبل از اضافه کردن به غذا حتما جداگانه بپزید.