چلو ماهیچه

چلو ماهیچه

چلو ماهیچه یکی از غذاهای اصیل ایرانی خاصه مهمانی ها و مناسبت های ویژه می باشد. این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی به دلیل طعم خاص و فوق العاده و مواد اولیه بسیار عالی در تهیه آن طرفداران بسیاری نیز دارد. البته طبخ چلو ماهیچه و زمان مورد نیاز برای آماده‌سازی آن مشکل و زیاد می باشد و برای ایجاد طعم خاص آن باید مهارت و فوت و فن لازمه را برای این غذا داشته باشید که البته این امر نیز با توجه به ریزه ‌کاری ‌های بیان شده در این دستور پخت و تجربه آشپزی شما قابل حل می باشد.باید سعی کنیم بوی ضخم گوشت را بگیریم.

مهم ترین نکته در طبخ چلو ماهیچه، طعم دار کردن ماهیچه ها و پختن آن ها می باشد که هم بوی نامطلوب از بین رفته و هم ماهیچه ها خام نباشد. البته گذاشتن زمان زیاد برای پختن ماهیچه ها باعث سفت شدن آن ها نیز خواهد شد. از این رو به زمان لازمه و نکات مدنظری  برای طبخ این غذا توجه داشته باشید.

طبخ این غذا برای سرو در مهمانی ها شما را از درست کردن انواع کباب ها و برپا کردن دود ذغال راحت و خلاص خواهد کرد. به همین دلیل می توانید به راحتی این غذا را جایگزین انواع کباب ها در مهمانی های خود بکنید و با یک غذای خاص و خوش ‌طعم از میهمانان خود پذیرایی خوبی داشته باشید.

البته زمان تقریبی برای طبخ این غذا شاید در مقایسه با دیگر غذاها تایم بیشتری را از شما بگیرد، اما خوش طعم بودن و مجلسی بودن این غذا، ارزش این میزان از زمان و صرف انرژی را برای شما جبران خواهد کرد و خستگی را در پایان از بین خواهد برد.

استفاده از ادویه های مختلف و به خصوص استفاده از زعفران، طعم و عطر خاصی را به غذای شما خواهد بخشید و این طعم منحصر به فرد چلو ماهیچه در مهمانی ها همیشه به یاد خواهد ماند. همچنین سرو آن به همراه ته چین نیز طعم چلو ماهیچه را تکمیل و فوق العاده خواهد کرد.

از دیگر انواع غذاهای خوشمزه و مهمان پسند می توان به ته چین مرغ، ماهی مالاتا، پلو لیموزین، بریانی مرغ کویتی، فتوچینی با میگو، بیف استروگانف با اسفناج و مرغ ناردونی اشاره کرد.

مواد لازم

  • ماهیچه: ۳ عدد
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • حبه سیر: ۳ عدد
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
  • عصاره گوشت الیت: میزان لازم
  • زعفران: ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و دارچین: به میزان لازم

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    پیازها را حلقه ای خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.

  •  مرحله ۲

    بعد از سرخ شدن پیازها، ماهیچه ها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید و بگذارید خامی ماهیچه از بین برود.

  •  مرحله ۳

    پس از چند دقیقه ادویه های فلفل قرمز و دارچین و سیرهای خرد شده را به ظرف اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.

  •  مرحله ۴

    اجازه دهید که ماهیچه ها حدود نیم ساعت به همراه مواد دیگر در قابلمه سرخ شود.

  •  مرحله ۵

    البته در این مدت زمانی حتما حواستان باشد که ماهیچه ها ته نگیرد و اگر ماهیچه ها زودتر از این تایم سرخ شد، مرحله بعدی را انجام دهید.

  •  مرحله ۶

    در یک قابلمه دیگر رب گوجه فرنگی و کمی روغن مایع ریخته و تفت دهید.

  •  مرحله ۷

    سپس عصاره الیت، زعفران، فلفل و دارچین را افزوده و با یک استکان آب جوش مواد را مخلوط کنید.

  •  مرحله ۸

    بعد از آماده شدن و جوش زدن سس ماهیچه، آن را به ماهیچه های سرخ شده اضافه کنید و درون قابلمه ماهیچه بریزید.

  •  مرحله ۹

    هویج ها را حلقه حلقه خرد کرده و به مواد اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۰

    کمی نمک و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم ماهیچه ها کاملا بپزد.

  • زمان مهیا کردن:۳۰دقیقه

  • زمان پخت:۴ساعت ۲۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۴ساعت۴۰دقیقه

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • نمک را در ابتدای طبخ ماهیچه اصلا اضافه نکنید. چرا که اضافه کردن نمک در همان ابتدای کار بر روی گوشت موجب دیرپز شدن آنها می شود.
  • می‌توانید به جای روغن مایع از روغن کنجد استفاده کنید.
  • چلو ماهیچه به همراه ته چین، پلو ساده و ته دیگ تخم مرغی بسیار خوش طعم و خوشمزه می باشد.
  • زمان طبخ برای ماهیچه ها که با حرارت ملایم پخته شود و گوشت ها لذیذ شود، حدود ۴ ساعت می باشد.

مطالب مرتبط

dami balghor jo

دمی بلغور جو

خورش آلو گشنیز

خورش آلو گشنیز

خورش سیب و آلبالو

خورش سیب و آلبالو