پیچاق قیمه

پیچاق قیمه

پیچاق قیمه یکی از خورش های خوشمزه استان اردبیل است .اردبیل اب و هوای خنکی دارد.این خورشت از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به خورشت قیمه و خورش خلال کرمانشاه دارد با این تفاوت که در این خورش از خلال بادام و تخم مرغ استفاده می شود.در این خورش از رب گوجه استفاده نمی شود و رنگ حاصله این غذا از طریق زردچوبه و زعفران است.بادام یکی از مهمترین مواد در این غذا محسوب می شود در خت این گیاه بومی نواحی خاورمیانه و جنوب آسیاست.در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان بادام در دنیا اسپانیا و امریکا می باشند.بادام دو نوع دارد شیرین و تلخ که هر کدام خاصیت های خودشان دارند.بادام تلخ باید به منظور از بین رفتن مواد شیمیایی سمی موجود در آن حرارت داده شود یا پاستوریزه شود. بادام سرشار از پروتئین، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است که برای بدن مفید می‌باشد.بادام شیرین از نظر طب قدیم کمی گرم و تر است.بادام،‌ جزو مغزها بوده، سرشار از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است. بادام خام، حاوی حجم بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش به سزایی در کاهش چربی بد و افزایش چربی خوب خون دارند.خوردن بادام به خاطر دارا بودن انواع ویتامین‌ها، پروتئین، کلسیم، منیزیم و آهن فراوان، باعث نیروبخشی و افزایش انرژی می‌شود، به همین دلیل برای همه اقشار مردم به ویژه کودکان و زنان باردار بسیار مفید است و در رژیم غذایی انها توصیه می‌شود.از خواص بادام پایین آورنده کلسترول بد خون و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی است. تحقیقات نشان داده ، افرادی که ۵ بار در هفته از انواع مغزها می‌خورند،۵۰ درصد احتمال خطر برای بیماری‌های قلبی را از خود دور می کنند.ویتامین E موجود در پوست بادام، یکی از انواع آنتی‌اکسیدان‌ها بوده، بنابراین مصرف بادام باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان، فراموشی، آلزایمر و آب مروارید می‌شود.از دیگر خواص بادام جلوگیری از تخریب سلول ها و DNA بوده، بادام بر سلامت پروستات موثر است.مصرف بادام از گرفتگی عضلانی و ضعیف شدن ماهیچه‌ها جلوگیری می‌کند.خورش ناردون و خورش پسته انواع دیگری از خورش های خاص و خوشمزه هستند.

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی : ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۲ عدد
  • تخم مرغ : ۴ عدد
  • خلال بادام : نصف استکان
  • ادویه خورشتی : به مقدار لازم
  • زعفران : به مقدر لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

مراحل پخت

  •  مرحله ۱

    گوشت ها را باید مثل قیمه به قطعات کوچک و شاید هم کوچک تر خرد کرد.

  •  مرحله ۲

    ابتدا پیاز را خلال کرده و با کمی روغن تفت می دهیم وقتی پیاز رنگ گرفت گوشت را به آن اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۳

    بعد از اینکه گوشت ها کمی سرخ شدند نیمی از ادویه را اضافه می کنیم وکمی تفت می دهیم و حدود ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه می کنیم.

  •  مرحله ۴

    بادام ها را با ۱ استکان آب در یک قابلمه کوچک روی حرارت می گذاریم تا کمی نرم شوند. در انتهای پخت بادامها کمی کره به آن اضافه می کنیم. در این مرحله می توان کمی زعفران هم به بادام اضافه کرد تا رنگ بگیرد.

  •  مرحله ۵

    گوشت پخته شده را همراه با بادام در یک ماهی تابه می ریزیم تا کمی بجوشد و آب اضافه آن تبخیر شود.

  •  مرحله ۶

    نمک ، فلفل و ادویه ها را به اندازه اضافه می کنیم در صورت تمیایل می توانید کمی آبغوره هم به غذا اضافه کنید.

  •  مرحله ۷

    زمانیکه میزان آب خورشت به اندازه دلخواه رسید تخم مرغ ها را دانه دانه روی خورشت می شکنیم.

  •  مرحله ۸

    در انتها با زعفران و پیاز داغ ، غذا را تزئین می کنیم.

  • زمان مهیا کردن:۱۵دقیقه

  • زمان پخت:۲ساعت ۳۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۲ساعت ۴۵دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:اردبیل

دستور تکمیلی این غذا

  • به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز بیماری ها به جای روغن حیوانی از روغن مایع (مخصوص پخت و پز یا سرخ کردنی ) و حرارت ملایم استفاده شود.
  • به جای سرخ کردن پیاز آن را در کمی روغن تفت دهید.
  • تا حد امکان از پیاز داغ کمتری در غذا استفاده کنید.
  • در حین پخت از باز گذاشتن در ظرف خودداری شود تا املاح و ویتامین های غذا از بین نرود.
  • آب اضافه شده به غذا حداقل مقدار ممکن در نظر گرفته شود تا از هدر رفتن ویتامین ها و املاح موجود در مواد غذایی جلوگیریی شود.
  • چربی های قابل روئیت در گوشت تا حد امکان گرفته شود.

مطالب مرتبط

قلیه دزفولی

قلیه دزفولی

خلال لو

دمپخت شیرازی

جگر شورباسی

جگر شورباسی

۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

۱ × چهار =