پیراشکی سیب زمینی
پیراشکی سیب زمینی Potato Piroshki از غذاهای پرطرفدار روسی است. این غذا را می توانید به عنوان ناهار یا شام میل کنید. پیراشکی سیب زمینی یک غذای بسیار سبک و خوشمزه است که با سیب زمینی، گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه ای تهیه می شود. می توانید به این غذا قارچ، هویج، ذرت و کلم بروکلی نیز اضافه کنید. به جای گوشت قرمز می توانید از سینه مرغ ریش ریش شده در تهیه این غذا استفاده کنید.
سیبزمینی یا به فارسی افغانستان کَچالو گیاهی است از تیرهٔ سیبزمینیان که دارای برگهای مرکب و بریده و گلهای سفید یا بنفش است. میوهٔ آن کوچک، کروی، قرمز، سته و سمی است؛ ولی تجهٔ (ریشهٔ سطحی) خوراکی دارد که حاوی اندوختهٔ نشاستهٔ زیادی است. تهیه پیراشکی در منزل بسیار ساده است و تنوع بسیاری دارد. سعی کنید اندازه پیراشکی تان مناسب باشد. نه آنقدر بزرگ و سنگین شود که موقع سرو کردن مجبور شوید آن را نصف کنید و نه آنقدر کوچک باشد که مواد کافی در آن جای نگیرد.
پیراشکی ها را می توان با خمیر پیراشکی، انواع نان های معمولی و در دسترس و یا سیب زمینی درست کرد. خمیرهای آماده پیراشکی را می توانید از سوپرمارکت ها تهیه کنید. برای سرخ کردن پیراشکی ها از روغن کنجد یا روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. این کار باعث خوشمزه تر شدن پیراشکی های شما می شود. زمانی که مواد گوشتی پیراشکی را داخل خمیر ریختید با استفاده ار چنگال لبه های خمیر خوب به هم بچسبانید و یا لبه های خمیر را پیچ بدهید تا در روغن از هم نپاشد. پیراشکی را همراه با سس گوجه فرنگی یا کچاب سرو کنید برای زیباتر شدن پیراشکی قبل از سرخ شدنشان بر روی آن ها مقداری کنجدیا سیاه دانه بپاشید و سپس آن ها را سرخ کنید.
اگر از تهیه این یپراشکی لذت بردید حتما پیراشکی روسی ، رول عدسی ، تست کاپ و ساندویچ میگو را که دستور آن را قبلا در غذالند قرار داده ایم امتحان کنید.
مواد لازم
- تخم مرغ : ۱ عدد
- سیب زمینی : ۵ عدد
- پودر سوخاری : به میزان لازم
- گوشت چرخ کرده : ۱۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای : ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- روغن : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
سیب زمینی ها را تمیز بشویید و گل و لای آن ها را به خوبی پاک کنید.
- مرحله ۲
آن ها را درون ظرفی بریزید به آن آب اضافه کرده و روی گاز بگذارید تا پخته شوند.
- مرحله ۳
سپس سیب زمینی های پخته شده را پوست بگیرید و رنده یا له کنید.
- مرحله ۴
فلفل، نمک و زرد چوبه را به سیب زمینی اضافه کنید.
- مرحله ۵
در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازهای خلالی را در آن تفت بدهید.
- مرحله ۶
به پیاز داغ گوشت چرخ کرده اضافه کرده و با فلفل دلمهای، رب و نمک و فلفل کاملا تفت دهید.
- مرحله ۷
زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کرده و خوب هم بزنید.
- مرحله ۸
از سیب زمینی پوره شده به اندازه یک نارنگی برداشته آن را باز کرده مقداری از مواد گوشت چرخ کرده را درون آن بگذارید و آن را ببندید و به شکل پیراشکی فرم دهید.
- مرحله ۹
پیراشکی ها را یکی یکی داخل ظرف تخم مرغ فرو کرده و در پودر سوخاری بغلطانید.
- مرحله ۱۰
مقداری روغن درون تابه بریزید زمان دهید تا خوب داغ شود.
- مرحله ۱۱
سپس پیراشکی های آماده شده را درون روغن قرار دهید تا دو طرف آن خوب سرخ شود.
دستور تکمیلی این غذا
- برای تهیه این پیراشکی می توانید به جای گوشت از انواع سبزیجات مثل هویج، کلم بروکلی و بادمجان استفاده کنید.
- این مدل پیراشکی به پیراشکی روسی و اروپای شرقی نیز معروف است.
- برای طعم بهتر می توانید به ترکیبات این غذا جعفری و گشنیز اضافه کنید.
- در این پیراشکی از هیچ خمیر و نانی استفاده می شود بلکه خود سسیب زمینی نقش خمیر را بازی می کند.