پیراشکی روسی
پیراشکی (به روسی: пирожки (pirozhki))، یکی از غذاهای ملی روسیه است.پیراشکی انواع مختلفی دارد و این مدل با چیزی که در ایران تهیه می شود متفاوت است .پیراشکی در واقع نامی متداول برای خوراکی هایی ست که با مواد غذایی خاصی پر شده و سرخ می شوند.تنوع در این نوع غذا به حدی زیاد است که شما می توانید داخل آن را از پنیر صبحانه تا مواد مایه ماکارونی پر کنید. خمیر پیراشکی می تواند از انواع خمیرهای نان حتی بربری نیز تهیه شود.می توانید خودتان آن را در خانه تهیه کنید و حتی آماده این خمیرها را امروزه می توانید از سوپرمارکت ها و هایپرها خریداری کنید و مواد میانی مورد نظرتان را تهیه کرده و داخل آن قرار دهید و سرخ کنید.پیراشکی روسی به دلیل محبوبیت زیادش در میان محلیان این کشور و در میان توریست ها نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است و در اکثر کافه ها و رستوران ها انواع مختلفی از آن را می توانید ببینید و نوش جان کنید.مواد مختلفی داخل این خمیر می توانید قرار دهید می توانید فقط گوشت بگذارید و یا در تهیه آن از مرغ استفاده کنید.شاید تعدادی علاقه داشته باشند که در داخل آن از انواع سبزیجات شامل سیب زمینی و یا فلفل دلمه ای و یا انواع سبزی های دیگر برای آن استفاده کنند.یا می توانید برای صبحانه و عصرانه خود داخل آن پنیر و یا مربا گذاشته و در نهایت سرخ کنید.ما در اینجا یک مدل از آن را به شما آموزش می دهیم و شما می توانید مدل های دیگر با مواد مختلف را امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید. به علاوه این غذا می تواند یک خوراکی خوشمزه برای کودکان شما در مدرسه و یا در خانه باشد.امروزه ایرانیان نیز در بسیاری از مواقع این پیراشکی های خوشمزه را در خانه خود تهیه می کنند و در میهمانی ها و مراسم خود از آن استفاده می کنند.این غذا را می توان در زمره پیش غذاها قرار داد که از جمله دیگر این خوراکی ها می توان به :سیب زمینی پخته معطر ، دلمه بادمجان ، سمبوسه و فلافل نیز اشاره کرد.
مواد لازم
- مواد لازم براى خمیر:
- آرد ک ۴ پیمانه
- شیر : ١ پیمانه
- تخم مرغ : ٢ عدد
- مایه خمیر : ٢ قاشق مربا خوری
- شکر : ٢ قاشق مربا خوری
- نمک : ١ قاشق چایخوری
- کره : ۵٠ گرم
- روغن مایع : ١/۴ پیمانه
- ماست : ٢ قاشق غذاخوری
- مواد لازم براى مایه گوشتى:
- فیله مرغ : ١ سینه کوچک
- پیاز : ١ عدد
- سیر : ١ حبه
- قارچ : ٢٠٠ گرم
- فلفل دلمه :نصف عدد
- پنیر پیتزاى رنده شده : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- آویشن : به میزان لازم
- براى رومال:
- زرده تخم مرغ : ١ عدد
- شیر ٢ تا ٣ : قاشق غذاخوری
- کنجد براى تزیین
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا براى عمل امدن مایه خمیر، شکر و شیر ولرم را با هم مخلوط میکنیم .
- مرحله ۲
مایه خمیر را روی مواد بالا میپاشیم و روی |آن را میپوشانیم و به مدت ده دقیقه استراحت میدهیم تا عمل بیاید.
- مرحله ۳
داخل یک کاسه کره آب شده و روغن مایع و تخم مرغها را مخلوط می کنیم .
- مرحله ۴
به مواد نمک میزنیم، سپس مایه خمیر عمل آمده را اضافه میکنیم.
- مرحله ۵
در این مرحله آرد را کم کم اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا خمیر درست شود.
- مرحله ۶
کمی که حالت خمیرى پیدا کرد ماست را اضافه میکنیم.
- مرحله ۷
خمیر را همچنان ورز میدهیم و تا وقتى به دستمان نچسبد آرد اضافه میکنیم،
- مرحله ۸
خمیر را در همان ظرف چند بارى میکوبیم .
- مرحله ۹
سپس روی آن را با دستمال مرطوب میپوشانیم و در یک جای گرم میگذاریم.
- مرحله ۱۰
اجازه می دهیم تا یکى دو ساعتى استراحت کند و حجیم شود.
- مرحله ۱۱
مواد داخل پیراشکی:
- مرحله ۱۲
ابتدا پیاز را خورد میکنیم و در روغن تفت میدهیم.
- مرحله ۱۳
کمى که سبک شد سیر ریز خورد شده را هم به آن اضافه میکنیم ( میتونید از پودر سیر استفاده کنید یا کلا حذفش کنید ).
- مرحله ۱۴
پیاز و سیر را کمى تفت میدهیم و فیله مرغى که تقریبا ریز خورد کردیم را به آن اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا سرخ شود.
- مرحله ۱۵
نمک و ادویه جات را اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۶
رنگ مواد که تغییر کرد قارچهایى که ریز خورد کردیم را به همراه فلفل دلمه اى که نگینى خورد کردیم اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم.
- مرحله ۱۷
خمیر که آماده شد از آن چونهای از نارنگى بزرگتر درست میکنیم و روى سطح(میز یا یک سینی )که آرد پاشى شده میچینیم و روی آن را میپوشانیم و باز هم میگذاریم یک ربع استراحت کند.
- مرحله ۱۸
( حدودا ١٢ ، ١٣ تا چونه میشه ).
- مرحله ۱۹
سپس هر چونه را روى سطح آردپاشى شده با وردنه صاف میکنیم و یکى دو قاشق از مواد گوشتى میگذاریم و روی آن کمی پنیر پیتزا میگذاریم و میپیچیم.
- مرحله ۲۰
حالا به دلخواه یا با دست یا با قالب، فقط دقت میکنیم درز خمیر را محکم میکنیم که توى پخت، باز نشود.
- مرحله ۲۱
سینى فر را چرب میکنیم و پیراشکى ها را با فاصله داخل آن میچینیم.
- مرحله ۲۲
براى رومال خمیر ها زرده تخم مرغ را کمی هم بزنید.
- مرحله ۲۳
سپس به آن دو سه قاشق شیر اضافه میکنیم ( من بجاى شیر یه قاشق خامه زدم ).
- مرحله ۲۴
با برس مخصوص آشپزی روى پیراشکى ها را رومال میکنیم و دوست داشته باشید می توانید کمی کنجد هم بزنید.
- مرحله ۲۵
فر را از قبل روشن کرده و روی دمای ١٨٠ درجه می گذاریم.
- مرحله ۲۶
حدود نیم ساعت یا تا وقتى زیر و روی پیراشکی ها طلایى شود در فر میگذاریم .
دستور تکمیلی این غذا
- در تهیه این پیراشکی از انواع گوشت و سبزیجات می توانید استفاده کنید.
- پیراشکی در ایران همان پیراشکی های شیرینی است که با کرم ، کاکائو و شکر مصرف می شوند این نوع پیراکشی که داخل آن مواد میگذارند مخصوص روسیه و اروپای شرقی است که به ایران راه پیدا کرده است.
- در صورت تمایل می توانید این پیراشکی ها را در روغن داغ سرخ کنید.
- اگر بخواهید خودتان خمیر را تهیه کنید شاید کمی زمان بر باشد ولی اگر از خمیرهای اماده بیرون استفاده کنید خیلی سریع این غذا آماده می شود.